Itse tehtyä kahvisiirappia ja tervetuloa aurinko

torstai 4. toukokuuta 2017

Vappupäivänä vihdoin saimme ainakin suurimmassa osassa Suomea nauttia ihanasta auringonpaisteesta. 
Vaikka tuuli olikin vielä viileä, niin suojaisissa paikoissa tarkeni välillä ihan paitasillaan. Kuten varmasti moni muukin – niin tämäkin, riensi kauppaan ostamaan ensimmäisiä pihakukkia. Ilma suorastaan kutsui upottamaan kädet multaan.


Olen silti enemmänkin sellainen hyötykasvi-ihminen, mutta aina vähän pitää saada kesän värejä myös kukkien muodossa pihaan.
Laitan yleensä jotain helppohoitoista muutamaan pataan ja ruukkuun. Lopun kukkaloiston hoitaa monivuotiset leimut pengerryksellä, kivikkokasvit kivimuurissa ja pieni ja vielä pienempi perennapenkki.


Kävin rapsuttelemassa kukkapenkit, jotta kauan odotetut auringonsäteet pääsevät lämmittämään perennoiden juuria ja herättämään ne taas talven jäljiltä kasvuun. Samalla tarkastin kivimuurin kivikkokasvien talvehtimisen. 
Hyvältä näytti ja kohta pääsen siirtämään pieniä kivikkokasvin palleroisia taas uuteen kohtaan tekemään lisää uusia palleroisia. Ei mitään heti-kaikki-mulle-nyt ihmisen hommaa, mutta pidemmän (*lue vuosien) päälle hyvin palkitsevaa.Vielä kun saisin aikaiseksi jonnekin sen vuosia haaveilemani parsapenkin <3

Pikkiriikkinen mansikkamaani näytti olevan voimissaan ja kasvihuoneen edustan kurkkupenkki odottaa viimeistenkin yöpakkasten poistumista.

Kasvihuone on talven toiminut varastona, joten siinä saikin sitten tehdä vähän enemmän duunia. Loppujen lopuksi sain ylimääräiset rojut pois ja vaihdettua jopa osan mullasta. Siitä sitten toisella kertaa.

Päivän urakan jälkeen ajattelin palkita itseni jollain oikein hyvällä – kuten jäätelöllä. Ensin suunnitelmissa oli aivan ihana retroajan hitti jäätelökahvi, mutta hetken tuumittuani päätin hieman vielä jatkojalostaa ajatusta ja tehdä jäätelön kaveriksi kahvisiirappia.

Kahvisiirappi maustaa mainiosti jätskin lisäksi jäädykkeet, juustokakut ja miksei drinkitkin.

Kahvisiirappi on muuten loistava ja säilyvä mökkituliainen. Kaada siirappi puhtaaseen lasipurkkiin tai -pulloon. Kääräise kiva nauha ympäri tai tee vaikka oma etiketti.


Kahvisiirappi


Tarvitset:
 • 2 dl vahvaa tuoretta kahvia
 • 2 dl sokeria ( vhh- versio. Veikkaan, että karppisokerikin käy, mutta en ole vielä testannut)
 • (1 tl vaniljasokeria)

Tee näin:
Mittaa kahvi ja sokeri teräskattilaan ja anna kiehua hiljalleen välillä sekoitellen ilman kantta niin kauan, että nestettä on enää noin puolet jäljellä.

Vinkki: Hieman kinuskisen lopputuloksen saat, kun korvaat sokerista puolet fariinisokerilla.
Testaan lähipäivinä vielä vhh-version karppisokerista. Ilmoittelen sitten.Taas riittää palleroisia siirrettäväksi.

Pikkupenkki kivimuurin juuressa ennen keväthuoltoa.

Pengerryksen havutkin ovat talvehtineet hyvin, eikä kevätaurinko ole kohdellut huonosti.

Tässä kivenkolossa on monena vuonna ollut västäräkin pesä. Herra Västäräkki kävi kyllä jo koloa pälyilemässä. Toivottavasti saamme tänäkin vuonna tutut kesäasukit.

Viimeiset lumet väistyvät pikkuhiljaa.

Takuulla kuivia halkoja :)
5 kommenttia


 1. Nuo pallerot on niin ihania. Talvehtiiko ne ihan ulkona? Pärjääkö ne tosiaan ihan tuollaisessa kiven kolossa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä pallerot pärjää ja talvehtii. Olskohan neljäs vai viides talvi palleroille :)

   Poista
 2. Sullahan on tuolla hyvin palleroita siirrettäviksi. Heti tuli yksi ystäväni mieleen, joka varmasti nauttisi kahvisiirapin mausta, nam!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä niitä hyvin taas on. Eikun siirapin keittoon Outi. <3

   Poista
 3. Meillä on kanssa noita kivikkopalleroita :) Tämä siirappi menee testiin ilman muuta, rakastanhan kahvia jo muutenkin :)

  Huomenna nähdään <3

  VastaaPoista