Tätä lauantaita on vietetty sateisissa merkeissä. Olen ehkä
hieman erikoinen, mutta olen nauttinut tästä sateesta suunnattomasti.
Sateiset
päivät on kiva viettää keittiössä kokkaillen, siivoillen ja välillä mukavasti
sohvan nurkassa lötkötellen. Myöhemmin on tarkoitus laittaa grilli tulille ja
valmistaa kokonaisista porsaan sisäfileistä jotain herkullista, mutta helppoa.
Helppoa ja nopeaa on tänään jälkiruokakin ja kuten monesti tässä
perheessä asioita tehdään sattuneesta syystä hieman nurinkurisesti ja
ennakoiden, syötiin meillä tänään/kin jälkiruoka ennen pääruokaa.
Tämä jälkiruoka on itseasiassa Kätevän Isännän bravuuri ja
aina yhtä herkullista <3
Karamellisoitu lämmin leipäjuusto
Tarvitset:
- leipäjuustoa
- kermaa
- kookossokeria, agavesiirappia, hunajaa tai tavallista tummaa siirappia
- hieman voita paistamiseen
- Marjoja, hedelmiä tai erilaisia hilloja
Leikkaa leipäjuusto
annospaloiksi.
Laita paistinpannulle
nokare voita ja paista juustopaloja hetki.
Käännä palat
varovasti ja lisää pannulle hieman kookossokeria tai siirappia.
Lorauta pannulle kermaa
ja anna kerman kiehua kuplien ja karamellisoitua kastikkeeksi parisen minuuttia.
Nosta juustopalat
lautasille.
Kaada pannulta karamellikastiketta
päälle ja koristele tuoreilla marjoilla, hedelmillä tai hillolla.
Viimeistele
annokset halutessasi vielä lorauksella siirappia ja sitruunamelissan lehdillä.
Tarjoile heti.
2 kommenttia
Oih mikä herkku! Olen myös leipäjuuston suuri ystävä ja pitääpä juhannuksena tehdä tuota karamellia juuston pariksi. Toimisikohan intiaanisokeri tässä?
VastaaPoistaNo jo vain ihan varmasti :)
Poista