Pekoni-lehtikaalimunakas

sunnuntai 8. helmikuuta 2015

Nopeasti jotain ruokaa? Ainahan voi tunkea tarjousmaksalaatikon mikroon tai hoitaan homman Mäkkärin drivein-luukulla. No jaa, parempi ja usein halvempi vaihtoehto on kuitenkin vaikkapa munakas. Kaikilla yleensä löytyy kaapeista kaikkea mahdollista mitä munakkaaseen voi täytteeksi laittaa. Jos ei ole, niin tee ihan pelkkä munakas ilman mitään härpäkkeitä.
Maailmalla on ravintoloita joista saa vaan ja ainoastaan munakkaita. Pieniä, isoja, suolaisia, makeita. whatewer. Suomessa joskus mainostettiin, että Pertti menee munalla töihin. Kunnes taas laitettiin lautasmallia uuteen uskoon ja päätettiin myös kananmunan olevan kaiken kansan surma ja verisuonien tukkija. Kaupassa ostostapakyttääjä hiljaa mielessään mietti, että voi voi, kyllä siinä nyt rouvan kolesteroliarvoja koetellaan kun sujautit kananmunapaketin ostoskärryysi.
Onneksi taas ollaan viisastuttu ja todettu, että suurimmassa osassa eläinperäisten tuotteiden saantisuosituksissa ollaan menty aivan metsään.
Muistetaan vielä luomu. Jos sanotaan, että olet mitä syöt, eiköhän tuo sama päde silloin tuotantoeläimiinkin.
Kananmuna on loistava rasvahappojen, vitamiinien ja proteiinien lähde kompaktissa pakkauksessa joka pitää sinut kylläisenä pitkään. Munakkaat kunniaan!Tarvitset:

4 luomumunaa
1 dl maitoa tai vettä
Pekonia ( noin 8 viivun paketillinen )
Sipulia
Vähän juustoraastetta ( käytä se jääkaapin perällä oleva kuivunut juustokikkare tähän)
Lehtikaalia 2-3 lehteä
Kirsikkatomaatteja
Yrttejä ja mieleisiäsi mausteitaPilko pekonit pieniksi paloiksi ja laita ne pannulle ruskistumaan. Silppua sipuli ja nakkaa myös pannulle.
Ota lehtikaalista paksu keskellä oleva lehtiruoti pois ja pilko kaalit silpuksi. Lisää myös lehtikaali pannulle hetkeksi hautumaan. Lisää tarvittaessa tilkka öljyä tai voita.Sekoita kananmunat ja maito sekaisin. Mausta pippurilla. Jos käytät kuivattuja yrttej,ä niin lisää ne munamaitoon.
Kaada munakasmassa paistettujen pekonien ja lehtikaalin päälle. Hauduttele jonkin aikaa miedolla lämmöllä kannen alla. Huom älä sekoitota.
Kun munakas on vähän hyytynyt niin lisää juustoraaste, kirsikkatomaatit ja yrtit.
Jatka hauduttelua miedolla lämmöllä kannen alla niin kauan, että munakas on täysin hyytynyt ja pohja näyttää kauniin ruskealta.
Jos sinulla ei ole paistinpannuun sopivaa kantta niin taittele sellainen foliosta.

Lähetä kommentti