*Kaupallinen yhteistyö McVitie’sin
kanssa.
Mitä sinulle tulee ensimmäisenä mieleen Digestive-kekseistä?
Usealle varmaan juustokakut. Digestive-kekseistä todellakin
tulevat ne parhaat juustokakunpohjat, mutta ne sopivat paljon muuhunkin.
Olinkin siis aivan innoissani päästessäni mukaan kaupalliseen yhteistyöhön McVitie’sin
kanssa, ideoimaan erilaisia ja uusia käyttötarkoituksia McVitie’s
Digestive-kekseistä.
Pieni puraisu historiaan
Tiesitkö muuten, että nimi Digestive on alun perin tullut ruokasoodasta?
Ruokasoodan piti aktivoida ruuansulatusta ja helpottaa närästystä. No oliko
asia sitten ihan noin? Siitä voidaan olla montaa mieltä
Digestive-nimi jäi kuitenkin pysyvästi käyttöön ja Digestiivikeksien
teollisen valmistamisen aloitti vuonna 1892 McVitie's,
joka on edelleen tunnetuin ja suosituin digestiivikeksibrändi.
McVitie'sin
resepti on juurikin se aito, alkuperäinen ja salainen resepti on käytössä vielä tänäkin päivänä.
Löytyypä historiassa myös suurta draamaakin.
Liekö jopa
Beatlesin hajoamiseen liittynyt hitusen myös McVitie's
Digestive-keksit.
Vuonna 1969 Beatles levytti Abbey Road -albumiaan EMI:n
studioilla. Mukana studiolla oli myös Lennonin rakas, Yoko Ono.
Yoko Ono oli kuulemma pistellyt parempiin suihin ja ihan lupaa
kysymättä George Harrisonin kitaravahvistimen päälle pinotut digestiivit.
Harrison tästä suivaantuneena haukkui Onon nartuksi.
Kuten arvata saattaa - tilanteesta seurasi käsirysy Lennonin
ja Harrisonin välillä.
Liekö tämä ollut yksi naula lisää tiensä päähän tulleen
Beatles-yhtyeen arkkuun?
Ihan sellaisenaan tai vähän tuunattuna
McVitie’s
Digestive-keksit maistuvat tietenkin ihan sellaisenaan kahvin, teen tai
oikein kylmän maidon kera.
Digestivet kuuluvat myös tietenkin juustotarjottimelle ja
erityisen hyvää McVitie’s
Digestive-keksit ovat, kun sipaiset keksin päälle kunnon nokareen
aprikoosi- tai viikunahilloa ja sen päälle tuhdin palan sinihomejuustoa ja
lämmität nopsasti mikrossa niin, että juusto vähän sulaa.
Oi nam! Tämä on
salainen paheeni!
Kun herkkuhammasta oikein kolottaa niin nopea apu siihen on
suklaakuorrutteinen McVitie’s
Maitosuklaa Digestive.
Suolaista ja makea sormisyötävää
Olen hurahtanut pieniin cocktailpala -tyylisiin pikkunaposteltaviin
sormisyötäviin ja niiden ympärille myös ideoin McVitie's
reseptini.
Ideana on pikkuiset tartaletti tyyppiset Digestive-keksikupit,
jotka taipuvat sekä suolaisille, että makeille täytteille.
Sormisyötävissä on tärkeää, että ne pysyvät napakasti
kasassa. Jos herkkupala on sen verran isompi, että sitä pitää puraista parikin
kertaa niin siitä pitää saada kunnolla kiinni. Vaikka täyte olisikin
höttöisempää, on kuitenkin tärkeää, ettei pohja murene käsiin ja valahda
rinnuksille.
Ideoimani keksikupit valmistetaankin siis tuttuun tapaan Digestive-murusta,
mutta sidotaan kiinni valkuaisella ja paistetaan nopsasti uunissa. Näin lopputuloksesta
tulee tukeva, mutta rapsakka.
Keksikuppien muotteina voi käyttää pieniä voideltuja leivosvuokia
tai jokaisen kotoa löytyvää syvää lusikkaa ja paperiasia muffinivuokia.
Täytteitähän keksikupeille voi sitten taas keksiä ihan
loputtomiin.
Salaatteja, tahnoja, hedelmiä, marjoja, rahkoja, jäätelöä tai
vaikka pääsiäistyyliin mämmiä tai pashaa.
Itse intoiduin ilahduttamaan
perhettäni palmusunnuntaina pienillä mangosta ja tuotejuustosta tehdyistä tipusilla.
Näyttävätkö ne tipuilta vai apaattisilta ankanpoikasilta – sen voi sitten kukin
mielessään miettiä. Sanomattakin on silti selvää, että tipuseni vaativat vähän vielä harjoitusta.
Pienet keksikupit suolaisille ja makeille täytteille
(noin 20 kpl)
Tarvitset:
- 10 kpl McVitie’s Digestive-keksiä
- 2 munan valkuaista
Tee näin:
Murskaa keksit hienoksi muruksi. (voit käyttää tehosekoitinta
tai laittaa keksit suljettavaan muovipussiin ja murskata ne lihanuijalla, kaulimella
yms.)
Erottele kananmunista valkuaiset ja vatkaa rakenne kevyesti
rikki haarukalla. (Huom. käytä kananmunasta ainoastaan valkuainen, jotta keksin maku ei muutu.)
Sekoita keksimurut ja valkuaiset keskenään.
Painele keksimassaa pieniin voideltuihin leivosmuottien pohjalle
ja reunoille ohuelti.
Paista uunissa 180*C noin 5-7 min.
Irrota keksimuotit vuoista varovasti jäähtyneenä.
Kikka 2. kun leivosmuotteja
ei ole tai niitä on vähän
Leikkaa leivinpaperista noin 6*6 cm paloja.
Laita leivinpaperipalan päälle nokare keksimassaa ja painele
ohueksi levyksi vaikka ison lusikan ”pesää” vasten. Voit käyttää apuna toista
pientä paperipalaa niin taikina ei tartu sormiin.
Nosta jokainen levy esim. paperiseen muffinivuokaan ja
asettele kuppimaisesti. (katso kuva alla.)
Paista uunissa 180*C noin 5-7 min.
Vinkki:
Keksikuppeja voi tehdä etukäteen ja ne säilyvät ilmatiiviissä purkissa hyvin.
Kätevä emäntä/isäntä tekee keksikuppeja isomman satsin kerralla ja pakastaa ne helpoksi ja nopeaksi vierasvaraksi.
Vinkkejä täytteiksi
Keksikuppien täyttämiseen onkin sitten vain mielikuvitus
rajana.
Hyväksi havaitsemiani on esimerkiksi:
Erilaiset majoneesi
tai jogurttipohjaiset salaatit kuten:
tonnikala
katkarapu
italiansalaatti, perunasalaatti, joko itse tehden tai
kaupasta ostaen ja/tai vähän tuunaten.
coleslaw
Ps. täytin osan myös itsetehdyllä pieneksi pilkotulla punajuuri-
vuohenjuustosalaatilla.
Erilaiset tahnat:
liha
kala
kasvis
Makeat täytteet:
erilaiset rahkat marjoilla, hedelmillä tai ilman.
jäätelö
tuorejuustotäytteet
mousset
sesongin mukaan esim. mämmi, pasha yms.
Vinkki: Maikeille
täytteille sopii mainiosti koristeeksi ja makua antamaan digestive-keksimuru.
Voit myös hieman paahtaa keksimurua nopeasti kuivalla pannulla.
Käy katsomassa lisää herkullisia reseptejä ja vinkkejä McVitie’s
Suomen sivuilta klikkaamalla Tästä
Kulinaari -blogissa oli valmistettu Mc Vitie'sin digestiveistä mehevää suklaa- vadelmatorttua ja valkohomejuustotartaletteja. Niiden reseptit löydät klikkaamalla Kulinaariin Tästä
Kulinaari -blogissa oli valmistettu Mc Vitie'sin digestiveistä mehevää suklaa- vadelmatorttua ja valkohomejuustotartaletteja. Niiden reseptit löydät klikkaamalla Kulinaariin Tästä
Onko sinulla vielä joku kiva täytevinkki mitä ei vielä minun
ehdotuksissa löytynyt?
Mukavaa ja herkullista pääsiäistä!
//tiina
6 kommenttia
Mainio käyttövinkki ja muutenkin superherkulliset reseptit! Ihanaa pääsiäistä!
VastaaPoistaKiitokset <3 Ihanaa ja rentouttavaa pääsiäistä myös teille <3
PoistaSiis ihan huippu idea! Jotenkin ei ole tällainen tullut edes mieleen!Testiin menee nämä. Mukavaa kiirastorstaita sinulle Tinsku ❤️
VastaaPoistaMonesti keksimurun sitomiseen käytetään voita, mutta halusin näistä tukevampia niin siitä tuo idea sitten lähti :) Samoin teille myös mukavia pyhiä <3
PoistaOnnomonom....kylläpä Digistive-keksit taipuvat moneen!
VastaaPoistaHyvää pääsiäisen aikaa ja koiravauvan odotusta...
Kyllä taipuvat ja nämä keksikupit ovat itseasissa mainioita hävikkiruoan torjumisessa. Pääsiäisestä jää vähän sitä ja vähän tota. Tähteet voi tarjoilla trendikkäästi.
Poista