Samettisen pehmeät kermavanukkaat - Tyrni posset

torstai 20. huhtikuuta 2017



Lemon posset ovat brittiläisiä sitruunavanukkaita, joissa ei käytetä liivatetta hyytymiseen, vaan ainoastaan sitruunamehua. 

Kerma ja sokeri kiehutetaan, jonka jälkeen sekaan kaadetaan hapan sitruunamehu, joka hyydyttää kerman samettisen pehmeäksi vanukkaaksi. Nerokasta!

Jos siis jääkaapissasi lymyilee kermaa, josta et oikein tiedä mitä tekisit niin, tässä on vastaus.

Kokeilin jalostaa brittiläisen perinteisiä posseja suomalaiseen kuosiin käyttämällä happona tyrnimehua ja lopputulos oli tyrmäävän ihana!

Kokeilin myös tehdä posset karppisokerilla ja lopputulos oli myös yhtä samettisen pehmeä, eikä karpin jäänviileys puskenut tyrnin läpi.
Kokeilevassa keittiössä tietenkin kun häärätään, niin tottahan toki kokeilin yhtä maidotontakin versiota.
Käytin kokeiluun ihan tavallista peltipurkkimallin kookosmaitoa. Lopputulos oli myös ianan lohkeavan hyytynyt, mutta vanukkaan pohjalle erottui kirkasta kookosmaitoa. Käykö sitten ihan kookoskermasta tai muusta kasvikermasta samoin - En osaa sanoa. Vielä :)

Posset sopii suomalaiseen suuhun niin nimensä kuin makunsa puolesta. Vai olisikohan aika päivittää nimikin vaikka Pertiksi :)


Tyrmäävät tyrni posset 4.lle


Tarvitset:
 • 4 dl kermaa
 • 1,5 dl sokeria + 1 tl vaniljasokeria tai saman verran karppisokeria vähähiilariseen versioon
 • 1 dl sokeroimatonta tyrnimehua tai perinteiseen brittiläiseen versioon sitruunamehua

Tee näin:
Laita kerma ja sokerit kattilaan.
Kiehuta hiljalleen noin 5 min.
Lisää tyrni- tai sitruunamehu
Laita jääkaappiin hyytymään ainakin neljäksi tunniksi.







2 kommenttia

 1. Kiitos reseptistä! Kokeiltiin tänään, ja lopputulos oli todella herkullinen. Teemme tätä ehdottomasti toisenkin kerran!

  Kookosmaidon käytöstä tuli mieleen seuraava vinkki (en tiedä, onko se entuudestaan tuttu). Esimerkiksi maidottomissa jäätelöohjeissa kehotetaan usein laittamaan kookosmaitotölkki yöksi jääkaappiin, jolloin ylimääräinen neste erottuu purkin pohjalle. Jäätelömassaan kaavitaan sitten päältä pelkkä rasvainen osa. Saattaisi toimia tässäkin reseptissä? :)

  VastaaPoista
 2. Onpa kiva resepti! Tätä täytyy kyllä kokeilla. Reipasta päivää <3

  VastaaPoista