Limellä raikastettu mustikkahillo


Mustikoita on kuulemma tullut suurimmassa osassa maata tänä vuonna tosi kehnosti. 
Meillä saaressa taas mustikoita on ollut ennätysmäärä.

Koska kylmäsäilytystilat siellä ovat kortilla – Olenkin keittänyt tänä kesänä kilotolkulla hilloa. 

Ja kyllähän se mustikkahillo vaan niin hyvää on. Varsinkin kun hillon maustaa hienoisella kirpeydellä.
Rakastan limen aromaattista raikkautta ja juurikin lime sopii myös makuparina mustikalle mainiosti.
Näin syntyi siis limellä raikastettu mustikkahillo.


Limellä raikastettu mustikkahillo


Tarvitset:
  • 1 kg mustikoita (n. 2 litraa)
  • 500 g hillosokeria (n. 6 dl)
  • 1 dl limemehua (n. 2 keskikokoista limeä) ja yhden limen raastettu kuori

Tee näin:
Pese lime hyvin ja raasta siitä kuori. Leikkaa sitten molemmat limet halki ja purista mehu.
Laita mustikat ja limemehu kattilaan ja kuumenna välillä sekoitellen niin kauan, että höyryä alkaa muodostua.
Lisää kattilaan limen raastettu kuori ja hillosokeri muutamassa erässä varovaisesti sekoitellen.
Keitä hiljaa poreillen noin 10 min.

Purkita puhtaisiin lasipurkkeihin ja anna purkkien jäähtyä huoneenlämpöisiksi. Siirrä sitten viileään.


Säilömisiin :)

//tiina
PRINT RECIPE

4 kommenttia

  1. Lime varmaan antaakin ihanasti pirtsakkuutta mustikan makuun. Nyt pitää lähteä tekemään vohveleita, mutta harmi, on vain kaupan mansikkihilloa niiden kanssa :)

    VastaaPoista
  2. Lime toimii hyvin mustikan makuparina kuten sitruunakin. Ennustavat tosiaan erittäin laihaa mustikkasatoa, joten olet löytänyt todellisen kultakaivoksen! Ihania lomapäiviä sinne saareen <3

    VastaaPoista
  3. Upeaa, että olet löytänyt mustikoita, mulla meni ostohommiksi, mökiltä sain juuri ja juuri 2 dl poimittua ja vieläpä melko kovalla työllä.
    Kuullostaa hyvältä tuo lime-mustikka :).

    VastaaPoista

© Tinskun keittiössä ja Tyynen kaaMaira Gall