![]() |
Unkarilainen nakkikeitto |
*mainos. Tiedätkö sen tunteen, kun ulkona tuulee ja sade piiskaa ikkunaa, ja tekee mieli jotain lämmintä, täyttävää ja vähän mausteista? Sellaisina päivinä minä käännyn tämän reseptin puoleen.
Unkarilainen nakkikeitto on vähän kuin gulassin ja arkisen nakkikeiton rakkauslapsi
– helppo tehdä, mutta täynnä makua ja lämpöä.
Tämä keitto syntyi alun perin ystävän vinkistä ja jääkaapin jämistä.
Tästä tuli niin hyvä, että se jäi pysyvästi meidän perheen keittokirjaan ja saa paikkansa myös syksyllä -25 julkaistavaan Tinskun Keittiössä -kirjassa.
Tässä
keitossa yhdistyvät savupaprika, tomaatti, pavut ja nakit – ja lopputulos on
jotain, mitä tekee mieli ottaa vielä toinenkin lautasellinen.
Ja katsokaa nyt tätä lautasta! Tämä on ehkä kaunein ja puhuttelevin lautanen mitä koskaan olen nähnyt.
Juuri täydellinen tälle keitolle!
Unkarilainen nakkikeitto
Ainekset, joilla hurmaat:
- n. 1
litra vettä
- 1 kg
perunoita
- 350
g nakkeja
- 1
prk tomaattimurskaa
- 1
prk kidneypapuja
- 2
sipulia + 3–4 valkosipulinkynttä
- 3
porkkanaa
- (palsternakka
tai selleri tuo kivaa syvyyttä)
- 2
lihaliemikuutiota
- 2 tl
mustapippurirouhetta
- 1
rkl savupaprikajauhetta
- 1
rkl persiljaa
- ½ tl
chilijauhetta
- 1 prk crème fraîchea tai 2 dl kermaa
- nokare voita tai loraus öljyä paistamiseen
Näin syntyy sielua lämmittävä keitto:
- Aloita
pilkkomalla kaikki kasvikset ja nakit. Tässä vaiheessa keittiö
alkaa jo tuoksua kodilta.
- Paista
nakkeihin vähän väriä – se tuo makua.
- Kuullota
sipulit ja valkosipulit voissa tai öljyssä. Lisää mausteet ja anna niiden
herätä eloon pannulla.
- Lisää
porkkanat (ja palsternakka/selleri, jos käytät) ja pyörittele niitä
hetki mausteissa.
- Kaada
sekaan tomaattimurska, lihaliemikuutiot ja vettä sen verran, että
kasvikset peittyvät kunnolla.
- Keitä
hetki ja lisää sitten perunat.
- Kun
perunat ovat kypsiä, lisää nakit, pavut ja crème fraîche
tai kerma.
- Kiehauta, tarkista maku ja säädä tarvittaessa.
Vinkki:
Tämä keitto vain paranee seuraavana päivänä. Tee siis iso
satsi ja lämmitä uudelleen – maut syvenevät ja keitto lohduttaa vieläkin
enemmän.
Tämä on juuri sitä ruokaa, joka saa pysähtymään.
Ei
tarvitse olla kiire, ei tarvitse olla juhla – riittää, että on hetki aikaa. Jos
kokeilet tätä, kerro ihmeessä, miten maistui – ja jos lisäsit jotain omaa
twistiä, haluan kuulla siitä!
Kerro ihmeessä <3
Ja jos sinäkin ihastuit kuvan lautaseen, niin kannattaa käydä tsekkaamassa olpak.fi -verkkokauppa.
Ihan fyysisesti heidän astioitaan pääsee hypistelemään Olpakin -showroomilla Helsingin Kalasatamassa.
Jokainen heidän astioistaan suorastaan huokuu ajatonta muotoilua ja inspiraatioita.
Jos siis kaipaat kotiisi jotain, mikä tekee arjesta vähän kauniimpaa – käy kurkkaamassa.
Lähetä kommentti