Yhden raaka-aineen juustonäkkärit - Valmista 2 minuutissa




Yhden raaka-aineen juustonäkkäri on universumin helpoin ja nopein ”leipomus”
Tarvitset vain siivun juustoa ja työnnät sen mikroon. Jep, juurikin näin. Lopputulema on rouskuvan rapea ja herkullinen ”leipäsiivu”.


Yhden raaka-aineen juustonäkkäri


Kuvan pulleampi ja ilmavampi ”näkkäri”

Tarvitset:
  • 1 siivu Aamupala juustoa (ei kevyt versio) Käytin Valio
  • palan leivinpaperia

Tee näin:
Kuori juusto muovikääreistään ja laita leivinpaperipalan päälle.
Laita mikroon täydelle teholle 1,5 -2 min. (Riippuu vähän mikrosi tehosta.)


Kuvan ohut ”näkkäri”

Tarvitset:
  • 1 valmiiksi siivutettu Edam, Emmental yms. juustosiivu (ei kevyt versio) (käytin Milbona valmiiksi siivutettuja puolitettuna)
  • palan leivinpaperia

Tee näin:
Laita juustosiivu leivinpaperipalan päälle.
Laita mikroon täydelle teholle 1,5 -2 min. (Riippuu vähän mikrosi tehosta.)

Huom: Noin 2 min on testattu 1-2 juustopalalla kerrallaan. Jos haluat tehdä useamman yhdellä mikrotuksella, niin myös aikaa täytyy pidentää.

Vinkki: Pilko Edam- tai Emmental juustoa pienemmiksi paloiksi ennen mikroon laittoa. Käytä kuin vhh-suolakekseinä tai – sipseinä.

Idea bongattu vähähiilihydraattisesta FB-ryhmästä ja innostuin kybällä.


Mukavaa alkavaa viikkoa

//tiina




PRINT RECIPE

5 kommenttia

  1. Miten tekisit, jos ei ole taloudessa mikroa? Mikrohan tappaa kaikki vitamiinit!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uunissa, kiertoilma jos on. Joku 220*C veikkaisin noin 15 min. Kyttäilyä uunin luukulla koska alkaa kunnolla pullistua ja kiehua ?

      Poista
    2. Se on se kuumennus, joka tappaa vitamiinit, ei mikro.

      Poista

© Tinskun keittiössä ja Tyynen kaaMaira Gall