Maailman helpoin omenapiirakka /paistos

 

Tässä takuulla maailman helpoin herkullisen omenapiirakan/paistoksen ohje.

 

Ei vaivaamista ei vispaamista – onnistuu helposti myös gluteenittomana ja/tai vegaanisena

Tämän omenapiirakan idea on laittaa aineet kerroksittain. Mitään ei siis vispata, vatkata eikä nostateta.

Vehnäjauhot voi korvata gluteenittomilla ja voin margariinilla.

Voin/margariinin sulaessa jauhojen läpi -tulee pinnasta ihan  lohkeavan rapea.

Yksinkertaisempaa ja nerokkaampaa reseptiä ei vaan voi olla….

 

Maailman helpoin omenapiirakka/paistos

Tarvitset:

  • muutama omena
  • kanelia
  • kardemummaa
  • sokeria
  • mantelilastua tai pähkinärouhetta (ei pakollinen)
  • vehnäjauhoja (gluteeniton käy myös mainiosti)
  • voita (vegaaniseen versioon maidotonta margariinia)
  • siirappia

Tee näin:

Lohko omenat neljään osaan, poista siemenkodat ja pilko palasiksi. (katso tee näin video postauksen lopusta)

Laita omenapalat uunin kestävään vuokaan. Ripottele päälle kanelia, kardemummaa ja maun mukaan sokeria.

Levitä päälle vehnäjauhoja (gluteeniton vaalea jauho käy myös hyvin) suht reilusti, niin että pinta peittyy kunnolla.

Ripottele päälle mantelilastuja tai pähkinärouhetta.

Veistele juustohöylällä voista ohuita siivuja ja peitä niillä kauttaaltaan koko vuoka (teet siis piirakalle/paistokselle ”kannen”

Valuta päälle vielä siirappia.

Paista uunissa 220* C noin 20 -30 min tai niin kauan, että pinta on kauniin ruskea ja lohkeavan rapea.

Tarjoile vaniljakastikkeen kanssa.


 Katso Tee Näin Video YouTubesta 



Ps. Seuraa Tinskunkeittiötä myös:

FB:ssä  https://www.facebook.com/tinskunkeittiossa/

Instassa: https://www.instagram.com/tinskunkeittiossa/

YouTubessa Tinskunkeittiö

TikTokissa: @tinskuskitchen

 

 //Tiina

PRINT RECIPE

2 kommenttia

© Tinskun keittiössä ja Tyynen kaaMaira Gall