Tomaatti-fetabroileri - Arjen pelastaja no: 2



Arjen pelastaja on nopea, helppo ja maukas ateria. Plussaa on, jos ruoka on vielä suht kohtuu hintainen.

Tässä tomaatti-fetabroilerissa yhdistyvät nuo kaikki.

Pesto-mozzarellakana sai siis haastajan.

Hieman taustaa


Minä, ja kestosuosikki-reseptini pesto-mozzarellakanan lukijat ovat jämähtäneet/kangistuneet samoihin kaavoihin, joten ajattelin hieman uudistaa tätä ikisuosikkia. Kovin kauaksi ei omena kuitenkaan puusta pudonnut.

Vaikka Jenni Häyrisen Liemessä - blogin Uunifetapasta sai fetajuuston lähes loppumaan kaupoista - oli sitä minulla vielä jääkaapin kätköissäni.
Ja onnittelut Jennille vielä tatäkin kautta. Sä teit sen taas - *itto sä vaan oot KOVA!  <3

Tällä kertaa valitsin jääkaapin tarjonnasta fetajuuston.
Kasvislaatikko pursusi tomaateista – niitä siis edelleenkin löytyy myös tässäkin reseptissä reilusti. Eipä sitten oikeastaan paljon muuta. No perus mausteet tietenkin.

Kuten pesto-mozzarellakana niin myös tämäkin valmistuu alle puolessa tunnissa ja maistuu todella herkulliselta.
Mikään ei hirveästi muuttunut alkuperäiseen. No, juusto vaihtui ja pesto jäi pois, mutta tämähän on itseasiassa helpompi kuin edeltäjänsä!

Tässä on aineksia myös ihan sunnuntain dinnerillekin 😊

Tomaatti-fetabroileri 4.lle


Tarvitset:
  • n. 400 g broilerin fileetä, sisäfileetä yms. (voit käyttää myös pintamaustettua, mutta huomioi se muussa maustamisessa. (Jos käytät valmiiksi marinoitua niin pyyhi/huuhtele marinadi pois)
  • ainakin 600 g tomaatteja. (kirsikkatomaatit kokonaisina – tavalliset lohkoina) (laitoin molempia)
  • 250 g (voi laittaa enemmänkin) fetajuustoa (ei vähärasvaista. Vähärasvainen ei sula ja siitä tulee kumimaista)
  • 1-2 tl mustapippurirouhetta
  • 2 tl kuivattua timjamia tai muita yrttejä
  • (maun mukaan chilirouhetta)
  • (ripaus suolaa)

Tee näin:
Ruskista fileet nopeasti molemmin puolin. Broileri hautuu sitten kypsäksi uunissa. Jos käytät rintafileitä niin viipaloi ne noin kolmeen osaan ennen tai jälkeen ruskistuksen.
Lohko tomaatit pienemmiksi. Kirsikkatomaatit käy ihan sellaisenaan
Kuutioi feta rouheiksi kuutioiksi.
Laita uuninkestävän vuokaan kerroksittain broileria, mausteita, tomaattia, ja fetakuutioita.
Paista uunin keskitasolla 220* C noin 15-20 min.
Tarjoile mieleisiesi lisukkeiden kera. Me hotkimme uunivuoasta ihan -  sellaisenaan.  😊

Ps. Ihan loistava ruoka myös illanistujaisiin!

Jos et vielä ole törmännyt Pesto-mozzarellakanaan niin löydät sen blogistani klikkaamalla Tästä
Liemessä -blogin Uunifetapastan linkkasinkin jo tuolla ylempänä.


Ihanaa, helppoa maanantaita ja arkea toivotellen:

//tiina




PRINT RECIPE

6 kommenttia

  1. Juu kyllä kiitos, heti söisin tätä! Tänään täällä kuitenkin valmistui tylsästi basmatiriisiä, kasviksia ja kanaa. Ensi kerralla lisään kyllä ainakin tuota fetaa mukaan :)
    Ihanaa viikkoa sinulle Tinsku <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kasvikset ja kana eivät milläänlaila ole tylsiä :) Päin vastoin...värikästä ja herkullista ruokaa. Ihanaa viikkoa sinne myös Outi <3

      Poista
  2. Hih hii, meinasit laittaa kaupat koville fetan suhteen. Tämäkin varmasti hyvää, sillä tomaatilla ja fetalla on vankkumaton suhde, niillä ei voi epäonnistua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää on niin totta. Tomaatti ja feta... pettämätön yhdistelmä. :)

      Poista
  3. Omnomonom! Nyt tuli sellainen resepti, joka on takuuvarmasti hyvää. Tomaatti ja feta yhdessä ja vielä broiskua. Menee kokeiluun! Ettei vain olisi Kätevä käsimallina... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kätevän kaveri. Kätevän Kädet näyttivät lähinnä siltä kuin olisi tullut syoraan autorempasta :D

      Poista

© Tinskun keittiössä ja Tyynen kaaMaira Gall