Vieläkö jaksatte raparperireseptejä?
No tässä vielä ainakin yksi ja tuskin ne vielä tähänkään
loppuu.
Tällä kertaa yhdistin kaksi vanhaa klassikkoreseptiä. Lähes
pula-aikaisen maitokiisselin ja aina niin pirteän raparperi- mansikkakiisselin.
Kummassakaan ei siis ainakaan raaka-aineiden hinnat päätä
huimaa varsinkin, jos raparperit ja mansikat saa omasta takaa tai pakastimen
perukoilta löytyy vielä viimevuotisia. Nyt on hyvä aika käyttää ne pois ja
tehdä tilaa uudelle sadolle.
Tämä resepti on taas sarjassaan helppo ja muunneltavissa
helposti moneen ruokavalioon. Myös vähähiilihydraattiseksi. Vhh- vinkit reseptin
lopussa.
Vaniljainen raparperi- mansikkakerroskiisseli 4. lle
Tarvitset maitokiisseliin:
- 5 dl täysmaitoa tai maidottomaan versioon kasvimaitoa
- 2 ½ rkl maissitärkkelystä
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 rkl tai maun mukaan sokeria
Raparperi-
mansikkakiisseliin:
- 2 pientä raparperin vartta kuorittuna ja pieneksi pilkottuna
- ½ l pilkottuja mansikoita
- 4 dl vettä tai laimeaa marjamehua
- 4 rkl tai maun mukaan sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 2 rkl perunajauhoja ja tilkka vettä
Tee näin:
Laita kaikki maitokiisselin ainekset paksupohjaiseen
kattilaan.
Vispaa ainekset sekaisin ja anna kiehahtaa noin 2 min koko ajan
sekoittaen.
Tarkista maku.
Kaada tarjoiluastioihin ja laita jääkaappiin hyytymään.
Laita pilkotut raparperit, sokerit ja vesi tai mehu
kattilaan.
Anna kiehua hiljalleen, kunnes raparperit ovat pehmeitä ja
alkavat hajota.
Sekoita perunajauhot vesitilkkaan ja kaada kiisselin
joukkoon koko ajan sekoittaen.
Anna kiisselin vielä pulpahtaa ja nosta pois liedeltä.
Lisää pilkotut mansikat kiisselin joukkoon.
Tarkista maku.
Kaada raparperi- mansikkakiisseli varovasti
tarjoiluastioihin maitokiisselin päälle.
Voit ripotella hieman sokeria jokaisen annoksen päälle.
(estää kalvon muodostumista kiisselin pinnalle)
Jäähdytä ja tarjoile sellaisenaan tai vaikkapa
kermavaahtonokareen kera.
Kerroskiisselin voit hyvin tehdä jääkaappiin valmiiksi,
vaikka edellisenä päivänä.
Vinkit vhh-versioon:
Käytä sokerin tilalla karppisokeria tai haluamaasi makeutusainetta. Vaniljasokerin korvaat ripauksella aitoa vaniljaa.
Maissijauhon ja perunajauhon tilalle noin 2 liivatelehteä
per kiisseli. Liota liivatelehdet. Puristele ylimääräinen vesi pois ja lisää kuuman kiisselin joukkoon sekoittaen.
Hyydytä maitokiisseliä jääkaapissa mielellään ainakin 3 tuntia, ennen kuin lisään raparperi- mansikkakiisselin päälle.
Hyydytä maitokiisseliä jääkaapissa mielellään ainakin 3 tuntia, ennen kuin lisään raparperi- mansikkakiisselin päälle.
*tarjoiluastiat Maku Kitcen Lifen kylmä- kuumalastit
Kurkkaa myös nämä raparperireseptit:
Mansikka- raparperislushie (kesän coolein drinkki)
5 kommenttia
Eikös sitä aina sanota että vanhassa vara parempi ;-) Täytyypä taas kaivaa esiin perintökeittokirjat ja valmistaa muutama perusresepti vaihteeksi. Vaikka on siellä kirjoissa aika veikeitäkin juttuja välillä...
VastaaPoistaAion lainata Martoilta muutaman todella vanhan keittokirjan kesälomaksi. Niistä muuten saa todella hyviä ahaa-elämyksiä.
PoistaJoo kyllä kelpaisi tämäkin raparperiherkku. Ihanan näköinen jälkkäri tai muuten vaan herkku.
VastaaPoistaSisso mitkä kuvatkin olet napannut tästä jälkiruoasta!!!!! Mä nuolen läppärin ruutua täällä ja kuola valuu, ei hitsit pakko hakee jotain herkkuu nenän alle. aivan loistava ohje!
VastaaPoistaOi, mitä ihania kuvia taas :) Raparperin ja mansikan kombo toimii aina ja perinnereseptit myös. Aurinkoista viikonloppua saareen ❤
VastaaPoista