Hatsapurit eli Georgialaiset juustoleivät

maanantai 26. huhtikuuta 2021

Hatsapurit eli georgialaiset juustoleivät ovat olleet pitkä ToDoo -listalla ja viikonloppuna vihdoin niitä sitten  innostuin kokeilemaan.

Ja kuten lähes aina – piti taas tunkea oma lusikka jo jonkun muun valmistamaan soppaan, eli yhdistelin paria hyvän kuuloista reseptiä, oikaisin vähän mutkia ja lisäsin reilusti yrttejä. Ja sehän on ihan oikein, koska kuulemma Hatsapureja on ihan niin monta versiota kuin tekijöitä. Tämä on nyt minun versioni.

 

Älä laske kaloreita!

Jep, Hatsapuriin tulee ainakin saman verran juustoa sisälle kuin siinä on taikinaakin. Lisäksi koko komeus vielä sivellään voilla, niin tietäähän sen – Älä siis laske!

Ps. En vielä ole kokeillut tehdä gluteenittomista jauhoista näitä, mutta uskon, että onnistuu ihan yhtälailla.

Hatsapurit – 6 kpl

 

Tarvitset taikinaan:

  • 4 dl vettä
  • 1 pussi kuivahiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 10 dl vehnäjauhoja tai muunto-ohjeen mukaan gluteenittomia vaaleita jauhoja
  • 2 rkl öljyä
  • Juustotäyte:
  • 250 g mozzarellaraastetta
  • 250 g fetajuustoa
  • (100 g sinihomejuustoa tai mitä nyt sattuu kaapissa olemaan)
  • 1 kananmuna
  • 2 tl mustapippurirouhetta
  • 2 dl tuoretta yrttisilppua

Voiteluun:

  • 1 kananmuna

Kypsien leipien voiteluun:

  • n. 50 g voisulaa
  • 2-3 valkosipulia murskattuna

Tee näin:

Sekoita hiiva, sokeri ja suola reilusti kädenlämpöiseen veteen

Lisää puolet jauhoista ja sekoita hyvin. Lisää sitten loput jauhot ja vaivaa noin 10 min.

Lisää öljy ja vaivaa vielä hetki.

Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa ainakin kaksinkertaiseksi

Sillä välillä kun taikina nousee- Tee juustotäyte:

Raasta mozzarella (käytin valmiiksi raastettua) ja raasta/pilko muut juustot pieneksi.

Sekoita juustojen joukkoon mustapippuri, yrtit ja kananmuna. Vaivaa kiinteäksi massaksi (voit tarvittaessa tilkan nestettä tai toisen kananmunan).

Muotoile juustomassasta tanko ja leikkaa se kuudeksi samansuuruiseksi kiekoksi.

Kun taikina on kohonnut:

Vaivaa taikinasta myös tanko ja leikkaa kuuteen yhtä suureen osaan. Muotoile taikinapalat palloiksi ja kauli pyöreiksi kiekoiksi.

Laita juustokiekko taikinan päälle, Käännä taikinan reunat juustokiekon päälle, nipistä taikinanreunat yhteen ja litistä reilusti. Käännä taikinakiekko ja kauli ohueksi leiväksi.

Voitele leivät kananmunalla ja tee keskelle leipää reikä (nousee muuten palloksi tai voi jopa revetä uunissa)

Paista uunissa 230-250*C noin 12 min tai niin kauan kunnes leivät ovat saaneet kauniin värin.

Voitele leivät voisulalla ja murskatulla valkosipulilla.

Koristele vielä tuoreilla yrteillä.

 

Voit katsoa myös TeeNäin videon YouTube-kanavaltani: 


 

Ps. Seuraa Tinskun keittiötä myös:


FB:ssä  https://www.facebook.com/tinskunkeittiossa/

 

Instassa: https://www.instagram.com/tinskunkeittiossa/

 

YouTubessa: Tinskunkeittiö

 

TikTokissa: @tinskuskitchen 

 

 

4 kommenttia

  1. Jeps nämä menee testiin. Vitsit että näyttävät hyvältä.
    Kivaa viikkoa sulle Tinsku!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ovat kyllä suorastaan vaarallisen hyviä. Kiitos samoin sinulle <3

      Poista
  2. Nää hatsapurit on kyllä niin herkkua ja voittaa melkein pitsankin, mulla blogissa spelttijauhoista tehtynä. Pitääpä leipoa piakkoin.
    Hauskaa Vappua!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä hyviä! Pitääpä käydä kurkkaamassa sinun resepti myös. Samoin <3

      Poista