Lehtikaalisipsit

perjantai 20. helmikuuta 2015


Ylistys lehtikaalille!
Lehtikaalissa on enemmän antioksidantteja kuin marjoissa, puolet enemmän C-vitamiinia kuin appelsiineissa, karoteenia, valkuaisaineita, kuitua, rautaa ja kalsiumia. Lehtikaali on oikea superfoodi.
Kun haluat pitää suolistosi kunnossa, niin valitse vaihtoehdoista luonnollisin. Lisää päivittäisiin aterioihisi lehtikaalia ja muita kaalilajeja. Kaalin runsaskuituisuus on hyväksi suolen limakalvoille. Kuiduista saadaan apua suolinukan kasvuun ja ne imevät itseensä myrkkyjä ja rasvoja sekä nopeuttavat ruoan kulkua suolistossa. Kaali sopii niin ummetukseen kuin ripulinkin hoitoon. Lisäksi siitä on apua mahakatarriin ja liikahappoisuuteen.

Liian hyvää ollakseen totta? Eikä siinä vielä kaikki. Lehtikaalista valmistat käden käänteessä ihan parhaat ja huippu terveelliset sipsit. Sipsit ovat suussa sulavan rapeita ja uskomattoman hyviä. Niitä voit rouskutella hyvällä omallatunnolla kulhollisen jos toisenkin. Nämä kelpaavat takuulla kaikille!


Lehtikaalisipsit
  • 200g tuoretta lehtikaalia
  • 2 rkl öljyä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1/3 tl suolaa
  • ( chilihauhetta yms. mieleisiä mausteita ripaus)
Revi lehtikaalit palasiksi ja laita ne tilavaan kulhoom. Älä käytä keskellä olevaa lehtiruotia.
Tee mausteseos. Sekoita voimakkaasti sekaisin öly, sitruunamehu ja suola. Huom. käytä suolaa ja mausteita varovasti koska lehtikaalin pinta ei ime niitä sisäänsä. Voit ripolella mausteita vielä lämpimimien sipsien pintaan jos ne mielestäsi sitä vaativat.
Kaada mausteseos lehtikaaleille ja sekoita, hiero käsin se tasaisesti kaalinpalasiin.
laita lehtikaalit ilmavasti uunipellile mielellään kahdelle ja paista 150*c noin 15 min.Lähetä kommentti