Tinskun pohjaton savupalvi-juustopiirakka – Helppo ja kuohkea



Erilaisia pohjattomia piirakoita on viime aikoina tullut tehtyä todella useasti.
Miksi? Siksi, että ne ovat niin äärettömän helppoja ja ruokaisia. Hieman muutakin syytä löytyy, mutta siitä joskus toisella kertaa.

Tässä on äärettömän hyvä perus-ohje mitä voit muokata kaapista löytyvien ainesten mukaan.
Muista kuitenkin vatkata kananmunat aina hyvin niin saat ilmavan ja kuohkean piirakan. Muuten se on vain uunimunakas.

Savupalvin tilalla voit käyttää esim. lohta, tonnikalaa tai vaikka noin 2-3 dl silputtua kukka-ja parsakaalia tai muita kasviksia

Kaikki jääkaapin perällä notkuvat juustokannikat kannattaa hyödyntää.

#hävikistä herkuksi siis.



Pohjaton savupalvi-juustopiirakka – Helppo ja kuohkea


Tarvitset:
  • 4 kananmunaa
  • 200g savupalvikinkkua (sattuneesta syystä käytin peuraa)
  • 200g raejuustoa
  • 200g Creme Fraisea
  • 200g sekalaista juustoraastetta/paloja oman valinnan mukaan. (tähän kannattaa hyödyntää kaikki jääkaapin perällä lojuvat
  •  kuivat juustonkannikat)
  • 100g paprikaa pieninä kuutioina
  • 1 pieni sipuli silputtuna
  • 1 valkosipulinkynsi murskattuna
  • 1 tl mustapippuri rouhetta
  • 1 tl kuivattua timjamia
  • (ripaus suolaa)
  • kourallinen kirsikkatomaatteja halkaistuna

Tee näin:
Kuullota sipulit tilkassa öljyä tai voita ja nosta jäähtymään.
Vatkaa kananmunat kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää kaikki aineet munavaahtoon hyvin, mutta varovaisesti sekoitellen. (älä vatkaa)
Voitele pyöreä piirakkavuoka ja kaada taikina vuokaan. Vuoka saa tulla hyvin täyteen. Taikina ei enää isommin kohoa eikä kuohu. Jos taikinaa jää yli – kaada se muffinivuokiin ja paista 220 *C noin 15 min. Kokeile tikulla kypsyys.
Koristele kirsikkatomaateilla.
Paista uunin keskitasolla 200 *C noin 30 min.
Anna vetäytyä ainakin tunti huoneen lämmössä ennen tarjoilua.
Parhaimmillaan seuraavana päivänä hieman lämmitettynä.

Sopii myös ruokaiseksi lounaaksi tai illanistujaisiin salaatin kera.







PRINT RECIPE

15 kommenttia

  1. Vastaukset
    1. Kiva. Meillä tehdään usein. On niin helppo ja täytteenä on just sitä mitä kaapista löytyy. Välillä on siis ollut melko villejäkin versioita, mutta aina hyvää

      Poista
  2. Ihan mahtava idea ja resepti. Välillä piirakat jää tekemättä just sen takia, ettei jaksa alkaa pohjaa tekemään

    VastaaPoista
  3. Kiitos Tinsku! Ihan mielentön idea tehdä pohjaton piirakka ja kaivella myös sieltä jääkaapin hyllyiltä sitä "eilistäkin" mukaan. Kivaa viikonloppua ♥

    VastaaPoista
  4. Tämä testiin. Onpas hyvä idea, ei ole tullut mieleenkään tuo kananmunien vaahdotus tällaisessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaahdotus on tärkeää, jotta taikinasta tulee paksuhko. Jos taikina on vetinen niin kaikki täytteet lompsahtavat pellin pohjaa vasten ja piirakasta tulee nurinkurinen munakas.

      Poista
  5. No todellakin, tämä piirakka on aivan hurmaava eikä vähiten siksi, että turhaa taikinaa ei tarvitse syödä, pääsee heti itse asiaan käsiksi. NAM ja iso peukku!
    Tätä tullaan tekemään meilläkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin totta. Pohjassa on ihan turhaa energiaa ja yleensä myös paljon rasvaa. Vaaleista jauhoista leivotussa pohjassa kun ei ole edes minkäänlaista ravinnollsita arvoa, kuten kuituja yms.... parempi mennä siis suoraan asiaan :D

      Poista
  6. Kokeilu munattomana ....huh vähän jännittä kuinka onnistuu. Munan korvaan Chuan siemen vesi seoksella.

    VastaaPoista
  7. Tein sienipiiraana! Jänskättää miten onnistuu, otin ohjeesta lähinnä vaahdotetut munat, creme fraiche unohtui pöydälle. Savuporosulatejuustoa ja hiukan edamraastetta joukossa. Katsotaan miten käypi! Kiitos hyvästä ohjeesta. Ja tääkin tuli tehtyä ja ohje löydettyä vaan siksi että pohjani epäonnistui. Jotain hyvää... Ja nyt saa mieskin syödä, ankarampi karppi. ��

    VastaaPoista
  8. Onnistui sienipiiraanakin hyvin! Tuli vain liikaa suolaa. Paistoin sienet ranskalaiseen tapaan eli nesteitä erikseen haihduttamatta, varsinkin suppilovahveroista tuli aivan taivaallisia. Harmi kun liika suola peittää aromit.. Tästä piirakasta ei kyllä voita puutu, on sen verran hartaasti paistetut sienet piiraassa! :^D

    VastaaPoista
  9. Onnistuuko pellillinen ilman pohjaa?

    VastaaPoista

© Tinskun keittiössä ja Tyynen kaaMaira Gall