Idean raparpekonista sai Tiirikkalan keittiömestari Pasi
Kuronen herätessään Laitilan VPK:n naisten pukuhuoneesta nahkahousut jalassa ja
somehitiksi tämä resepti nousi Henri Alenin twiitistä.
Myönnän myös itse saavani kaikenlaisia ruokavisioita milloin
missäkin, mutta ehkä tämä on kuitenkin erikoisin ja ajatuksia herättävin mitä
olen kuunapäivänä kuullut J
Ehkä on hyvä, että asiaa ei ole avattu tuon tarkemmin.
Ajatus pekoniin kääritystä raparperista on vähintäänkin
erikoinen ja tässä keittiössä hyvin harvoin tehdään mitään suoraan
alkuperäisellä reseptillä, joten piti tähänkin soppaan lisätä pari erikoista myös
omasta lusikasta.
Kurosen raparpekoniin tulee kolme ainesta. Raparperi, sokeri
ja pekoni. Loistava rasvainen suolaisen, makean ja happaman pyhä kolminaisuus,
mutta koska vanilja sopii raparperille kuin nappi takkiin ja allekirjoittanut
on addiktoitunut balsamicokastikkeeseen niin noista se sitten lähti.
No onko raparpekoni sitten somehitin arvoinen?
Kyllä on. Jos et usko niin kokeile itse. Raparpekoni sopii
loistavasti alkupalana ennen sitä varsinaista tajunnan- ja housunnapin irrottavaa
läskipläjäystä.
Suomalaiset ovat grillaajakansaa ja on mahtavaa saada uusia
ideoita ritilälle. Raparpekoni on todella koukuttava. Vaarana tietenkin on,
että yön pimeinä tunteina tyhjenevät myös naapureidenkin raparperipuskat.
Asiasta uutisoinut Iltalehti ja blogirintamalla
raparpekoni-koukkuun ovat ainakin jääneet Puolialaston kokki ja Habanerokitcen.
Raparpekoni eli pekoniin käärittyä raparperia Tinskun tapaan
Tarvitset:
- raparperia
- pekonia
- sokeria (Käytin kookossokeria. Karpit voivat hyvin käyttää esim. erytrytolia *karppisokeri tai muuta kuumennuksen kestävää makeuttajaa)
- aitoa vaniljaa myllystä tai vaniljasokeria
Koristeluun:
- balsamicokastiketta
- tuoretta sitruunamelissaa silputtuna
Tee näin:
Kuori raparperit
ja pilko ne reilun etusormen pituisiksi paloiksi. Raparperit saavat olla
mielellään myös melko ohuita. Etusormen paksuus on hyvä nyrkkisääntö tässäkin.
Sokeroi
raparperit ja anna hetki mehustua. Mehustuneeseen raparperiin tarttuu tarvittaessa
paremmin vielä lisää sokeria.
Jauha myllystä
raparperien päälle hieman aitoa vaniljaa tai ripottele vaniljasokeria.
Kääri raparperit
pekoniin. Yksi pekoni per raparperin pätkä.
Työnnä pekonin
pää edellisen kierroksen alle niin pystyvät napapakasti paikoillaan
grillatessa.
Grillaa rapsakan
ruskeiksi.
Koristele
tuoreella silputulla sitruunamelissalla ja valuta päälle vielä hieman
balsamicokastiketta.
Kesän erikoisin
grilliherkku on nyt valmis.
Tarjoile kuumana.
Lähetä kommentti