Kauppahotelli Grand Lahti

keskiviikko 15. kesäkuuta 2016


Vietin toukokuussa pari ihanan helteistä päivää Lahdessa ja majoituin Kauppahotelli Grand’ssä.


Grand on mukava pienehkö hotelli Lahden keskustassa joka on toiminut vuodesta 1931. Ensin toiminta alkoi Rautatienkadulla, josta 2010 siirtyi uudistettuihin tiloihin Hämeenkadulle.

Hotellissa on 87 huonetta joista 2 on tilavampia perhehuoneita. Auton saa hyvin parkkiin lämpimään autotalliin tai hotellin sisäpihalle. Erittäin positiivisena yllätyksenä mainittakoon, että parkkeeraus autotallissakin oli ilmainen.

Parkissa autoni olikin tuon 2 päivää koska kaikki tarvittava on kävelymatkan päässä. Kauppatori löytyy parin korttelin päästä. Rautatieasemalle tai Lahden Messuhalliin kävelee noin 10 min ja Sibelius-talolle noin 15 min.


Puistomaisemaa hotellin vierestä

Hotellin palveluista:

Sauna lämpiää maanantaista lauantaihin 17.00-20.00. Naisille ja miehille on erilliset saunavuorot. 

Hotellissa on pieni aulabaari josta voi halutessaan ostaa saunajuomaa mukaan. Mainittakoon, että aulabaari sulkeutuu klo: 20.00 eli samaan aikaan kuin hotellin vastaanotto. Vastaanoton ollessa kiinni ulko-ovesta pääsee kulkemaan huonekohtaisella ovikoodilla.

Varsinaista ravintolaa hotellissa ei ole, mutta kuten jo aikaisemmin mainitsinkin kaikki löytyy kävelymatkan päässä ja Lahdessa ravintolatarjonta on varsin hyvä. Viereisellä Aleksanterinkadulla löytyy jo vaikka mitä.

Minulle joka todellakin arvostan hyviä yöunia on pelkkää juhlaa kun hotellissa ei jumputa yökerhon basso. Hämeenkatu on pienehkö sivukatu, joten huoneisiin ei kantaudu edes liikenteen melua.

Herra Paasikivi viereisessä puistossa


Aamiainen tarjoillaan vastaanoton yhteydessä olevassa viihtyisässä aamiaishuonessa. Aamiainen oli mielestäni varsin hyvä sisältäen kattavan valikoiman perus lämpimistä ruuista karjalanpiirakoihin ja kylmäsavuloheen.

Lisäksi huoneissa on vielä vedenkeittimet ja suurimmassa osassa myös pienet jääkaapit jos jotain pientä huikopalaa haluaa viereisestä kaupasta vaikka hätävaraksi hakea. 
Aamiaishuone on todella viihtyisä.
Huone jossa majoituin oli varsin siisti. Hieman retro, mutta ihan hyvällä tavalla. Huoneissa on telkkari, hiustenkuivain ja langaton wifi. Sängyt olivat ihanan mukavat ja mikä parasta…. tyynyjä riittävästi.
Hotelli on positiivisella tavalla mukavan retro.

Kaiken kaikkiaan hotelli Grand oli miellyttävä kokemus. Hinta- laatusuhteeltaan hyvä ja palvelu todella ystävällistä. Suosittelen lämpimästi.

Aamiaispöydästä löytyi kaikki tarvittava ja vähän extraakin kuten kylmäsavulohta.

Hintatietoja:

Huonehinnat lähtivät toukokuussa 2016 alkaen vrk:
Yhden hengen huone 70€
Kahden hengen huone 84€
Kolmen hengen huone 117€
Lisävuode 22€ ja perhehuone 132€
Tarkista voimassa oleva hinta hotellista.


*Yhteistyössä Lahden Kauppahotelli Grand
* Kiitokset vielä ihanasta palvelusta henkilökunnalle ja toivottavasti tapaamme pian uudestaan.


5 kommenttia

  1. Olen tainnut joskus työreissulla yöpyä samaisessa hotellissa ja arvostin kans tuota hotellin ihanaa hiljaisuutta. Ja iltasauna mahdollisuutta. :) Varmasti menen uudelleenkin jos Lahden suunnalle eksyn.

    VastaaPoista
  2. Tykkään pienistä hotelleista. Ne ovat jotenkin aina persoonallisempia kuin suuret.

    VastaaPoista
  3. Hyvä aamupala ja hyvin nukuttu yö kiitos ☀️

    VastaaPoista