Uutuuskirja: Tinskun keittiössä – Helposti herkullista

Uutuuskirja: Tinskun keittiössä – Helposti herkullista
Esikoiskeittokirjani on nyt julkaistu! Kirja on rakkaudella koottu kokoelma reseptejä, jotka ovat mutkattomia, täynnä makua, helppoja toteuttaa ja muunneltavissa – juuri sellaisia, joita jaksaa ja ehtii tehdä arjen keskellä. Hanki nyt itselle tai lahjaksi. Pääset kuvaa klikkaamalla suoraa verkkokauppaan. Stressittömiä kokkaushetkiä just sulle toivotellen -Tinsku

Haukea Jettesaaren tapaan

tiistai 30. kesäkuuta 2015



Kesä on tullut ja Tinskun keittiössä aloitetaan saariruokakausi ja kokkaillaan astetta askeettisimmissa oloissa Jettesaaren kesäkeittiössä.

Ahti soi viikonloppuna antejaan ja saaliiksi nousi myös oikein kivan kokoinen hauki.
Opettelin nyt ensimmäistä kertaa hauen fileoimista ruodottomaksi ja ihme ja kumma, lautaselta en löytänyt kuin 2 pientä ruodonpalasta. Fileen ulkonäkö käsittelyni jälkeen ei ollut enää kovinkaan kuvauksellinen, mutta tästä on hyvä jatkaa harjoittelua.
Esim. youtubessa on paljonkin videoita miten kaloja käsitellään ruodottomaksi. Suosittelen katsomaan ja kokeilemaan rohkeasti. Vaikka lopputulos ensikerroilla olisi vähän ruma, mutta syöjä kiittää ja uuni tai paistinpannu kaunistaa.

Haukea Jettesaaren tapaan 4. lle

  • 800 g nahatonta (ja ruodonta) haukifilettä tai muuta vaaleaa kalaa
  • 2 mauste- tai suolakurkkua kuutioina
  • 2 dl kermaa, ranskankermaa tai sekä että. Ranskankermasta kastiikkeesta tulee hieman paksumpi.
  • 3 rkl ketsuppia
  • tuoretta tilliä
  • valko- ja mustapippuria
  • suolaa
  • (kapriksia)


Mausta kalafile molemmin puolin kevyesti pippureilla ja suolalla. Leikkaa file paloiksi ja asettele palat suht tiiviisti uunivuokaan.


Lisää kalojen päälle reilusti tuoretta tilliä silputtuna ja kurkkukuutiot.
Sekoita ketsuppi kerman joukkoon ja mausta vielä vähän rouhitulla mustapippurilla. Kaada kermaseos uunivuokaan kalojen päälle.
Paista uunissa 200*C 30-40 min.



Koristele annokset kapriksilla ja tuoreella tillillä.

Vinkki: 
Maidottoman ja hieman itämaisemman saat korvaamalla kerman kookoskermalla ja tillin tuoreella korianterilla.







Lähetä kommentti