Mionettoa kevään juhliin

perjantai 28. huhtikuuta 2017


Vappu on jo ovella ja kevät on muutenkin kuohuvan aikaa.

Äitienpäivä, lakkiaiset, valmistujaiset tulevat heti perässä. Nyt onkin siis aika kääntää katseet kevään maljajuomiin.

Sain maahantuojalta maistettavaksi Mionetton viinitalon Mionetto Prosecco Brut-, Mionetto Gran Rosé Extra Dry- ja Valdobbiadene Superiore di Cartizze DOCG -proseccot

Mionetton viinitalo on perustettu vuonna 1887 ja se on siitä lähtien toiminut Valdobbiadenessä, Prosecco DOC:n sydämessä.
Mionetton filosofia linkittyy vahvasti perinteisiin ja viinitalo syntyi perustajan, Francesco Mionetton, rakkaudesta ja intohimosta.
Mionetto on yksi tärkeimmistä prosecco-kuohuviinien tuottajista.

Kuva: Marina Rotkus Dioriina -blogi.
Kuten myös pääkuva.

Mionetto Prosecco Brut


Mionetto Prosecco Brutin maistelin yhdessä Kaukkalan Metsäkylän Marttojen kanssa pääsiäisen aikaan, samalla kun opettelimme koristemunien marmorivärjäyksen saloja. 
Munien värjäys oli varsin hauskaa ja ehkä pieni lasillinen kuplivaa kohotti tunnelmaa entisestään.

”Väriltään Mionetto Prosecco on oljenkeltainen ja siinä on hienostuneita intensiivisiä kuplia. Pienikuplaisuus Tuoksu on hedelmäinen ja siitä löytyy Golden Delicious-omenen aromia. Mausta löytyy lakritsaa, hunajaa ja acacia-puun aromeja.”

Maljajuoman lisäksi Prosecco Brut sopii mainiosti myös monen ruoan kanssa tarjoiltavaksi. Kuten vihannekset, vihanneskeittot, sienet ja kararuoat erityisesti grillattu kala.
Itse lähtisin rohkeasti kokeilemaan myös blinien ja grillatun parsan kanssa.
Vaikka juoma on erittäin kuiva, sen pienikuplaisuus ja raikkaus tekee siitä miellyttävän ja helpon juotavan.  Sopii hyvin myös aperitiiviksi.
Rypäle: Glera
Hinta Alkossa noin 10€


Mionetto Valdobbiadene Superiore di Cartizze DOCG 


Mionetto Valdobbiadene Superiore di Cartizze DOCG:in korkkasimme yhdessä Dioriina blogin Marinan kanssa viime viikonloppuna, hänen ollessa miehensä kanssa meillä kyläilemässä.
Kauan odotettu viikonloppu oli sopiva hetki avata tämä luxury-luokan prosecco ja kohottaa malja tulevalle viikonlopulle.
Proseccon korkealaatuisin DOCG -tuotanto tulee historialliselta "Superiore di Cartizze" pien-alueelta, joka on vain 107 hehtaarin kokoinen.
Proseccoa tuottavan Cartizze-kukkulan viinitarhat kuuluvat myös maailman kalleimpien viinitarhojen joukkoon.
Cartizzen monitahoinen tuoksu on sekoitus omenaa ja päärynää, sekä häivähdys sitrusta ja mantelia. Maku on hyvin tasapainoinen ja elegantti.
Ruokasuositukseksi tälle proseccole annetaan jälkiruoat kuten, pikkunaposteltavat, kovakuoriset leivonnaiset, hedelmäpiiraat ja tuoreet hedelmät.
Viinilehti suosittelee myös aromikkaita salaatteja ja äyriäisruokia.
Parhaimmillaan Cartizze DOCG on tietenkin jääkaappikylmänä maljajuomana ja hyvässä seurassa.
Rypäle: Glera
Hinta Alkossa noin 18€
Tilausvalikoimaa.


Mionetto Gran Rosé Extra Dry


Mionetto Gran Rosé Extra Dry odottaa vielä kellarissa.
Ajattelin juhlistaa tällä vaaleanpunaisella kuohuvalla vappua ja toivottaa jo kohta toivottavasti lämpöisemmän kevään ja alkavan kesän tervetulleeksi!
Sitä ennen voit lukea Gran Rose’sta Mionetton sivuilta klikkaamalla vaikkapa TästäHauskaa vappua ja ihanaa kesän odotusta!

Kiitokset Marinalle Cartizze kuvista <3

Marinan blogiin Tästä

Kuva: Marina Rotkus Dioriina -Blogi

1 kommentti

  1. Oi oi, alkoipa tehdä mieli tuota gran Roseeta, täytyypä laittaa nimi muistiin ja sopivan tilaisuuden tullen juhlistaa tällä juomalla. Hauskaa Vappu sinulle Tinsku <3

    VastaaPoista