HOT Honey Chichen – Rapeaa ja tulisen makeaa broileria

torstai 1. toukokuuta 2025

 

hot honey chichen

Jos etsit reseptiä, missä olisi mehevää mutta päältä rapeaa broileria?

Sopivasti makean tulista kastiketta? Ja resepti olisi vielä helppo ja nopea?

 

Jos näin, niin tulit ihan oikeaan paikkaan.

Se on tässä.

 

hot honey chichen

HOT Honey Chichen – Rapeaa ja tulisen makeaa broileria

Ainekset:

Broileri:

  • 3-4 dl murskattuja sokerittomia maissihiutaleita tai pankojauhoja
  • 1 dl raastettua parmesaanijuustoa
  • 1 tl savupaprikaa
  • 1 tl sipulijauhetta
  • 1 tl valkosipulijauhetta
  • 2 kananmunaa, vatkattuna
  • 2 rkl tulista chilikastiketta
  • noin 500 g broilerin ohuita rintafileitä tai -sisäfileitä
  • hieman oliiviöljyä

Tulinen Hunajakastike:

  • 1 dl hunajaa
  • 2 rkl tulista chilikastiketta
  • 1/2 tl cayennepippuria
  • 1/2 tl chilijauhetta
  • 2 valkosipulinkynttä murskattuna
  • 1/2 tl sipulijauhetta
  • 1/2 tl suolaa

Koristeluun:

  • Tuoretta timjamia, korianteria tai persiljaa

Ohjeet:

  1. Esivalmistelut:
    • Lämmitä uuni 220°C:seen. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla.
  1. Kana:
    • Tee kuorrute murskaamalla maissihiutaleet hienoksi muruksi esimerkiksi monitoimikoneessa tai käytä pankojauhoja. Sekoita joukkoon parmesaanijuusto, savustettu paprika, sipulijauhe ja valkosipulijauhe.
    • Vatkaa kananmunat ja chilikastike kulhossa.
    • Leikkaa broilerin fileet halutessasi pienemmiksi paloiksi.
    • Kasta broilerit ensin kananmunaseokseen ja sitten kuorrutteeseen. Taputtele kuorrutetta vielä broilerin palojen päälle sormin
    • Aseta broilerin palat uunipellille ja valuttele päälle hieman oliiviöljyllä.
    • Paista uunissa noin 15-20 minuuttia, kunnes broileri on kypsää ja rapeaa. Huom. Varo, että kuorrute ei ruskistu liikaa. Voit tarvittaessa peittää broileripalat foliolla, kun kuorrute on saanut kauniin värin.
  1. Tulinen Hunajakastike:
    • Lämmitä hunaja, chilikastike, cayennepippuri, chilijauhe, valkosipuli, sipulijauhe ja suola pienessä kattilassa miedolla lämmöllä. Älä keitä kastiketta, vaan lämmitä se vain sen verran, että ainekset sekoittuvat hyvin.
  1. Tarjoilu:
    • Valuta tulinen hunajakastike paistetun broilerin päälle.
    • Koristele tuoreilla yrteillä ja tarjoile heti.
    • Lisukkeina toimii mainiosti esim. paistetut perunat, ranskalaiset ja/tai vihreä salaatti


Meneekö testiin?


hot honey chichen

 

Lähetä kommentti