Täydelliset Ribsit ja BBQ-kastike

sunnuntai 31. toukokuuta 2015



Kevät on ollut kovin kiireinen ja grillikauden avauskin on venahtanut pidempään kuin vuosiin.
Koulujen päättäjäispäivä oli vihdoin hyvä syy hoitaa tämäkin asia kuntoon, koska tänävuonna, kas kummaa ei ollut yksiäkään lakkiasia tai valmistujaisjuhlia.
Starttasimme grillikauden, uuh niin ihanilla ja mureilla ribseill,ä sekä BBQ- kastikkeella

Varaa maustamattomia porsaan ribsejä 400-500 g per syöjä. Jos grillissä kypsyy samaan aikaan muitakin herkkuja niin vähempikin riittää.
Jos olet järjestämässä grillijuhlia ja kaikkea muutakin puuhaa on paljon, niin marinadi, BBQ-kastike kastike kannattaa valmistaa jo edellisenä päivänä. Samoin ribsit voi hyvin keittää myös etukäteen.



Keittoliemi ribseille:

  • vettä
  • lihaliemikkuutio
  • valkosipulia
  • lehtiselleriä paloina ( voi jättää toki pois jos on inhokki)
  • mustapippuria
  • suolaa
  • chiliä
  • yrttejä

Marinadi ribseille:

  • 0.5 dl öliiviöljyä
  • 0.5 dl ketsuppia tai tomaattimuskaa
  • 1 rkl kookossokeria tai muuta tummaa ruokosokeria
  • 1 rkl worsester- tai soijakastiketta
  • 2 rkl balsamico viinietikkaa
  • 2 kynttä valkosipua murkattuna
  • chiliä maun mukaan
  • 1 rkl wiskiä tai konjakkia
  • 1 tl mustapippuria
  • 1 tl savupaprikajauhetta
  • 1 tl kuivattua tinjamia tai salviaa, rakuunaa yms.

Sekoita kaikki ainekset sauvasekoittajalla tai blenderissä niin että marinadista tulee paksuhkoa ja kiiltävää

BBQ-kastike:

  • 2 suippopaprikaa kuutioina
  • 1 iso sipuli silputtuna
  • 5 kynttä valkosipulia murskattuna
  • tölkki tomaattimurskaa
  • 0.5 dl punaista balsamico viinietikkaa
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • chiliä maun mukaan
  • 2 rkl kookossokeria tai muuta tummaa ruokosokeria
  • 2 tl savupaprikajauhetta
  • 1 tl mustapippuria
  • 1 tl kuivattua tinjamia, salviaa tai rakuunaa

Laita kaikki ainekset kattilaan ja keitä hiljalleen noin 20 min. Soseuta halutessasi kastike hieman tasaisemmaksi sauvasekoittajalla.

Tee näin:
Laita liemi kiehumaan. Liemi saa olla melko mausteista ja suolaista jotta lihaan tulee makua. Jos ostit valmiiksi maustettuja niin vähennä ainakin hieman suolan määrää liemestä. Lientä pitää olla niin paljon että ribsit peittyvät.

Leikkää ribsit noin 3-4 luun paloiksi. Tämä käy kätevästi vaikka tukevilla saksilla.
Laita ribsit liemeen ja keitä hiljalleen ainakin tunti jopa puolitoista.

Nosta ribsit varovasti jäähtymään.

Sivele jäähtyneet ribsit marinadilla kauttaaltaa ja laita ne kuumaan grilliin. Grillaa ribsit rapeiksi ja kauniin värisiksi. Sivele tarvittaessa marinadia lisää ribsien pintaan.

Tarjoile kylmän tai kuuman BBQ-kastikeen kera.

Vinkki:
Jos BBQ kastiketta jää yli, lisää siihen esim. turkkilaista jogurttia ja käytä dippikastikkeena tai pakasta seuraavaa käyttökertaa varten.
Voit myös kuumentaa kastikeen uudelleen ja laittaa sen kuumana puhtaaseen kannelliseen lasipurkkiin. Purkki menee umpioon ja säilyy jääkaapissa pitkään.







4 kommenttia

  1. kalvot kannattaa poistaa niin ribbsit maustuu ja kypsyy tasaisemmin, eikä ne kyl suussa maistu hyvälle. hyvän ohjeen oon muistaakseni nähny kauhukeittiön sivulla.

    VastaaPoista
  2. Hyi helvetti. Vain todella asiantuntemattomat tyypit keittää ribsit. Ja vielä kehtaa kirjoittaa siitä julkisesti.

    VastaaPoista
  3. Kyllä Hans Välimäki neuvoo keittämään ensin.

    VastaaPoista