Katkarapuskagen - Näyttävä ja herkullinen klassikko

tiistai 10. elokuuta 2021

* Kaupallisessa yhteistyössä Escamar &  SJØ kanssa

 

Katkarapuskagenia ja hämärtyviä iltoja

Katkarapuskagen on näyttävä ja herkullinen ympärivuotinen klassikko, mutta erityisen hyvin se sopii syyskesän ja alkusyksyn hämärtyviin iltoihin – rapujuhlien ja venetsialaisten tarjottaviksi.

Voit tarjoilla katkarapuskagenit omana ruokalajinaan kokonaisina runsastäytteisinä leipinä tai pienempinä alku- tai cocktailpaloina. Niin tai näin – Suosio on taattu.




Katkarapuskagen

(noin 6 annosta tai 24 alku- tai cocktailpalaa)

Tarvitset:

  • 2 purkkia SJØ liemikatkarapuja (käytin isoja katkarapuja- ja valkokatkaravunpyrstöjä)
  • paahtoleipää tai muuta haluamaasi vaaleaa leipää

Täytteeseen:

  • n. 200 g ranskankermaa
  • 1 dl majoneesia
  • ½ hapokas omena pieneksi silputtuna
  •  n. 3 rkl hienonnettua punasipulia tai ruohosipulia silputtuna
  • ½ dl tuoretta tillisilppua
  • ½ sitruunan mehu
  • 1 rkl sinappia
  • hieman mustapippuria, valkopippuria ja suolaa myllystä

Koristeluun:

  • sitruunan- tai limetinsiivuja ja tuoretta tilliä
  • punasipulihilloketta (resepti alempana. Voi halutessaan jättää myös pois)

Tee näin:

Sekoita kaikki täytteen ainekset hyvin keskenään ja laita jääkaappiin maustumaan. (Huom. jos ranskankermaan on kertynyt nestettä, niin valuta se varovasti pois, jottei neste löystytä täytettä)

Valuta SJØ liemikatkaravut ja paahda leivät. (leivät voi paahtaa myös paistinpannulla, jos käytössäsi ei ole leivänpaahdinta)

Asettele paahdetut leivät tarjoiluastiaan tai annoslautasille.

Laita jokaisen leivän päälle reilusti täytettä ja SJØ liemikatkarapuja. Voit halutessasi laittaa täytteen päälle myös hieman punasipulihilloketta.

Koristele sitruunasiivulla ja tuoreella tillillä. Tarjoile heti.

Vinkki:

Koska katkarapuja ei lisätä täytteen joukkoon, voit valmistaa täytteen jo hyvissä ajoin ennen tarjoilua.

Voit tarjota katkarapuskageneita myös pienempinä alku- tai cocktaipaloina. Leikkaa silloin paahtoleipä neljään neliön tai kolmion malliseen osaan ja täytä ja koristele jokainen leipäpala erikseen. 



Nopea punasipulihilloke

Tarvitset:

  • 2 -3 keskikokoista punasipulia
  • 3 rkl punaista balsamiviinietikkaa
  • 1 rkl sokeria
  • n. ½ tl mustapippuria rouhittuna
  • muutama roseepippuri murskattuna
  • hieman suolaa, kuivattua timjamia, jauhettua kanelia ja inkivääriä
  • 2 rkl öljyä (esim. rypsi- tai miedon makuinen oliiviöljy)

Tee näin:

Kuori ja siivuta punasipulit. Irrottele renkaat toisistaan.

Laita kaikki muut aineet kattilaan paitsi öljy ja keitä hiljaa poreillen muutaman minuutin kunnes sipuli hieman pehmenee.

Ota kattila liedeltä ja lisää öljy hyvin sekoittaen.

Punasipulihilloke on valmis tarjoiltavaksi heti jäähdyttyään ja säilyy jääkaapissa useita päiviä.


Katso tee näin video YouTube -kanavaltani:


 

SJØ liemikatkarapuja ja muita äyriäistuotteita löydät lähikauppasi kylmähyllystä

Tutustu SJØ:n laadukkaisiin ja sertifioituihin tuotteisiin myös sivustolla: https://sjo.fi/


 


Tunnelmallista ja lämmintä alkusyksyä toivotellen:

 

//tiina

 

2 kommenttia

  1. Aah.. miten herkulliset kuvat! Skagen on kyllä aina paikallaan, oli arki tahi juhla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Täällä saaristossa on kuvauksellista :) Niin totta. Skagen sopii aina!

      Poista