Suuri parsakooste – Bloggaajien parhaat reseptit




Kaikki varmasti tuntevat vanhan lorun kesän saapumisesta:
Kuu kiurusta kesään, puolikuuta peipposesta västäräkistä vähäsen, pääskysestä ei päivääkään!
Voisikohan tämän lorun nykyaikaistaa ja lisätä lorun alkuun: pari kuuta parsasta, sillä varma keväänmerkki on tarjousparsa. Viimepäivinä näitä merkkejä on näkynyt lupaavasti kauppojen hevihyllyillä. Kevät on jo täällä ja kesä tulla lompsuttelee aina perästä!

Parsa kuuluu kevääseen


Parsaa kuten monia muitakin sesonkituotteita saa tietenkin nykyään Suomestakin periaatteessa ympäri vuoden. Ulkomaisen parsan sesonki on melko varhain keväällä ja alkaa olla nyt kohta parhaimmillaan. Kotimaista parsaa saamme odotella vielä toukokuuhun ja sen satokausi yleensä kestää sinne juhannukseen asti – tietenkin vähän säistä riippuen.

Parhaat parsavinkit


Ihan klassikkoresepti on tietenkin sitruunamehulla maustetussa ja miedossa suolavedessä keitetty parsa, joka tarjoillaan voisulan tai hollandaisekastikkeen kera.

Ihanan suolaisemman ja ruokaisemman herkun parsasta saa kietaisemalla se pekonisiivuun. Paistamalla sitten pannussa, uunissa tai grillissä.
Parsasta syntyy myös ihania salaatteja, risottoja jne.

Koska erilaisia reseptejä löytyy netistä paljon niin valinta voi olla vaikeaa ja aikaa vievääkin.
Pyysin siis bloggaajia listaamaan parhaat parsareseptinsä ja kokosin ne teille kuvineen ja linkkeineen yksiin ”kansiin”.
Reseptivinkkejä tuli valtaisa määrä.
Mitä ikinäkin haluaisit parsasta tehdä – löydät todennäköisesti loistavan reseptin tästä.


Pekoniin käärittyä parsaa uunissa ja kylmä aurajuustokastike


Tarvitset:
  • puntti tankoparsaa
  • n. 1 ½ pakettia pekonia
  • 150 g aurajuustoa pienenä muruna
  • 200 g Creme Fraisea
  • tilkka sitruunamehua
  • 1 tl sinappia
  • 1 tl hunajaa
  • ½ tl kuivattua timjamia tai rakuunaa
  • hieman mustapippuria myllystä


Tee ensin kastike:
Sekoita kaikki aineet keskenään ja laita jääkaappiin tekeytymään. Jos haluat niin voit pyöräyttää kastikkeen tehosekoittimessa yms. mutta ihan hyvin sekoittamallakin tulee hyvää.
Sekoita kastike hyvin vielä kertaalleen ennen tarjoilua.
Maista ja lisää tarvittaessa aavistus suolaa.
Valmista parsat:
Leikkaa parsoista noin 1 cm kuivaa juurikantaa pois.
Kuori ohuelti kuorimaveitsellä parsa noin puolesta välistä alaspäin.
Kieputa parsan ympäri 1 pekoni per parsa.
Paista uunissa 200*C noin 10-15 min
Tarjoile kylmän aurajuustokastikkeen ja sitruunasiivun kera.

Lisää mahtavia parsareseptejä löydät kuvina ja linkkeinä alta.

Syödään parsaa!!!

//tiina

Pekoniin käärittyä parsaa ja helppo Hollandaisekastike 

Katso Pekoniin käärityt parsat ja helppo Hollandaisekastike klikkaamalla TÄSTÄ
Kuva alla:


Keitettyä parsaa ja sitruunainen koskenlaskijakastike.

Reseptiin klikkaamalla TÄSTÄ 
Kuva alla:



Uunissa paahdettua Cheddarparsaa 

Reseptiin klikkaamalla TÄSTÄ
Kuva alla:



Loistava kalaisa perunasalaatti


Kuva ja resepti Sillä sipuli -blogi
Reseptiin klikkaamalla TÄSTÄ ja kuva alla.


Parsaa kiinalaisittain


Reseptiin TÄSTÄ ja kuva alla.
Kuva ja resepti Sillä sipuli -blogi


Paras parsa (grillattuna ja pistaasipähkinöitä)


Reseptiin TÄSTÄ ja kuva alla.
Kuva ja resepti Sillä sipuli -blogi


Parsaa beurre blanc

Reseptiin TÄSTÄ  resepti Aromipaja -blogi

Parsa ja lime-chilihollandaisekastike

Reseptiin TÄSTÄ  resepti Aromipaja -blogi

Jättikatkarapu-parsa-avokado saaristolaisleipä

Reseptiin TÄSTÄ  resepti Aromipaja -blogi

Parsapiirakka

Reseptiin TÄSTÄ resepti Cebicin keittiö - blogi. Kuva alla.


Parsarisotto ja valkoviinibroileri

Reseptiin TÄSTÄ resepti ja kuva Cebicin keittiö - blogi. Kuva alla.


Parsasalaatti tomaatti-kananmunavinegretillä

Reseptiin TÄSTÄ resepti ja kuva Haarukkavatkain - blogi. Kuva alla.

Parsasalaatti

Grillatut vuohenjuusto-parsa-prosciuttoleivät

Reseptiin TÄSTÄ resepti ja kuva Kulinaari - blogi. Kuva alla.


Helpoin ikinä parsapiiras

Reseptiin TÄSTÄ resepti ja kuva Kulinaari - blogi. Kuva alla.


Helmikanan rintaa, raikas salaatti varhaisperunasta ja upea Hardys Riesling

Reseptiin TÄSTÄ resepti ja kuva Kulinaari - blogi. Kuva alla.


Pizza Primavera

Reseptiin TÄSTÄ resepti ja kuva Kulinaari - blogi. Kuva alla.


Parsaranskikset ja pekoneesi

Reseptiin TÄSTÄ resepti ja kuva Haarukkavatkain - blogi. Kuva alla.

Asparagus fries and baconnaise

Teriyaki lohinyytit vihreän parsan kera

Reseptiin TÄSTÄ resepti ja kuva Saaran lautasella - blogi. Kuva alla.


Parsaa kesäkurpitsaveneissä, avokadomoussea ja katkarapuja

Reseptiin TÄSTÄ resepti ja kuva Saaran lautasella - blogi. Kuva alla.


Ihan paras kahden juuston parsapiirakka

Reseptiin TÄSTÄ resepti ja kuva Saaran lautasella - blogi. Kuva alla


Parsa-mascarponepasta
Reseptiin TÄSTÄ resepti ja kuva Haarukkavatkain - blogi. Kuva alla.

Easy asparagus pasta

Paahdettu parsa dukkah-murulla & sitruunakermalla

Reseptiin TÄSTÄ resepti ja kuva Vaimomatskuu - blogi. Kuva alla.

paahdettu parsa

Paholaisen munat pekonilla & parsalla

Reseptiin TÄSTÄ resepti ja kuva Vaimomatskuu - blogi. Kuva alla.

paholaisen munat

Kimchivinegretti, vihreää parsaa & veriappelsiinia
Reseptiin TÄSTÄ resepti ja kuva Vaimomatskuu - blogi. Kuva alla.

kimchivinegretti

Ime parsaa! (vihermehu x 3)
Reseptiin TÄSTÄ resepti ja kuva Vaimomatskuu - blogi. Kuva alla.

vihermehu

Reseptiin TÄSTÄ resepti ja kuva Lyhyenä hetkenä - blogi. Kuva alla.

parsa lohi ja piparjuuri

Vihreä parsarisotto eli kaaos ruokabloggaajan keittiössä

Reseptiin TÄSTÄ resepti ja kuva Lyhyenä hetkenä - blogi. Kuva alla.

parsarisotto

Sesongin ekat parsat munien & kaprisvinegretin kera

Reseptiin TÄSTÄ resepti ja kuva Hannan soppa - blogi. Kuva alla.

paahdettu parsa / Hannan soppa

Parsa-pekonipiirakka

Reseptiin TÄSTÄ resepti ja kuva Tasty Travelissimo - blogi. Kuva alla.


Parsahulluuden partaalla - Parsahodari uppomunalla

Reseptiin TÄSTÄ resepti ja kuva Hannan soppa - blogi. Kuva alla.

parsahodari / Hannan soppa

Nokkosvohvelit parsan ja uppomunan kera

Reseptiin TÄSTÄ resepti ja kuva Hannan soppa - blogi. Kuva alla.

nokkosvohvelit / Hannan soppa

Polentaa , sieniä ja parsaa purkissa

Reseptiin TÄSTÄ resepti ja kuva Appelsiineja ja hunajaa - blogi. Kuva alla.


Parsaa (ja tofua) aasialaisella vivahteella

Reseptiin TÄSTÄ resepti ja kuva Appelsiineja ja hunajaa - blogi. Kuva alla.


Parsaherkkua uunissa

Reseptiin TÄSTÄ resepti ja kuva Appelsiineja ja hunajaa - blogi. Kuva alla.


Paahdettu parsa & munamajoneesi

Reseptiin TÄSTÄ resepti ja kuva Kokit & Potit - blogi. Kuva alla.


Paahdettu parsa-fetasalaatti

Reseptiin TÄSTÄ resepti ja kuva Kokit & Potit - blogi. Kuva alla.


Parsa-Pecorinopiirakka
Reseptiin TÄSTÄ resepti ja kuva Kokit & Potit - blogi. Kuva alla.

Parsa-peconinopiiras – Asparagus Pecorino Pie | Kokit ja Potit -ruokablogi #parsa #asparagus #pecorino #piiras #pie

Parsafocaccia

Reseptiin klikkaamalla TÄSTÄ  resepti Liemessä - blogi.

Parsa-Parmesaanimuffinssit

Reseptiin klikkaamalla TÄSTÄ  resepti ja kuva annin uunissa - blogi. Kuva alla.

Parsa-Parmesaanimuffinssit - Leivonta -Vappu




PRINT RECIPE

4 kommenttia

  1. Herkullisia reseptejä. Viime kesänä tehtiin tyttären kanssa parsaa uunissa ja päälle juustoraastetta, oli simppeliä ja hyvää.
    Herkullista iltaa sinulle Tinsku <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Parsa on niin ihanan helppoa....toki siitä haastavampaakin saa. Riippuu mitä tekee, mutta perus repsut on tosi simppeleitä. Kuin myös Outi <3

      Poista
  2. Tsiisos on siinä resepti poikineen. Pakko lähtee Osta parsaa, näyttää niin hyvältä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No nyt on kyllä joo :D Meinasi tulla ihan hiki naputellessa ja linkkaillessa. Kiva kun näin moni bloggari vinkkasi reseptejään. :)

      Poista

© Tinskun keittiössä ja Tyynen kaaMaira Gall