Rapeat Cheddarjuustokierteet

torstai 15. helmikuuta 2018



Viikonlopuksi ja itseasiassa koko ensiviikoksi on luvattu tänne Etelä-Suomeenkin ihan kunnon pakkasia.
Jos tulevasta säätilasta jotain positiivista ihan väen vängälläkin pitäisi repiä niin pakastimen/pakastimien siivous.  
Tuo välttämätön paha ja inhokki, mikä vaan aika ajoin on tehtävä - on hyvä laittaa To Do -listalle nyt. Pakasteet säilyvät parvekkeella tai terassilla hyvin sen aikaa kun pakastimen saa sulatettua ja pestyä.

Niin minäkin ajattelin tehdä – Tai siis ainakin ajattelin laittaa To Do -listalle.

No niin tai näin, mutta jos pakastimessasi lymyää vielä jouluisia torttutaikinalevyjä niin niistä voi tehdä aivan ihania Cheddarjuustokierteitä.
Nämä rapsakat juustoiset leivonnaiset sopivat vallan mainiosti pakkaspäivän keiton- tai salaatin lisukkeeksi reippaan ja pirteän ulkoilun jälkeen.

Toisaalta nämä ovat myös aivan taivaallisia sohvan nurkassa valkosipulikermaviiliin dipattuna kera hyvän punaviinin ja leffan. Villasukkia ja paksua pörröistä filttiä tietenkään unohtamatta.


Cheddarjuustokierteet


(noin 20 isompaa tai 40-50 pienenpää kierrettä)

Tarvitset:
  • 4 torttutaikinalevyä
  • n. ½ palaa Jukolan Cheddarjuustoa esim. chili, valkosipuli tai mustapippuri
  • 1 kananmuna voiteluun

Tee näin:
Laita torttutaikinalevyt leikkuulaudalle tai leivonta-alustalle sulamaan.
Voitele kananmunalla kaikki 4 taikinalevyä ensin ainoastaan toiselta puolelta.
Raasta juusto ja levitä se kahden taikinalevyn voidellulle puolelle.
Käännä 2 taikinalevyä edellisten päälle voideltupuoli juustoon päin.
Painele taikinalevyjä reilusti, jotta juusto tarttuu kunnolla taikinalevyihin. (Ei haittaa vaikka taikinalevyt vähän leviäisivät, kunhan levyt pysyvät suurin piirtein päällekkäin.)
Voitele kananmunalla nyt vielä taikinalevyn päälipuoli.
Leikkaa taikinalevyistä veitsellä noin 1 cm levyisiä suikaleita pitkittäin (isommat) tai noin 5 mm vahvuisia suikaleita poikittain (pienennät kierteet).
Ota suikaleesta molemista päistä kiinni ja kierrä vastakkaisiin suuntiin samalla kevyesti venyttäen, niin että taikina menee reilusti kierteelle.
Nosta kierteet leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista keskitasolla 220*C noin 7 – 10 min väriltään kauniin vaaleanruskeiksi.


Vinkki: Rapea pekonimuru sopii myös juustokierteisiin cheddarin lisänä.
Näppärimmin pieni määrä pekonia kypsyy mikrossa.
Laita mikronkestävälle lautaselle 2 palaa talouspaperia. Laita 3-4 siivua paperin päälle vierekkäin ja laita 1-2 palaa talouspaperia päälle. Kypsennä mikrossa täydellä teholla 3-4 min. Tai niin kauan että pekonit ovat rapean kovia.
Jäähdytä ja pilko veitsellä pieneksi muruksi. Lisää taikinalevylle juustoraasteen päälle ja tee samoin kuin ylläolevassakin reseptissä.

Tsekkaa myös jäätelömunkkien resepti pakastimen perälle unohtuneista jäätelöpakettien jämistä ja muutenkin pakastamisen sietämättömästä keveydestä (ainakin meidän perheessä) blogistani klikkaamalla TÄSTÄ.

Idea Cheddarkierteisiin syntyi tuotenäytteiksi saamistani Jukolan Cheddarjuustoista ja todellakin pakastimen perältä bongaamastani avatusta torttutaikinapaketista.

Osa juustoista katosi lähes yhdellä istumalla vaan ”ihan vähän” maistellen.
Kätevän Isännän ehdoton suosikki perusjuustoista oli chili. Minun taas mustapippuri-  ja valkosipuli.

Pari ihan helmeä odottaa vielä jääkaapissa, nimittäin sahti ja viski. Ne lähtevät maaliskuussa Suomi-tuliaisiksi tädilleni Pariisiin.

Täältä tullaan Arja – minä, sekä Jukola!

*Jukolan Juuston Cheddarit saatu tuotenäytteinä

Tutustu paremmin Jukolan Juuston aitoihin Cheddareihin klikkaamalla Tästä



4 kommenttia

  1. Voi vitsit miten hyviltä nämä näyttää. Olen tehnyt leipätikkuja vastaavalla tavalla, mutta nyt voisikin testata juuston kanssa. Ja juu, sitä dippiä myös pitää tehdä.
    Ihanaa torstai-iltaa Tinsku <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset ja ihanaa torstai-iltaa myös sinne. Niin ja tietenkin alkavaa viikonloppua. Toivottavasti nyt ei sentään tule ihan kamalia paukkupakkasia :)

      Poista
  2. Mä ihastuin noihin aikoinaan Zurichissä, jossa niitä sai ostaa lempikonditoriastani. Kokeilin niitä kotonakin. Tosi helpot tehdä ja maustaa makunsa mukaan. Sun näyttää superherkullisilta!

    VastaaPoista
  3. Herkulliselle tuntuu! Menee kokeiluun.

    VastaaPoista