Tämä resepti juontaa juurensa aikaisempaan postaukseeni Curry-
kanasalaatista.
Sain blogini Fb-sivuille pyynnön mangoraja-reseptiin eräältä
lukijaltani, jolla on kuulemma lieviä traumoja kasariajan currykana buumista.
Itse en niinkään muista tuota kanabuumia, mutta currypossu oli aikansa legenda.
Pitääpä herätellä tuokin henkiin retroreseptin merkeissä.
Mangoraja toimii loistavasti kylmänä kastikkeena esim. grillattujen
ruokien, broilerin ja paistetun kalan kanssa.
Jos pidät mangosta….et voi olla pitämättä mangorajasta.
Mangoraja
Tarvitset:
- 1 dl majoneesia
- 1 dl turkkilaista jogurttia tai ranskankermaa. Maidottomaan versioon maustamatonta kasvijogurttia.
- 1 ½ dl sokeroimatonta mangososetta esim. Bonne
- 1 rkl sinappia
- 1 tl currya
- 1 rkl sitruunamehua
- hieman suolaa ja mustapippuria myllystä
- 2 tl kookossokeria tai juoksevaa hunajaa
- ( 1 rkl tuoretta korianteria, lehtipersiljaa tai ruohosipulia silputtuna)
Sekoita kaikki aineet sekaisin ja anna maustua jääkaapissa
ainakin puolisen tuntia.
Mausta ja koristele mangoraja halutessasi tuoreilla yrteillä.
6 kommenttia
Jaa lieviä traumoja? :D Ilmaisuna lievä... ;)
VastaaPoistaMutta iso kiitos tästä, menee tekemiseksi huomenna jo.
Laitetaanko lievä heittomerkeillä? :D Oleppa hyvä ja kiitos mahtavasta ideasta. Tästä tuli heti meillä kesän lempparikastike <3
PoistaEi todellakaan, lievä on hyvä sanamuoto. :)
PoistaKiitos itsellesi, että jaoit tämän reseptin. <3
Mmmm..alkoi tehdä mieli mangoa....joten voisin siis kokeilla myös tätä.
VastaaPoistaIhailen myös asioita, joita käytät kuvissa. Tällainen oli isoäidilläni joskus...
Kaunis!
Oi kiitokset. Joskus sitä löytää kirppikseltä kaikkea kivaa. Pitäisi vaan olla enemmän aikaa kierrellä :)
PoistaPäädyin etsimään netistä ohjetta mangorajaan, kun en löytänyt sitä valmiina kaupasta. Aivan taivaallinen ohje, jolla varmasti onnistuu. Kiitos paljon tästä:)
VastaaPoistaAnsku