Uutuuskirja: Tinskun keittiössä – Helposti herkullista

Uutuuskirja: Tinskun keittiössä – Helposti herkullista
Esikoiskeittokirjani on nyt julkaistu! Kirja on rakkaudella koottu kokoelma reseptejä, jotka ovat mutkattomia, täynnä makua, helppoja toteuttaa ja muunneltavissa – juuri sellaisia, joita jaksaa ja ehtii tehdä arjen keskellä. Hanki nyt itselle tai lahjaksi. Pääset kuvaa klikkaamalla suoraa verkkokauppaan. Stressittömiä kokkaushetkiä just sulle toivotellen -Tinsku

Mehevä vaniljainen omenapiirakka

keskiviikko 13. marraskuuta 2024

 

Mehevä vaniljainen omenapiirakka

Vietimme taannoin ”Nasun” kanssa äiti-tytäraikaa ja päätimme leipoa pellillisen omenapiirakkaa. Ensimmäistä kertaa kokeilin yhdistää vaniljakastikkeen suoraan piirakkaan ja kokeilu oli varsin onnistunut.

Tätä tehdään taatusti toistekin.

 

Mehevä vaniljainen omenapiirakka

(pellillinen)

Päällinen:

n. 8 isoa omenaa
2 pussia Vanhan ajan Vaniljakastiketta (käytin Blå Band)
4 dl maitoa
kanelia

Pohja:

4 kananmunaa
3 dl sokeria
200 g voita sulatettuna
2 dl maitoa
n. 7 ½ dl vehnäjauhoja
4 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

2 tl kardemummaa
ripaus suolaa


 Tee näin

Vispaa maito ja kastikejauhe hyvin. Nosta jääkaappiin odottamaan.
Vatkaa pohjan kanamunat ja sokeri paksuksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita taikinaan vuorotelen voin ja maidon kanssa.
(Kuori) ja viipaloi omenat.
Levitä taikina uunipellille ja sen päälle varovasti vaniljakastike.
Painele omenaviipaleet pystyyn vaniljakastikkeen päälle.
Ripottele pinnalle vielä kanelia.
Paista 200*C n. 30 min.

Vinkki

Voit varioida piirakkaa jollain toisellakin hyväksi havaitsemallasi pohjalla, kunhan se on kuitenkin sen verran paksu, että saat vaniljakastikkeen levitettyä taikinan päälle.

Aiotko kokeilla? ❤️


Tässä vielä ohjevideo. Ohjevideon löydät myös Youtube -kanavaltani @tinskunkeittiossa



Lähetä kommentti