Unkarilainen nakkikeitto – lohturuokaa parhaimmillaan

sunnuntai 8. kesäkuuta 2025

 

Unkarilainen nakkikeitto

*mainos. Olpak.fi/ Tiedätkö sen tunteen, kun ulkona tuulee ja sade piiskaa ikkunaa, ja tekee mieli jotain lämmintä, täyttävää ja vähän mausteista? Sellaisina päivinä minä käännyn tämän reseptin puoleen.

Unkarilainen nakkikeitto on vähän kuin gulassin ja arkisen nakkikeiton rakkauslapsi – helppo tehdä, mutta täynnä makua ja lämpöä.

Tämä keitto syntyi alun perin ystävän vinkistä ja jääkaapin jämistä. 

Tästä tuli niin hyvää, että se jäi pysyvästi meidän perheemme suosikkiruokalistalle ja saa paikkansa myös syksyllä -25 julkaistavaan Tinskun Keittiössä -kirjassa.

Tässä keitossa yhdistyvät savupaprika, tomaatti, pavut ja nakit – ja lopputulos on jotain, mitä tekee mieli ottaa vielä toinenkin lautasellinen.

Ja katsokaa nyt tätä lautasta! Tämä on ehkä kaunein ja puhuttelevin lautanen mitä koskaan olen nähnyt.

Juuri täydellinen tälle keitolle! Lisää lautasesta reseptin alla.

 

Unkarilainen nakkikeitto


Ainekset, joilla hurmaat:


  • n. 1 litra vettä
  • 1 kg perunoita
  • 400 g nakkeja
  • 1 prk tomaattimurskaa
  • 1 prk kidneypapuja
  • 2 sipulia + 3–4 valkosipulinkynttä
  • 3 porkkanaa
  • 1 suippopaprika
  • (palsternakka tai selleri tuo kivaa syvyyttä)
  • 2 lihaliemikuutiota
  • 2 tl mustapippurirouhetta
  • 1 rkl savupaprikajauhetta
  • 1 rkl persiljaa
  • ½ tl chilijauhetta
  • 1 prk crème fraîchea tai 2 dl kermaa 
  • nokare voita tai loraus öljyä paistamiseen

Näin syntyy sielua lämmittävä keitto:


  1. Aloita pilkkomalla kaikki kasvikset ja nakit. Tässä vaiheessa keittiö alkaa jo tuoksua kodilta.
  2. Paista nakkeihin vähän väriä – se tuo makua.
  3. Kuullota sipulit ja valkosipulit voissa tai öljyssä. Lisää mausteet ja anna niiden herätä eloon pannulla.
  4. Lisää porkkanat (ja palsternakka/selleri, jos käytät) ja pyörittele niitä hetki mausteissa.
  5. Kaada sekaan tomaattimurska, lihaliemikuutiot ja vettä sen verran, että kasvikset peittyvät kunnolla.
  6. Keitä noin 5 min ja lisää sitten perunat ja vettä taas sen verran, että perunat peittyvä kunnolla.
  7. Kun perunat ovat kypsiä, lisää nakit, pavut, paprika ja crème fraîche tai kerma. Lisää tarvittaessa myös taas hieman vettä.
  8. Kiehauta, tarkista maku ja säädä tarvittaessa.
  9. Koristele keitto tuoreella persiljalla.


Vinkki:

Tämä keitto vain paranee seuraavana päivänä. Tee siis iso satsi ja lämmitä uudelleen – maut syvenevät ja keitto lohduttaa vieläkin enemmän.

Ja vinkin vinkki:

Korvaa nakit makkaralla tai jauhelihalla. Hyödynnä keittoon myös sulate- tai tuorejuuston jämät. Pilko joukkoon nuupahtaneet tomaatit.

Jos tortillaillasta jäi salsakastiketta, niin hyödynnä nekin tähän keittoon. Jäikö cheddarjuustodippiäkin? Sinne joukkoon vaan.



Tarina kattauksen takana

Ja jos sinäkin ihastuit kuvan lautaseen, niin kannattaa käydä tsekkaamassa shop.olpak.fi/ -verkkokauppa.

Minulla on ilo ja kunnia tehdä yhteistyötä keittokirjaprojektini tiimoilta juurikin heidän kanssaan. 

Niin kauniita, puhuttelevia ja persoonallisia astioita.

Tämäkin lautassarja ja monta muuta ihanuutta saatavilla ihan just sulle. 

Vaikka Olpak toki myy toki tuotteitaan myös ravintoloille ja yrityksille - tekevät he myös vähittäiskauppaa.

Ihan fyysisesti heidän astioitaan pääsee hypistelemään Olpakin -showroomilla Helsingin Kalasatamassa.

Jokainen heidän astioistaan suorastaan huokuu ajatonta muotoilua ja inspiraatioita.

Jos siis kaipaat kotiisi jotain, mikä tekee arjesta vähän kauniimpaa – käy ihmeessä kurkkaamassa.

Suosittelen ottamaan myös heidän Instagram -tilinsä seurantaan. Sieltä näet aina kaikki uutuustuotteet, mitä on tullut saataville.

Tässä vielä suora linkki --> https://www.instagram.com/olpak.fi/


Ihanaa ja kaunista kesää sateisesta säästä huolimatta 


//tiina 


Olpak kuplalasi



Lähetä kommentti