![]() |
Unkarilainen nakkikeitto |
*mainos. Olpak.fi/ Tiedätkö sen tunteen, kun ulkona tuulee ja sade piiskaa ikkunaa, ja tekee mieli jotain lämmintä, täyttävää ja vähän mausteista? Sellaisina päivinä minä käännyn tämän reseptin puoleen.
Unkarilainen nakkikeitto on vähän kuin gulassin ja arkisen nakkikeiton rakkauslapsi
– helppo tehdä, mutta täynnä makua ja lämpöä.
Tämä keitto syntyi alun perin ystävän vinkistä ja jääkaapin jämistä.
Tästä tuli niin hyvää, että se jäi pysyvästi meidän perheemme suosikkiruokalistalle ja saa paikkansa myös syksyllä -25 julkaistavaan Tinskun Keittiössä -kirjassa.
Tässä
keitossa yhdistyvät savupaprika, tomaatti, pavut ja nakit – ja lopputulos on
jotain, mitä tekee mieli ottaa vielä toinenkin lautasellinen.
Ja katsokaa nyt tätä lautasta! Tämä on ehkä kaunein ja puhuttelevin lautanen mitä koskaan olen nähnyt.
Juuri täydellinen tälle keitolle! Lisää lautasesta reseptin alla.
Unkarilainen nakkikeitto
Ainekset, joilla hurmaat:
- n. 1
litra vettä
- 1 kg
perunoita
- 400 g nakkeja
- 1
prk tomaattimurskaa
- 1
prk kidneypapuja
- 2
sipulia + 3–4 valkosipulinkynttä
- 3
porkkanaa
- 1 suippopaprika
- (palsternakka
tai selleri tuo kivaa syvyyttä)
- 2
lihaliemikuutiota
- 2 tl
mustapippurirouhetta
- 1
rkl savupaprikajauhetta
- 1
rkl persiljaa
- ½ tl
chilijauhetta
- 1 prk crème fraîchea tai 2 dl kermaa
- nokare voita tai loraus öljyä paistamiseen
Näin syntyy sielua lämmittävä keitto:
- Aloita
pilkkomalla kaikki kasvikset ja nakit. Tässä vaiheessa keittiö
alkaa jo tuoksua kodilta.
- Paista
nakkeihin vähän väriä – se tuo makua.
- Kuullota
sipulit ja valkosipulit voissa tai öljyssä. Lisää mausteet ja anna niiden
herätä eloon pannulla.
- Lisää
porkkanat (ja palsternakka/selleri, jos käytät) ja pyörittele niitä
hetki mausteissa.
- Kaada
sekaan tomaattimurska, lihaliemikuutiot ja vettä sen verran, että
kasvikset peittyvät kunnolla.
- Keitä noin 5 min ja lisää sitten perunat ja vettä taas sen verran, että perunat peittyvä kunnolla.
- Kun perunat ovat kypsiä, lisää nakit, pavut, paprika ja crème fraîche tai kerma. Lisää tarvittaessa myös taas hieman vettä.
- Kiehauta, tarkista maku ja säädä tarvittaessa.
- Koristele keitto tuoreella persiljalla.
Vinkki:
Tämä keitto vain paranee seuraavana päivänä. Tee siis iso
satsi ja lämmitä uudelleen – maut syvenevät ja keitto lohduttaa vieläkin
enemmän.
Ja vinkin vinkki:
Korvaa nakit makkaralla tai jauhelihalla. Hyödynnä keittoon myös sulate- tai tuorejuuston jämät. Pilko joukkoon nuupahtaneet tomaatit.
Jos tortillaillasta jäi salsakastiketta, niin hyödynnä nekin tähän keittoon. Jäikö cheddarjuustodippiäkin? Sinne joukkoon vaan.
Tarina kattauksen takana
Ja jos sinäkin ihastuit kuvan lautaseen, niin kannattaa
käydä tsekkaamassa shop.olpak.fi/ -verkkokauppa.
Minulla on ilo ja kunnia tehdä yhteistyötä
keittokirjaprojektini tiimoilta juurikin heidän kanssaan.
Niin kauniita, puhuttelevia ja persoonallisia astioita.
Tämäkin lautassarja ja monta muuta ihanuutta saatavilla ihan
just sulle.
Vaikka Olpak toki myy toki tuotteitaan myös ravintoloille ja
yrityksille - tekevät he myös vähittäiskauppaa.
Ihan fyysisesti heidän astioitaan pääsee hypistelemään
Olpakin -showroomilla Helsingin Kalasatamassa.
Jokainen heidän astioistaan suorastaan huokuu ajatonta
muotoilua ja inspiraatioita.
Jos siis kaipaat kotiisi jotain, mikä tekee arjesta vähän
kauniimpaa – käy ihmeessä kurkkaamassa.
Suosittelen ottamaan myös heidän Instagram -tilinsä
seurantaan. Sieltä näet aina kaikki uutuustuotteet, mitä on tullut saataville.
Tässä vielä suora linkki --> https://www.instagram.com/olpak.fi/
Ihanaa ja kaunista kesää sateisesta säästä huolimatta
//tiina
![]() |
Olpak kuplalasi |
Lähetä kommentti