tag:blogger.com,1999:blog-271423547254890772.post6012190162604120695..comments2024-03-25T09:16:13.669+02:00Comments on Tinskun keittiössä ja Tyynen kaa: Huijaus keittiössä - Saiturin käristysTinskun keittiössä & Tyynen kaahttp://www.blogger.com/profile/12585569674179868662noreply@blogger.comBlogger5125tag:blogger.com,1999:blog-271423547254890772.post-87318166623828631182018-11-23T21:03:05.087+02:002018-11-23T21:03:05.087+02:00Ihan pakko tähän todeta, että kun käristyslihaa vu...Ihan pakko tähän todeta, että kun käristyslihaa vuolee jäisestä lihapalasta, kannattaa se ehdottomasti antaa sulaa sopivan kohmeiseksi. Umpijäisen lihan leikkaaminen se vasta on rohki työlästä! Vähän sulaneemman, mutta vielä kohmeisen leikkaaminen on mukavan helppoa ja silti saapi sopivan ohuita lastuja käristykseen!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-271423547254890772.post-23798810701752478082017-04-04T06:57:44.862+03:002017-04-04T06:57:44.862+03:00Kiitos taas Hanski seikkaperäisestä kommentista. T...Kiitos taas Hanski seikkaperäisestä kommentista. Tässähän tuli taas monta must kokeiltavaa vinkkiä. Sallisen riistamauste minullakin on kaapissa, mutta en ole sitä vielä tositoimissa kokeillut. Veikkaan tuon olevan varsin loistava tuote ja saaren kesäkeittiössäni sitä varmasti tulen paljonkin käyttämään. Hienoa, että lähdit fuusioimaan käristystä vielä ronskimmin kuin minä. Kieltämättä mietein kahteen kertaan uskallanko tätä niin pyhää perinnereseptiä lähteä julkisesti sorkkimaan. Sieluni silmin näin jos p-myrsypilvien pohjoiselta taivaalta nousevan. Isot kiitokset ja terveiset vaarin makutuomarille. Tinskun keittiössä & Tyynen kaahttps://www.blogger.com/profile/12585569674179868662noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-271423547254890772.post-54702153101281935852017-04-04T00:58:19.722+03:002017-04-04T00:58:19.722+03:00Kiitos uusimuotoisesta ja kokeilemisen arvoisesta ...Kiitos uusimuotoisesta ja kokeilemisen arvoisesta käristeohjeesta. Tämä versio kelpais varmaan vaarin lempparipoika Aleksillekin, joka on tosi tomera makutuomari ja suorasukainen sanoissaan. Poronkäristys pakasteena on melko hintavaa ja sen makua on vaikea korvata, mutta mausteilla saa ihmeitä aikaan. Itse käytän Riistamaustesekoitusta,(joka sisältää: katajanmarja, sinapinsiemen, rosmariini, valkosipuli, paprika, persilja, mustapippuri ja sipulirouhe), varsinkin, kun teen käristyksen saksanhirvestä tai hirvestä. Entistä vävypoikaakin huijasin tällä maustesekoituksella ja lorauksella soijakastikkeen ja oluen sekoitusta, kun tein käristystä jäisestä lampaan paistista. Koko homma hoitui CrockPotissa. Jäisenä käristelihan ruskistaminen pannulla onnistuu parhaiten. Seuraavaksi kokeilen käristelihan ruskistamiseen kirkastettua voita eli Ghiaa. Sulanut käristeliha on ihan lötköä, eikä siitä saa mitään tolkkua. Kyllähän se lastujen vuoleminen onnistuu jäisen (mieluummin kohmeisen) paistin kupeestakin, mutta se vaatii erittäin terävää veistä ja uskoakin, että kyllä minä prkl. Makkaraleikkuariakin voi tähän hommman käyttää, vaikka laitteen valmistajat eivät jäisen lihan leikkaamista / siivuttamista suosittelekaan. Sitä savun ja nuotion makua saa kätevästi käristeeseen nestemäisellä savulla tai savusprayllä. Näitä kohtaan oli ennakoluulojen kynnys tosi korkea. Vanhanaikaisempi konsti on tietysti käyttää käristelastuja halstarissa takan hiilloksen päällä ja heti suolaa päälle ripotellen. Tyttäret söivät kaiken käsistä jo tässä vaiheessa hirvipaistista. Tälläkin hetkellä ruokalistalla on sitä Polariksen riistkäristystä (saksanhirveä), josta tuli tosi mureaa hitaasti alhaisella lämmöllä kypsentämällä (5 tunnin hauduttamisen jälkeen). Lammaskäristyksen maustaisin ehdottomasti Ras al hanutilla ja käyhän se erinomaisesti naudan lihan maustamiseenkin. Fuusioruokien valmistaminen on tosi mielenkiintoista!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/12658125763195502781noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-271423547254890772.post-10730957520427908182017-04-03T21:50:38.073+03:002017-04-03T21:50:38.073+03:00Menee ehdottomasti kokeiluun, eipä ole tullut miel...Menee ehdottomasti kokeiluun, eipä ole tullut mieleen kokeilla aiemmin.Belladonnahttps://www.blogger.com/profile/17898509893697270292noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-271423547254890772.post-5957598447737779622017-04-03T20:15:34.109+03:002017-04-03T20:15:34.109+03:00Kiitos ohjeesta, eipä olisi tullut mieleen, että v...Kiitos ohjeesta, eipä olisi tullut mieleen, että voin tehdä käristystä jauhelihasta.<br />Mukavaa huhtikuun alkua!Outi Krimou/Outi's lifehttps://www.blogger.com/profile/09824619525592258820noreply@blogger.com