Menovinkki, Suomen suurimmat Lakritsi- ja Salmiakkifestivaalit 29.-30.10 2016

maanantai 24. lokakuuta 2016

*Sokerihumala varoitus! Sisältää läjäpäin sokeriyliöveri kuvia. Jätä lukeminen tähän jos kärsit vakavasta lakritsi- tai salmiakki addiktiosta  :)

Suomen vuotuisat Lakritsi- ja Salmiakkifestivaalit starttaavat kolmatta kertaa Wanhalla Satamalla Helsingin Katajanokalla 29.-30 lokakuuta 2016.
Jos siis mietit minne mennä viikonloppuna niin tässä oiva menovinkki ja samalla saa varmasti suut makiaksi.

Lakritsi- ja salmiakkifestivaalit ovat lähtöisin Tukholmasta jossa niitä on järjestetty Tuija Räsäsen organisoimana jo vuodesta 2009.
Idean festivaaleihin Tuija sai kun hän huomasi kuinka lakritsi herätti tunteita ja muistoja asiakkaiden keskuudessaan kun Tuija oli alkanut myydä lakritsia suklaamyymälässään 2008.
 Aluksi ajatuksena oli järjestää pieni tapahtuma, mutta se herättikin paljon mielenkiintoa, ja kävijämäärä nousi vuosi vuodelta. Vuonna 2016 Lakritsfestivaalien kävijämäärä oli huikeat 11 000!

Suomen ensimmäiset lakritsifestivaalit järjestettiin 2014. Ilmapiiri oli ihanan lakritsainen, ja tunnelma erittäin hyvä. Kävijämäärä oli 1500.

Vuonna 2015 festivaaleja pidennettiin kahdeksi päiväksi, jolloin tapahtuma keräsi 3500 kävijää.
Festivaaleilla kävijät saavat kokea lakritsia monella eri tavalla. Makeana, suolaisena, suklaan kera ja mausteena ruoanlaitossa ja leipomisessa. 
Festivaaleilla voi osallistua lakritsi- ja salmiakkiaiheisiin työpajoihin tai kokeilla vaikka lakritsihierontaa. 

Kannattaa käydä lukemassa uusimmat tiedoitteet ja tunnelmat Lakritsi- Salmiakkifestivaalien Fb-sivuilla

Koko tapahtumakalenteri, näytteilleasettajat, reseptit ja muuta klikkaamalla tästäPaikka: Wanha Satama, Katajanokka, Helsinki

Aukioloajat: lauantaina 29. lokakuuta klo 10-18,
sunnuntaina 30. lokakuuta klo 11-17

Pääsymaksu: 12 euroa, ennakkoliput 10 euroa. Tästä voit ostaa ennakkolippusi


Laitan tähän vielä kuvina tunnelmia 2016 vuoden festivaaleita Tukholmasta.

Tervetuloa lakritsin ja salmiakin maailmaan!

Pääsponsorina toimii tänäkin vuonna Fazer.

2 kommenttia

  1. Apua miten paljon kaikkea hyvää. Taidan pysyä poissa, migreenipotilaana pitäisi välttää salmiakkia ainakin (välillä kyllä vähän sorrun)!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tukholman festarit olivat tosi hulppeat. Toivottavasti porukka innostuisi Suomessa samalla tavalla ja saataisiin vielä yhtä isot festarit Suomeenkin. Ihana tapahtuma.<3

      Poista