Italianpata – ysäriklassikko uudessa kuosissa

maanantai 13. lokakuuta 2025

Italianpata


Italianpata on monelle tuttu jo lapsuudesta, erityisesti 90-luvulta, jolloin "lisää vain jauheliha ja vesi" -pussipadat valtasivat kauppojen hyllyt. Vaikka valmisruoat helpottavat kiireistä arkea, kannattaa ehdottomasti kokeilla tehdä italianpata itse alusta asti. Se valmistuu helposti yhdellä pannulla tai kattilassa – ja maku on aivan eri luokkaa!


Miksi tehdä italianpata itse?


Itsetehty italianpata ei vaadi tuntien keittiöurakkaa. Alle puolessa tunnissa saat pöytään maukkaan ja täyttävän arkiruoan, joka maistuu koko perheelle. Lisäksi voit itse säädellä mausteita ja raaka-aineita juuri omaan makuun sopiviksi.


 

Italianpata

 

Tarvitset:


  • 400 g jauhelihaa
  • 2 rkl öljyä tai voita
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 400 g tomaattimurskaa
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 4 dl vettä
  • 1 lihaliemikuutio
  • 1 rkl kuivattua oreganoa tai pizzamaustetta
  • 250 g spagettia
  • 200 g pakaste herne-maissi-paprikaa
  • mustapippuria myllystä
  • (parmesaanijuustoa ja tuoretta basilikaa viimeistelyyn)

 

Näin valmistat:


1. Ruskista jauheliha

Kuumenna öljy tai voi korkeareunaisessa pannussa tai kattilassa. Ruskista jauheliha ja rouhi joukkoon mustapippuria.

2. Lisää sipulit

Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipuli. Lisää ne pannulle ja kuullota, kunnes sipulit pehmenevät.

3. Kastike pohjalle

Lisää tomaattimurska, tomaattipyree, vesi, lihaliemikuutio ja oregano. Anna kiehahtaa.

4. Spagetti mukaan

Pätki spagetti pienemmiksi paloiksi ja lisää kastikkeeseen. Anna hautua hiljalleen, kunnes pasta on kypsää. Lisää tarvittaessa hieman vettä.

5. Viimeistele

Sekoita joukkoon pakaste herne-maissi-paprika. Tarkista maku ja viimeistele halutessasi raastetulla parmesaanilla ja tuoreella basilikalla.

 


Vinkki Tinskun keittiöstä


  • Mausteilla voit leikitellä – kokeile chiliä, savupaprikaa tai vaikka tuoreita yrttejä.
  • Täysjyväspagetti tuo lisää kuitua ja makua.
  • Jos haluat kasvisversion, korvaa jauheliha esimerkiksi soijarouheella tai nyhtökauralla.

 


Uutuus: Tinskun keittiössä – Helposti herkullista


Esikoiskeittokirjani Tinskun keittiössä – Helposti herkullista on nyt julkaistu! 

Tämä kirja on rakkaudella koottu kokoelma reseptejä, jotka syntyvät arjen keskellä – liemikuutioita kaihtamatta, grillausmaustetta häpeämättä ja herne-maissi-paprikaa arvostaen.

Kirja ei ole tarkoitettu hienosteluun, vaan rehelliseen kotikokkailuun. Reseptit ovat helppoja, maukkaita ja stressittömiä – sopivia kaikille, olitpa kokenut kotikokki tai vasta-alkaja.

Mukana on myös tarinoita reseptien takaa, muistoja ja merkityksiä, jotka tekevät kirjasta enemmän kuin pelkän reseptikokoelman.

Toivon, että joku kirjan resepteistä jää elämään myös sinun keittiössäsi, kuten ne ovat jääneet minulle.



Kirja myynnissä nyt osoitteessa kirja.fi – käy kurkkaamassa ja nappaa omasi!

Tässä suora linkki kirjaan à  https://kirja.fi/products/tinskun-keittiossa-9789524160780


🎁
Kirja on aina myös loistava lahjaidea!


🖤 Kuvan kattaus

https://olpakhome.fi/ Käy ihmeessä tutustumassa heidän upeaan valikoimaan.

Olpak inspiraatioita myös Instassa -> @olpak.fi




 

Lähetä kommentti