Äkkilähtö etelään - Mummot risteilee

torstai 26. tammikuuta 2017

Vaikka viimevuosi oli ihan mahtava ja tapahtumarikas, oli se myös omalla tavalla melko raskas.
Loppuvuodesta olisi välillä tehnyt mieli puhaltaa peli poikki ja viimeisimmät blogipostaukset sain raavittua kasaan, koska olin ne jo niin etukäteen ajankohtaan sopiviksi ajatellut ja päättänyt kirjoittaa.

Tammikuun pari ensimmäistä viikkoa menikin sitten täysin somehiljaisuudessa laitellen kuvainnollisesti elämäni ja mieleni palikoita oikeisiin lokeroihin.

Olin miettinyt pientä irtiottoa arjesta, työstä ja ruoanlaitosta, mutta työasiat pitivät nyt jalat maassa ja en uskaltanut haaveilla mistään viikonloppua pidemmästä lomasta.
Tallinnan risteily kuulosti siis juurikin sopivalta tähän kohtaan. Matkakaveriksi sain houkuteltua ystäväni ja täältä blogin puoleltakin tutun ”assarini” Carinan.

Pieniä etukäteissuunnitelmiakin oli. Aikoisimme todellakin nauttia ruoasta pitkän kaavan mukaan olemalla ensimmäisinä buffan ovenkahvassa kiinni ja lähteä lähestulkoon viimeisenä.

Myöhemmin illalla olisi vuorossa armotonta jorausta korkkarit kattoon meiningillä - Ihan nyt vaan vaikka buffakaloreiden poltollisessa mielessä. 
Aamulla ihanaa aamupalaa kuohuviineineen ja sen jälkeen shoppailua Tallinnassa ja lisää shoppailua laivalla.

Matkapäiväksi valittiin loppiaisen aatto. Laivaksi mittavan 16 miljoonan euron uudistuksen läpikäynyt Silja Europa ja lisäksi halusimme ripauksen luxusta, joten yöpymiseen valikoitui deluxe-hytti.
Kaikki onnistuneen irtioton palaset kasassa siis.

Matkapäivää edellisenä iltana olin taas sen naisille tutun perimmäisen pulman edessä – Ei mitään päällepantavaa. Tai niinhän minä kuvittelin. Vuorokauden reissulle pakkasin sitten ainakin viidet vaatekerrat ja neljät kengät, sekä valtavan meikkiarsenaalin kasvonaamioista lähtien.
Kieltämättä Kätevän isännän ilme oli suorastaan paljon puhuvan korvaamaton hänen nostaessa matkalaukkujamme autoon.

Vaan niinhän se on, että olit matkalla sitten päivän, tai viikon niin lähestulkoon sama määrä tavaraa tulee otettua mukaan.

Kadehdin rinkkamatkaajia. En ymmärrä miten he pystyvät pakkaamaan yhteen kassiin kaiken tarvittavan, kun minä tarvitsen yleensä vähintäänkin peräkärryn.


Niin tai näin, mutta risteily alkakoon!

*Hyttikuva lainattu Tallink Siljan kuvapankista. Rynniessämme sisään hyttiin ja purettuamme kaiken sen mukaan ottamamme tavara- ja vaatemäärän, en saanut enää yhtään julkaisukelpoista kuvaa J
Hytti oli juuri kaikkea sitä mitä odotimmekin. Ihanan raikas ja riittävän tilava kahdelle vaate- ja tavavarahamsterille. Isot ikkunat joiden edessä sohva oleiluun ja kylppäri ainakin minun mielestä tilavampi kuin perushyteissä.
Lisäksi hytin hintaan kuului minibaari kuohuviineineen ja erikoisaamiainen.

Kuohuviinien jälkeen päätimme lähteä vähän katsastamaan laivan ravintola- ja shoppailutarjontaa ennen illallista laivan buffetissa.

*Kävimme nuuhkuttelemassa ihania tuoksuja ja testaamassa vielä tiettyjä kosmetiikkatuotteita eri merkkien välillä, mitä olimme etukäteen ajatelleet matkalta hankittavan. 
Kuten jo olimme päättäneet olevamme ensimmäisenä buffetissa niin, näin myös kävi. Saimme luvan päästä kuvaamaan hieman ennen kuin ovet virallisesti avattiin.

Buffet-ravintolankin uudistus on varsin onnistunut. Yleisilme on raikas ja tilava.
Alla olevassa kuvassa näkyvät ”katukyltit” opastavat ruokailijan luontevasti suunnistamaan oikean pöydän kulloisenkin mieliteon mukaan. Kalat, kasvikset, streed food, lämpimät ja jälkiruoat, yms. yms. yms. ovat helposti löydettävissä. Mitään totuttuja puuduttavia ”kilometrijonoja” ei syntynyt kertaakaan koko ruokailun aikana. Myös juomapisteitä oli riittävästi.*Jokaisessa pisteessä erilaisia ruokia oli tosi kattavasti. Silti ei tullut lautaselle kerralla mätettyä mitään tolkutonta yliöveriä siinä pelossa, että aika olisi mennyt tuskastuttavaan jonottamiseen.
*Buffan aulassa oli hauska keittiövälineistä tehty joulukuusimainen taideteos.
Buffetin ruoka oli todella herkullista ja vaikka sitä yliöveriä ei kerralla lautaselle mättänytkään niin ruokailun helppous houkutteli hakemaan lisää vähän siltä ja vähän tuolta. Katsos…. tuollahan en vielä ole käynytkään… mitähän täältä löytyy…..?

Lopputulema oli tietenkin ennalta arvattavissa. Lähes pyörimme täysine vatsoinemme ulos ravintolasta kohti hyttiä vaihtamaan jälleen kerran vaatteita ja jatkamaan iltarientoihin.

Ja kuinkas sitten kävikään? 

Miten se muhkea sänky houkuttelikin vaan ihan vähän oikaisemaan. Ihan vaan sen verran että selkää suoristaa… ihan vaan tosi vähän ja kas. Seuraava havainto oli noin puoli kahden aikaan yöllä.

Varsinaiset sanoisinko, jopa suoranaiset bilehileet kävivät sitten pesemässä ”pakkelit” pois ja jatkoivat uniaan aamuun asti  J

Aamulla tilanne kieltämättä nauratti, mutta mikäpä siinä. Rentoutumisen tarpeessa oltiin, niin nyt sitten rentouduttiin oikein kunnolla. Mikäs sen mukavampaa kuin lähteä levänneenä upean aamiaisen jälkeen Tallinnaan pienelle shoppailukierrokselle.

*Hytin hintaan kuulunut erikoisaamiainen kuohuviineineen oli kerrassaan upea.
*Europalla on useita ravintoloita, joista varmasti löytyy jokaiselle jotain.
*Ehkä ensikerralla pääsemme tanssilattiallekin asti.
Tallinnasta löytyi hieman lisää matkalaukun täytettä ja loppu tila täyttyi helposti laivan tax free ostoksista.

Vaikka ne iltajorailut jäivätkin väliin niin risteily oli kuitenkin täydellisesti onnistunut. Hauskaa seuraa ja hieman luxusta. Taas jaksaa arjen haasteita ihan eri tavalla.

Ainoa mikä jäi vähän harmittamaan oli, että aika meni kuin siivillä. Olisimme voineet vaikka heti lähteä uusintareissulle.
Keväämmällä ehdottomasti uudestaan ja toivottavasti vähän paremmalla ajalla, ja ei ehkä ihan näin "mummotyyliin" J

Ai niin. Laivan ulkokannella törmäsimme hauskaan ja hyvinkin ihmisiin tottuneeseen lokkiin.
Lokki ei ollut kameran linssistäkään moksiskaan.
Joku tiesi sanoa, että lokki useinkin reissailee Helsinki – Tallinna väliä laivalla. Fiksu lintu! Miksi lentää kun laivallakin pääsee. 


Tähän loppuun vielä lehtistötiedotteesta  kopsattuna lukuja Silja Europan remontista:

Silja Europan mittavassa kolmen kuukauden ja 16 miljoonaa euroa maksaneessa uudistuksessa remontoitiin täysin 1015 hyttiä; 922 A- ja B -luokan hyttiä, 87 Deluxe-hyttiä ja 6 sviittiä. Loput 137 C-luokan hyttiä remontoidaan tammikuussa. Hyttien uusimisen lisäksi remontoitiin myös hyttikäytävät, aulat, infotiski, yleiset WC-tilat sekä laivan kokoustiloja. Myös buffet-ravintola ja Grill House -ravintola remontoitiin täysin, Silja Linen Helsinki-reitin laivoilta tuttu Coffee & Co. avattiin sekä yksi baari ja pubi uusittiin. Keväällä 2016 Silja Europan kaupat, yökerho ja disco uusittiin sekä laivalle avattiin italialainen ravintola Tavolàta sekä monipuolinen pikaruokaravintola Fast Lane.

Kiitokset Carinalle taas niin mukavasta matkaseurasta ja kiitokset laivan henkilökunnalle loistavasta palvelusta. Tulemme ehdottomasti uudelleen.

* matka oli täysin omakustanteinen*
4 kommenttia

 1. Heh, teimme saman reissun päivää myöhemmin. Aloitimme porealtaista, sitten Travolataan syömään 3 aterian illallinen, baarin juomaan yhdet, ja sitten hyttiin oikomaan koipia ennen iltamenoja.... ja pöh, aamulla herättiin

  VastaaPoista
 2. Hyvännäköistä settiä ja remontin jäljiltä Europa on varmasti upea. Tosin en koskaan ole kyseisellä aluksella varmaan käynyt. Kiinnostaisi kyllä lähteä sillä kesällä Visbyn.
  Meillä varattu matka toukokuulle Silja Serenadella Tukholmaan. Ja Deluxella mennään tietty ;-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi. Tukholmaan pitää myös päästä pitkästä aikaa oikein ajan kanssa. Varsinkin pidemmällä matkalla hyttiin kannattaa satsata ehdottomasti.

   Poista