Helppo suklainen kesäkurpitsakakku

keskiviikko 14. lokakuuta 2015


Jos pihanperällä on vielä kesäkurpitsoja joita pakkanen ei ole puraissut, kannattaa osasta tehdä vaikka herkullista ja mehevää suklaista kesäkurpitsakakkua. Edelleenkin harmittaa kevään laiskuus. Johonkin tekosyyhyn vedoten jätin kurpitsat ja kurkut tänävuonna istuttamatta. Ensi keväänä toivottavasti harmitus on vielä tuoreessa muistissa.
Alla helpon suklaisen kesäkurpitsakakun reseptit viljattomalle karppi- ja normaaliversioon.


Tarvitset viljattomaan ja vhh versioon:

  • 6 dl raastettua kesäkurpitsaa
  • 2 dl miedonmakuista oliiviöljyä
  • 3 kananmunaa
  • 6 dl mantelijauhetta 
  • 3-4 dl karppisokeria YesDeli (erythritoli)
  • 1.5 dl tummaa sokeroimatonta kaakaojauhetta
  • 2 tl ruokasoodaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria tai teelusikan kärjellinen aitoa vaniljaa
  • 1 tl suolaa

Sekoita kurpitsaraasteeseen öljy, munat ja sokeri. Sekoita muut kuivat aineet keskenään.
Sekoita kaikki aineet yhteen tasaiseksi seokseksi. Voitele ja leivitä isohko rengasmallinen kakkuvuoka pofiberillä tai mantelijauheella
Paista uunin alatasolla 175*C 50-60 min.
Anna kakun jäähtyä vuuassaan puolisen tuntia ennen kumoamista.



Tarvitset normi versioon:




  • 6 dl raastettua kesäkurpitsaa
  • 2 dl miedonmakuista oliiviöljyä
  • 3 kananmunaa
  • 6 dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta 
  • 3-4 dl sokeria
  • 1.5 dl tummaa sokeroimatonta kaakaojauhetta
  • 2 tl ruokasoodaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria tai teelusikan kärjellinen aitoa vaniljaa
  • 1 tl suolaa
Valmistus kuten viljattomassakin versiossa.

Kuorrutus:
  • n. 150 g suklaata
  • (0.5 kermaa)
  • kurpitsansiemeniä
Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Voit sekoitta sulatusvaiheessa joukkoon halutessasi hieman kermaan suklaan notkistamiseksi. Kakkua on näin helpompi leikata.
Kaada suklaa jäähtyneen kakun päälle ja ripottele vielä kurpitsansiemeniä.



Yhteistyössä YesDeli

YesDeliltä löydät myös sokerittomat suklaat leivontaan tai muuten vain herkutteluun.
Tutustu YesDelin verkkokauppaan klikkaamalla alla olevaa banneria




6 kommenttia

  1. Ai ai mitä herkkua! Itsekin tykkään käyttää mantelijauhoa makeiden leivonnassa. Kurpitsa on nyt niin POP, minullakin blogissa siitä tehtyä muhevan mehevää focacciaa! Herkullista keskiviikkoa Tinskun keittiöön!

    VastaaPoista
  2. Oi oi. Pitääpä käydä kurkkaamassa. Kiitos samoin Heli Beach house kitcheniin <3

    VastaaPoista
  3. oih, ihanalta kuulostaa ja näyttää! Rakastan päällystettyjä kuivakakkuja.
    (Itseasiassa kaikki makea käy)

    VastaaPoista
  4. oih, ihanalta kuulostaa ja näyttää! Rakastan päällystettyjä kuivakakkuja.
    (Itseasiassa kaikki makea käy)

    VastaaPoista
  5. Tein tämän kakun torstaina ja voin sanoa että se on maultaan vaan parantunut nyt kun alkuviikosta sitä syön. Alussa varsin kosteaa, mutta nyt kosteus tasoittunut paremmin koko kakkuu :) Tein tuon vhh version. Käytin suklaana 86%. Sulatus oli yllättävän haastavaa, ettei vaan polttanut sitä pohjaan. Kiitos ohjeesta! Tällaisia toivoisi lisää.

    VastaaPoista