Pistaasi-suklaacroissantit – helppoa luksusta arkeen ja juhlaan

maanantai 6. lokakuuta 2025

 

Pistaasi-suklaacroissantit

Kun haluat hemmotella itseäsi tai yllättää vieraat jollain todella herkullisella, nämä pistaasi-suklaacroissantit ovat juuri se resepti, jota et tiennyt tarvitsevasi. Valmiista taikinasta syntyy lehtevä ja rapea kuori, jonka sisään kätkeytyy kermaisen pistaasinen sydän ja suklainen yllätys.

Koristelu pistaasirouheella ja tomusokerilla tekee näistä leivonnaisista sekä kauniita että koukuttavan hyviä – ja halutessasi voit vielä halkaista croissantin ja pursottaa väliin kermavaahtoa. Täydellinen brunssille, kahvipöytään tai vaikka viikonlopun herkkuhetkeen.

Valmistus vie vain hetken, mutta maku jää taatusti mieleen pitkäksi aikaa.

 

Pistaasi-suklaacroissantit (valmistaikinasta)

Tarvitset

  • 1 purkki croissant-taikinaa (esim. Danerolles)
  • n. 16–24 tl pistaasipähkinälevitettä (2–3 tl per croissant)
  • n. 8 tl suklaa-hasselpähkinälevitettä (esim. Nutella)
  • 1 kananmuna voiteluun
  • n. 2 rkl kuorittuja pistaasipähkinöitä rouhittuna
  • tomusokeria koristeluun

 

Valmistus

Esilämmitä uuni 200 °C (tai taikinapakkauksen ohjeen mukaan).

Avaa taikinapurkki ja erottele croissanttaikina kolmioiksi.

Levitä pistaasipähkinälevite melkein koko taikinakolmion pinnalle – jätä noin 1 cm tilaa reunoille, jotta täyte ei pursu paiston aikana.

Lisää nokare suklaa-hasselpähkinälevitettä taikinan leveimpään päähän (n. 1 tl).

Kääri croissantit leveästä päästä kohti kärkeä, jotta täytteet jäävät sisään.

Aseta pellille leivinpaperin päälle.

Voitele kananmunalla ja ripottele päälle pistaasipähkinärouhetta.

Paista uunissa noin 12–15 minuuttia tai kunnes croissantit ovat kauniin kullanruskeita.

Anna jäähtyä ja siivilöi päälle tomusokeria.

 

Vinkki tarjoiluun

Croissantit voi halkaista jäähtyneenä ja pursottaa väliin kermavaahtoa – täydellinen lisä juhlapöytään, brunssille tai makeaksi iltapäivän kahvihetkeksi.

 

Tinskun keittiössä kirja

Tinskun keittiössä – Helposti herkullista

Esikoiskirjani Tinskun keittiössä – Helposti herkullista ilmestyy lokakuun alussa!

Kirja on tilattavissa 👉 kirja.fi/products/tinskun-keittiossa-9789524160780

Lisäksi tulet löytämään sen kirjakaupoista laajasti kautta maan.

Helposti herkullista sopii ihan kaikille: kokeneista kotikokeista vasta-alkajille ja vaikka kotoa pois muuttaville nuorille aikuisille.

Reseptit on suunniteltu niin, että kaikki tarvittava löytyy tavallisesta marketista – helposti ja vaivattomasti. Ennen kaikkea ilman pitkiä aineosaluetteloita.

Kirja tarjoaa runsaasti vinkkejä reseptien muokkaukseen ja tuunaukseen – miten voit yhdestä perusreseptistä varioida useita erilaisia versioita, ja miten pienillä muutoksilla saat ruoasta juuri omaan makuusi sopivan. Nämä reseptit kannustavat kokeilemaan, soveltamaan ja tekemään ruoanlaitosta omannäköistä.

Mukana on hitiksi nousseita suosikkireseptejä Tinskun keittiö -somekanavista, makuja maailmalta ja trendaavia ideoita, mutta myös nostalgisia ruokia ysäriltä ja isoäidin reseptivihosta. Löydät ohjeita kiireiseen arkeen, juhlahetkiin, illanistujaisiin ja grillailuun – sekä rauhallisiin hetkiin, jolloin ruoanlaittoon voi uppoutua ajan kanssa.

 

Loistava lahjaidea!


//tiina



Lähetä kommentti