Fudgella ja appelsiinilla maustettu porkkanakakku




Tästä kakusta piti ensin tulla appelsiinillä maustettu fudge – porkkanakakku, mutta sitten siitä tulikin ainoastaan fudgella ja appelsiinilla maustettu porkkanakakku.

Tarkoitus oli siis käyttää kakkutaikinaan Fudge Chunks -pussit, jotka olen joskus saanut Dr Oetkeriltä tuotenäytteinä. Ajatuksena oli myös maustaa porkkanakakun kuorrute saman firman appelsiinikuoriraasteella, mutta huomasinkin, että niitä oli jäljellä enää yksi pussi. Onneksi oli vielä sitruunaa, joten sitä sitten jatkeeksi.

Hommahan meni sitten niin, että kun olin tehnyt taikinan, laittanut sen pellille ja työntänyt uuniin – Huomasin siinä noin 10 min päästä, että fudgepussit lojuvat iloisesti pöydällä avaamattomana.

No niin. Laitoin sitten kakun päälle koristeeksi reilusti fudgepaloja, mutta käytä sinä fudget taikinaan, jos haluat. Jätä kuitenkin hieman myös koristeeksi.

Laitoin tähän repsuun myös 2 kuorrutusvaihtoehtoa, joista voit valita mieleisimmän. 
Kerrottakoon myös, että alun perin minun piti tehdä versio 2, kunnes huomasin taas ryssineeni homman ja vatkaavani voita enkä kermaa.

Ei siis nyt mennyt ihan sukseen, mutta pääasia, että kakusta tuli aivan ihanaa kuitenkin ja vieraat tykkäsivät.

Ps. tein tämän kakun Kätevän syntymäpäiville uudenvuoden aatoksi, mutta on lojunut pöytälaatikossa odottamassa julkaisua, kuten moni muukin resepti. Alan nyt purkamaan tuota lähes pohjatonta pöytälaatikkoani. :)

Ihanaa sunnuntaita <3



Fudgella ja appelsiinilla maustettu porkkanakakku


Tarvitset pellilliseen:
  • 6 kananmunaa
  • 4 dl fariinisokeria
  • 2 dl sokeria (perus kide)
  • 6 dl vehnäjauhoja
  • 9 dl porkkanaraastetta
  • 300 g sulatettua voita
  • (1 ½ pussillista Fudge Chunks -paloja (a’ 85g) ( jätä loppu ½ pussia koristeluun))
  • 4 tl vaniljasokeri
  • 4 tl leivinjauhetta
  • 4 tl kanelia

Kuorrute vaihtoehto 1.
  • 300 g tuorejuustoa
  • 150 g huoneenlämpöistä voita
  • 4 ½ dl tomusokeria
  • 2 pussia appelsiininkuoriraastetta (a’ 6g)

Kuorrute vaihtoehto 2.
  • 200 g tuorejuustoa
  • 2 dl vispikermaa
  • 4 dl tomusokeria
  • 2 pussia appelsiininkuoriraastetta (a’ 6g)

Tee näin:
Vaahdota munat ja sokerit.
Yhdistä kuivat aineet keskenään.
Lisää muna-sokerivaahtoon varovasti vuorotellen jauhoseosta, raastettua porkkanaa ja sulatettua voita. Lisää lopuksi Fudge-palat jos käytät niitä ja sekoita tasaiseksi.
Vuoraa korkealaitainen uunipelti leivinpaperilla ja kaada taikina pellille.
Paista 200 *C noin 30 minuuttia.
Anna pohjan jäähtyä.

Valmista pohjan jäähtyessä jompikumpi kuorrutus.
Kuorrute 1.
Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sulatejuusto sähkövatkaimella.
Lisää tomusokeri ja appelsiininkuori.
Levitä kuorrutus tasaisesti porkkanakakun jäähtyneelle pohjalle.

Kuorrute 2.
Vaahdota kerma vaahdoksi.
Yhdistä kermaan tuorejuusto nokareina ja sekoita tasaiseksi.
Lisää tomusokeri ja appelsiininkuori hiljaa vatkaten.
Levitä kuorrutus tasaisesti porkkanakakun jäähtyneelle pohjalle.
Leikkaa kakku palasiksi ja koristele palat pienillä fudgepaloilla ja halutessasi myös porkkanasta tehdyillä koristeilla. Ohje alla.

Porkkanakoristeet


Tarvitset:
  • Porkkanoita (noin. 2 – 3 koosta riippuen
  • 2 – 3  dl vettä
  • 1 dl sokeria
  • ½ sitruunan mehu

Tee näin:
Kuori porkkana ja vedä siitä pitkittäin ohuita siivuja kuorimaveitsellä.
Laita kattilaan vesi, sokeri, sitruunamehu. sekoittele ja kuumenna kiehuvaksi.
Lisää porkkanasiivut kattilaan (huom. siivujen pitää peittyä nesteeseen. Lisää tarvittaessa hieman vettä ja sokeria)
Anna porkkanasiivujen kiehua hiljalleen noin 5 min.
Kaada liemi pois ja muotoile siivuista mieleisen mallisia koristeita. Esim. rullaa porkkanasiivu syömäpuikon ympäri. Nosta leivinpaperin päälle ja poista puikko varovasti. Anna jäähtyä.


//tiina



PRINT RECIPE

4 kommenttia

  1. Ja juuri kun siellä radiossa puhuttiin, että leivonnassa on vaikea muuttaa suunnitelmia kesken kaiken, niin tässä on hyvä esimerkki miten se onnistuu! Ihanaa sunnuntaita.

    VastaaPoista
  2. Miten tästä sais maidottoman?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi margariiniksi, maitotuottet kasvimaitopohjaisiksi. Nykyään on paljon vegaanisia tuorejuustoja ja vispautuvia kasvikermoja...onko vegaanista toffeeta tai fudgea? Uskoisin, että on.

      Poista

© Tinskun keittiössä ja Tyynen kaaMaira Gall