Takuuvarma ja helppo Mausteinen Kookos- Banaanikakku viljaton ja maidoton

tiistai 17. marraskuuta 2015


Olen nyt tehnyt tämän kakun 3 kertaa ja onnistunut joka kerta täydellisesti. Kakku on viljaton, eli myös luontaisesti gluteiniton ja täysin maidoton. Vaikka kuvassa pähkinöitä on koristeena, ei kakku silti sisällä edes pähkinää. Viljattoman leivonnan ongelma on yleensä se, että kaikki jää vähän likilaskuiseksi... tämä kakku oikeasti nousee uunissa kuohkeaksi.

Käyttämällä sokerina karppisokeria saa tästä kakusta melkoisen vähähiilihydraattisenkin. Tällöin koko kakun hiilarimäärä on noin 70g eli siivulle hiilareita jäisi sellaiset 5. Korvaamalla banaanin esim. raastetulla omenalla saat hiilarimäärää vielä vähemmäksi, mutta sillon karppisokerin määrää kannattaa lisätä noin desillä. Jos käytät kakussa kookossokeria nousee koko kakun hiilarimääräksi 180g ja valkoisella sokerilla noin 230g. ( reilun kokoisia siivuja yhdestä kakusta tulee ainakin 16)

Tämä kakku on kaiken lisäksi erittäin helppo, kaikki aineet sekaisin ja uuniin kakku. Olkaapa hyvä :)


Mausteinen Kookos- Banaanikakku

Tarvitset:

  • 3 luomu kananmunaa
  • 2 dl karppisokeria YesDeli tai saman verran kookos- tai kidesokeria
  • 2 banaania muussattuna tai 2 omenaa raastettuna ( Jos käytät omenaa niis lisää sokerin määrää noin desillä)
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl ruokasoodaa
  • tl kärjellinen aitoa vaniljaa jauhettuna tai 2 tl vaniljasokeria
  • 1 dl kookos- tai muuta kasvimaitoa
  • 1.5 dl miedon makuista oliiviöljyä (tai muuta kasviöljyä. Jos maidottomuudella ei ole väliä niin voit käyttää voisulaa)
  • 2.5 dl kookosjauhoja esim. Risenta
  • 2 rkl psylliumia (siemenjauhe jota löytyy yleensä gluteenittomien jauhojen hyllystä)
  • 1 rkl piparkakkumaustetta
  • 1 rkl kanelia
  • ( 2 rkl raakakaakao nibsejä)


Kakkuvuuan leivitykseen:

  • tilkka öljyä
  • pofiber perunakuitua (Sempper) tai kookoshiutaleita. Jos gluteenilla ei ole väliä niin voit käyttää tavan korppujauhoja


Sekoita leivinjauhe, sooda ja mausteet keskenään ja lisää muihin aineisiin. Sekoita taikina sekaisin vaikkapa puuhaarukalla. Vatkainta et tarvitse.

Voitele ja leivitä kuivakakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla 180*C noin 1 tunti

Anna jäähtyä vuuassaan ainakin puolituntia ennen kumoamista.



Yhteistyössä ja sokerittomassa menossa mukana YesDeli.
Klikkaa itsesi YesDelin verkkokauppaa alla olevasta bannerista.




25 kommenttia

  1. Vaikuttaako sokerin lisääminen kakun kohoamiseen vai makuun? esimerkiksi,jos käyttää omenaa ja laittaa kookossokeria vain tuon normaalin määrän,onko vain vähemmän makeaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei vaikuta kohoamiseen vaan ainoastaan makeuteen. Maistele taikinaa milloin on omasta mielestäsi sopiva makeus. :)

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Kookosjauhoista tehdyt leivonnaiset voivat jäädä hyvin murenevaiseksi ilman jotain sidosainetta. Eka mikä tulee mieleen olisi vaikka puoli desia pofiber perunakuitua. Löytyy myös isoimmista kaupoista yleensä gluteenittomien jauhojen hyllystä. Sempper on merkki.

      Poista
  3. Voisiko karppisokerin sijasta käyttää jotain muuta makeutusainetta? Meiltäpäin ei löydy karppisokeria ja on kovin tyyristäkin. Kaapista saattas löytyä jotain tyyliin hermesetas makeutusjauhetta..

    VastaaPoista
  4. Kyllä voi. Tarkista kuitenkin, että tuote on sellainen jota voi käyttää kuumenettaviin ruokiin. En ole ihan varma voiko kaikkia. Ettei tule ikävää makua tai esim jotain haitallisia yhdisteitä kuumentaessa.

    VastaaPoista
  5. Hei, voisiko öljynä käyttää kookosöljyä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Veikkaan että voi käyttää, kookosöljyn maku on mieto ja ajaa saman asian kuin oliiviöljy :)

      Poista
    2. Kyllä voi käyttää. Ja jos maidottomuus ei ole este niin tavallinen sulatettu voikin käy hyvin. Rypsiöljykin käy, mutta nykyisten tutkimuksien valossa en periaatteessa suosittele sitä kuumennettaviin ruokiin. Mutta jokainen tekee kuten parhaaksi näkee. Kiitokset Milla kun vastasit. Minulta oli ihan jäänyt viesti huomaamatta :)

      Poista
  6. Hei! Kiitos todella ihanasta ja maukkaasta reseptistä. ��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja oleppa hyvä. Tästä on tullut kyllä ihan huippusuosittu <3

      Poista
  7. Hei!

    Minun taikinasta tuli kiinteää murotaikinan tavoin. Painelin taikinan vuokaan. Mielestäni tein ihan ohjeen mukaan ja mittasin aineet tarkasti. Eipä juuri kohonnut uunissa. Mikähän meni pieleen? Maku oli kuitenkin hyvä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi harmillista. Nyt on vaikea sanoa. Uutta yritystä vaan ja jos taas tulee kovin tönkkö taikina niin suosiolla lisäilet nestettä.

      Poista
  8. Kiitos reseptistä, tein puolikkaan ohjeen kokeeksi ja onnistui aivan erinomaisesti! Tuli kuohkeaa ja mehevää, ihan maistuu maustekakulta ja koostumus tosi mukava :) Korvasin puolet kookosjauhosta pofiberillä taikinassa, seuraavaan satsiin ajattelin kokeilla puolet banaania ja puolet omenaraastetta/sosetta. Karppisokerilla makeutin.

    VastaaPoista
  9. Kiitos reseptistä, tämä on ihan huippukakku! Ihanan pehmeä ja sopivan (ei liian) makea. Täydellistä!

    VastaaPoista
  10. Hyvän kuuloinen ohje.kaapista löytyy vaan soodaa niin nmietin että jos käyttäisin kasvimaidon tilalla kirnupiimää.

    VastaaPoista
  11. Kiitos reseptistä! Makeutin taatelisokerilla ja käytin taikinassa myös jogurttia ja vähän maitoa

    VastaaPoista
  12. Voisikohan tämän tehdä taatelikakkuna?

    VastaaPoista
  13. Olen tehnyt tätä taatelikakkuna ja hyvää on :)

    VastaaPoista
  14. Vallan hyvin onnistui ilman mitään sokeria, 3 banaania laitoin ja pari palaa 78%suklaata. Kahvia olis varmaan voinut käyttää kostutukseen ☺️

    VastaaPoista
  15. Voisikohan tuon kookosjauhon korvata manteli- tai kaurajauholla?

    VastaaPoista