Olen nyt tehnyt tämän kakun 3 kertaa ja onnistunut joka kerta täydellisesti. Kakku on viljaton, eli myös luontaisesti gluteiniton ja täysin maidoton. Vaikka kuvassa pähkinöitä on koristeena, ei kakku silti sisällä edes pähkinää. Viljattoman leivonnan ongelma on yleensä se, että kaikki jää vähän likilaskuiseksi... tämä kakku oikeasti nousee uunissa kuohkeaksi.
Käyttämällä sokerina karppisokeria saa tästä kakusta melkoisen vähähiilihydraattisenkin. Tällöin koko kakun hiilarimäärä on noin 70g eli siivulle hiilareita jäisi sellaiset 5. Korvaamalla banaanin esim. raastetulla omenalla saat hiilarimäärää vielä vähemmäksi, mutta sillon karppisokerin määrää kannattaa lisätä noin desillä. Jos käytät kakussa kookossokeria nousee koko kakun hiilarimääräksi 180g ja valkoisella sokerilla noin 230g. ( reilun kokoisia siivuja yhdestä kakusta tulee ainakin 16)
Tämä kakku on kaiken lisäksi erittäin helppo, kaikki aineet sekaisin ja uuniin kakku. Olkaapa hyvä :)
Mausteinen Kookos- Banaanikakku
Tarvitset:- 3 luomu kananmunaa
- 2 dl karppisokeria YesDeli tai saman verran kookos- tai kidesokeria
- 2 banaania muussattuna tai 2 omenaa raastettuna ( Jos käytät omenaa niis lisää sokerin määrää noin desillä)
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 tl ruokasoodaa
- tl kärjellinen aitoa vaniljaa jauhettuna tai 2 tl vaniljasokeria
- 1 dl kookos- tai muuta kasvimaitoa
- 1.5 dl miedon makuista oliiviöljyä (tai muuta kasviöljyä. Jos maidottomuudella ei ole väliä niin voit käyttää voisulaa)
- 2.5 dl kookosjauhoja esim. Risenta
- 2 rkl psylliumia (siemenjauhe jota löytyy yleensä gluteenittomien jauhojen hyllystä)
- 1 rkl piparkakkumaustetta
- 1 rkl kanelia
- ( 2 rkl raakakaakao nibsejä)
Kakkuvuuan leivitykseen:
- tilkka öljyä
- pofiber perunakuitua (Sempper) tai kookoshiutaleita. Jos gluteenilla ei ole väliä niin voit käyttää tavan korppujauhoja
Sekoita leivinjauhe, sooda ja mausteet keskenään ja lisää muihin aineisiin. Sekoita taikina sekaisin vaikkapa puuhaarukalla. Vatkainta et tarvitse.
Voitele ja leivitä kuivakakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla 180*C noin 1 tunti
Anna jäähtyä vuuassaan ainakin puolituntia ennen kumoamista.
Yhteistyössä ja sokerittomassa menossa mukana YesDeli.
Klikkaa itsesi YesDelin verkkokauppaa alla olevasta bannerista.
25 kommenttia
Tätä pitää kokeilla! :)
VastaaPoistaNo ehdottomasti :)
PoistaKiitos ohjeesta.Tästä tuli lemppari niin hyvä ja helppo.
PoistaVaikuttaako sokerin lisääminen kakun kohoamiseen vai makuun? esimerkiksi,jos käyttää omenaa ja laittaa kookossokeria vain tuon normaalin määrän,onko vain vähemmän makeaa?
VastaaPoistaEi vaikuta kohoamiseen vaan ainoastaan makeuteen. Maistele taikinaa milloin on omasta mielestäsi sopiva makeus. :)
PoistaMillä voi korvata tuon psylliumin?
VastaaPoistaKookosjauhoista tehdyt leivonnaiset voivat jäädä hyvin murenevaiseksi ilman jotain sidosainetta. Eka mikä tulee mieleen olisi vaikka puoli desia pofiber perunakuitua. Löytyy myös isoimmista kaupoista yleensä gluteenittomien jauhojen hyllystä. Sempper on merkki.
PoistaVoisiko karppisokerin sijasta käyttää jotain muuta makeutusainetta? Meiltäpäin ei löydy karppisokeria ja on kovin tyyristäkin. Kaapista saattas löytyä jotain tyyliin hermesetas makeutusjauhetta..
VastaaPoistaKyllä voi. Tarkista kuitenkin, että tuote on sellainen jota voi käyttää kuumenettaviin ruokiin. En ole ihan varma voiko kaikkia. Ettei tule ikävää makua tai esim jotain haitallisia yhdisteitä kuumentaessa.
VastaaPoistaHei, voisiko öljynä käyttää kookosöljyä?
VastaaPoistaVeikkaan että voi käyttää, kookosöljyn maku on mieto ja ajaa saman asian kuin oliiviöljy :)
PoistaKyllä voi käyttää. Ja jos maidottomuus ei ole este niin tavallinen sulatettu voikin käy hyvin. Rypsiöljykin käy, mutta nykyisten tutkimuksien valossa en periaatteessa suosittele sitä kuumennettaviin ruokiin. Mutta jokainen tekee kuten parhaaksi näkee. Kiitokset Milla kun vastasit. Minulta oli ihan jäänyt viesti huomaamatta :)
PoistaHei! Kiitos todella ihanasta ja maukkaasta reseptistä. ��
VastaaPoistaKiitos ja oleppa hyvä. Tästä on tullut kyllä ihan huippusuosittu <3
PoistaHei!
VastaaPoistaMinun taikinasta tuli kiinteää murotaikinan tavoin. Painelin taikinan vuokaan. Mielestäni tein ihan ohjeen mukaan ja mittasin aineet tarkasti. Eipä juuri kohonnut uunissa. Mikähän meni pieleen? Maku oli kuitenkin hyvä:)
Voi harmillista. Nyt on vaikea sanoa. Uutta yritystä vaan ja jos taas tulee kovin tönkkö taikina niin suosiolla lisäilet nestettä.
PoistaKiitos reseptistä, tein puolikkaan ohjeen kokeeksi ja onnistui aivan erinomaisesti! Tuli kuohkeaa ja mehevää, ihan maistuu maustekakulta ja koostumus tosi mukava :) Korvasin puolet kookosjauhosta pofiberillä taikinassa, seuraavaan satsiin ajattelin kokeilla puolet banaania ja puolet omenaraastetta/sosetta. Karppisokerilla makeutin.
VastaaPoistaKiva kuulla. Ei variaatioita vaan rohkeasti kokeilemaan :)
PoistaKiitos reseptistä, tämä on ihan huippukakku! Ihanan pehmeä ja sopivan (ei liian) makea. Täydellistä!
VastaaPoistaHyvän kuuloinen ohje.kaapista löytyy vaan soodaa niin nmietin että jos käyttäisin kasvimaidon tilalla kirnupiimää.
VastaaPoistaKiitos reseptistä! Makeutin taatelisokerilla ja käytin taikinassa myös jogurttia ja vähän maitoa
VastaaPoistaVoisikohan tämän tehdä taatelikakkuna?
VastaaPoistaOlen tehnyt tätä taatelikakkuna ja hyvää on :)
VastaaPoistaVallan hyvin onnistui ilman mitään sokeria, 3 banaania laitoin ja pari palaa 78%suklaata. Kahvia olis varmaan voinut käyttää kostutukseen ☺️
VastaaPoistaVoisikohan tuon kookosjauhon korvata manteli- tai kaurajauholla?
VastaaPoista