Kätevä on taas ahkerasti juossut korvasienien
perässä ja saalista on tullut mainiosti.
Tänä keväänä onkin jo muutama keitto tehty ja
pakastimeenkin on saatu runsaasti saalista talven varalle.
Tämä resepti on melko lailla perusresepti millä
korvasienikeiton aina teen.
Nyt olen kuitenkin alkanut lisäämään
keittoon myös rapeaksi paistettua pekonia. Rouheinen pekoni antaa keitolle mukavasti
rapsakkaa suutuntumaa ja makua.
Osallistun tällä reseptillä myös HKPekonista2018 kilpailuun
ja osallistu sinäkin, jos takataskussasi on joku kiva pekoniresepti. Aikaa on
vielä ruhtinaalliset 5 päivää!
Heh – Miten nämä hommat jäävät aina viime tippaan?
Pekonistaan linkki klikkaamalla tästä
Rapealla pekonilla
maustettu korvasieni-tuorejuustokeitto
(noin 4.lle)
Tarvitset:
- n. 200 g esikäsiteltyjä korvasieniä
- paketti Amerikan pekonia
- 1 keskikokoinen sipuli
- ½ valkosipulinkynsi
- 5 dl vettä
- 2 dl kermaa
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa tai koskenlaskija juustoa
- ½ kasvis- tai kanaliemikuutio tai vastaava määrä fondia.
- kourallinen tuoretta persiljaa silputtuna
- musta- tai valkopippuria myllystä
- voita paistamiseen
- 2 rkl maissijauhoja vesitilkkaan sekoitettuna suurustamiseen
Tee näin
Paista pekonit
pannulla rapeiksi ja laita talouspaperin päälle valumaan ja jäähtymään.
Valuta ja
hienonna esikäsitellyt korvasienet.
Hienonna sipuli
ja murskaa valkosipuli.
Kuumenna voi
paksupohjaisessa kattilassa. Lisää sienet ja sekoittele kunnes sienistä irtoava
vesi on haihtunut.
Lisää tarvittaessa
hieman voita, lisää sipulit ja kuullota hetki sekoitellen.
Lisää kerma,
vesi, liemikuutio paloiteltuna ja anna keiton kiehua ilman kantta n. 10 min
koko ajan sekoitellen, ettei keitto pala pohjaan.
Lisää tuorejuusto
tai koskenlaskija nokareina ja anna keiton vielä kevyesti kiehahtaa ja juuston
sulaa.
Voit hieman
soseuttaa keittoa pyöräyttämällä sitä muutaman kerran sauvasekoittajalla
Suurusta keitto sekoittamalla
maissijauhot vesitilkkaan ja kaatamalla ohuena nauhana keiton joukkoon koko
ajan sekoittaen.
Rouhi pekonit
terävällä veitsellä pieneksi rouheeksi ja lisää keiton joukkoon. Jätä kuitenkin
hieman pekonia myös keiton päälle koristeeksi.
Mausta
pippurilla, tarkista suola ja viimeistele keitto persiljasilpulla ja pekonirouheella.
Tarjoile heti.
Vinkki: Saat
keitosta vielä juhlavamman, kun lorautat keittoon hieman valko- tai kuohuviiniä
ja lisäät keiton päälle löysäksi vatkattua maustamatonta kermavaahtoa.
HUOM. Jos
valmistat keiton tuoreista korvasienistä, katso sienien esikäsittely esim.
Eviran sivulta klikkaamalla Tästä.
5 kommenttia
Voi apua! Korvasienet on niin mun herkkua ja kun siihen vielä lisää rapean pekonin niin taivas aukeaa!
VastaaPoistaJotenkin osuit asian ytimeen :D
PoistaKorvasienikeitto on niin hyvää, nam. Meillä mökillä tänä vuonna kuivuuden takia löytyi vain muutamia, pah.
VastaaPoistaTosi kosteista paikoista voi vielä jokusen löytää, mutta auttamattomasti alkaa kausi olla ohi kun ei ole sateita tullut.
PoistaTosi hyvää! Kerran olen itse saanut soppa-ainekset ;)
VastaaPoista