Siianmätipizzaa ja hummeripastaa – Tavolata – Ikimuistoinen ruokaristeily Vol.1

tiistai 21. maaliskuuta 2017

*yhteistyössä Tallink Silja
Jotkut Insta- ja facebook -seuraajani varmaan huomasivatkin, että viime viikolla olin herkullisella ruokaristeilyllä Turun ja Tukholman välillä liikennöivällä Silja Linen Baltic Princessillä bloggaaja- ja toimittajajoukon kanssa.
23 tunnin matka oli kerrassaan huikea ja ikimuistoinen, joka ei jättänyt ketään kylmäksi, ja varsinkaan nälkäiseksi.
Isäntänä matkalla toimi varmasti kaikille tuttu Siljan Head of Restaurant Services Matti Jämsén, joka vastaa sekä Helsinki-Tukholma että Turku-Tukholma-reittien laivojen ravintoloista ja ruokatarjonnan kehittämisestä.
Ruokamatkamme alkoi Tavolàta Ristorante Italiano ravintolassa. Tavolata löytyy nykyään siis myös Helsingin laivojen Serenaden ja Symphonyn lisäksi Baltic Princessiltä.Ravintolapäällikkö Harri Salo kertoi meille Tavolatasta ja kilistelimme tervetuliaismaljoina laivan samppanja Pannier Selection Brut’ia.
Pannier on hyvinkin kohtuuhintainen pienikuplainen paahteisen hedelmäinen ja aito samppanja, joka sopii hyvin aperitiiviksi ja alkumaljaksi herättämään ruokahalua.

Jos ja kun ruokalista varmasti osoittaa valinnan vaikeutta, suosittelen ehdottomasti ottamaan ruokailun vähän pidemmän kaavan mukaan valiten monia pieniä annoksia ja jakamaan niitä ruokaseurueen kesken. Näin mekin teimme ja taisimme itseasiassa syödä koko alkupala- ja pääruokalistan alusta loppuun.

Härkäcarpaccio ja parmesan -aiolia. En muista koska olisin syönyt näin hyvää carpacciota!


Keittiömestarin leikkelelautanen kera täydellisen mozzarellan.

Mozzarellaa oli saatava lisää. Ehkä parasta koskaan syömääni mozzarellaa. Taivaallista!


Alkupalojen jälkeen nautimme ”välipastat”. Tilasimme hummeri- ja naudanliha-pastaa. Molemmat niin hyviä, mutta hummeripasta hipoi mielestäni jälleen täydellisyyttä ja keittiössä itse keitetty hummeriliemi antoi vielä extra lisäpointsit.
Kuvaaja: Anna Dammert

Pastojen jälkeen siirryimme laivan aidossa pizzauunissa paistettuihin pizzoihin ja kuten jo aikaisemminkin, emme osanneet valita, vaan halusimme maistaa kaikkea.
Kaikki pizzat olivat niin herkullisia, mutta yksi nousi ylitse muiden.
Pizza Scandinavia – siianmätiä, punasipulia, tilliä ja creme fraisea!
Kannattaa ehdottomasti siirtyä tutun ja turvallisen mukavuusalueen ulkopuolelle ja kokeilla rohkeasti uutta. 
Kirjoitan jo ehkä viidennen kerran taivaallista, mutta näin se vain oli.
Ja loppujen lopuksi....Vaikka yritimme syödä hyvinkin maltillisesti, niin kuitenkin siinä vaan niin kävi, että jälkiruokaa ei enää vatsaamme mahtunut. Sinänsä tosi sääli, mutta onpahan hyvä syy palata Tavolataan.
Jälkiruoaksi teille rakkaat lukijat tarjoilen muutaman matkalla mukana olleen ammattivalokuvaajan Anna Dammerdin ottaman kuvan Tavolatan miljööstä.

Kuvaaja: Anna Dammert

Kuvaaja: Anna Dammert

Kuvaaja: Anna Dammert

Kuvaaja: Anna Dammert

Kuvaaja: Anna Dammert

Ruokaviineinä kautta aterian nautimme Tavolatan suositus- Tommast valko- ja punaviiniä. Erittäin onnistunut valinta.


Ilta jatkui kohdaltani ruoansulatuksen nimeen musiikillisemmissa tahdeissa ja seuraavana päivänä hyvin nukutun yön jälkeen laivan kannella, kahvihetkellä minäkö keski-ikäinen blogin Tian kanssa ja myöhemmin Happy Lobsterin brunssilla.
Kävin myös tietenkin tarkistamassa Tax freen viinivalikoiman.
Näistä ja myöhäisestä lounaasta kera osterineitsyys menetyksen…. sitten seuraavassa postauksessa.

Nauttikaa elämästä! Ottakaa iritiotto arjesta <3

//tiina*Yhteistyössä Tallink Silja

3 kommenttia

 1. Mätipizza kuulostaa kyllä mielenkiintoiselta. Ihana herkkuristeily teillä on ollut.

  VastaaPoista
 2. Siianmätipizza vei makuhermot taivaisiin. Tavolatassa on aina pakko käydä reissuilla, ruoka on mykistävän hyvää. Vieläkin kaiholla muistelen reissua, oli napakymppi ja vastaavan haluaisin toteutettaa oman miehenkin kanssa.

  Kivaa viikkoa Tinsku <3

  VastaaPoista
 3. Oli aivan mahtava reissu kaikkinensa. Tavolataan pääsenkin taas parin viikon päästä syömään kun lähdemme miehen kanssa Tukholman-risteilylle.

  VastaaPoista