Hedelmästä Huonekasvi - Kurkuma

lauantai 3. lokakuuta 2020


Eikös olekin kaunis viherkasvi? Se on kurkuma ja kasvatin sen itse!

Kurkumani saattaa jopa tuottaa satoa, mutta ensimmäinen tarkoitus sillä on kyllä olla kodin kaunistajana. Vielä kun se alkaisi kukkia niin aivan loistavaa!

Kurkumassa on todella näyttävät vaaleanpunaiset tai violetit kukat. Joillain lajikkeilla ilmeisesti myös valkoiset. Jännityksellä odotan minkä väriset omassani on – Jos nyt sitten joskus saan sen vielä kukkimaankin.


Kurkuman kasvatus juurakosta on helppoa

Kurkuma kasvatetaan toukan näköisistä juurista, joita saa ihan kaupan heviosastolta. Omani ostin Lidlistä luomuna.

Laita juuret vesilasiin ja liota niitä muutama tunti. Omani taisivat olla yön yli.

Laita sitten lionneet juuret ruukkuun kosteaan multaan noin 4 -5 sentin syvyyteen ja peitä ruukku vaikkapa kirkkaalla muovipussilla tai vastaavalla, jotta multa pysyy tasaisen kosteana. Voit tehdä pussiin muutaman pienen reiän, jotta multa saa ilmaa ja ei ummehdu.

Sitten vaan odottelemaan. Omani alkoivat itämään jo ihan muutamassa päivässä.

Vinkkinä vielä, että kannattaa kylvää juuret mahdollisimman keskelle ruukkua ja suht lähekkäin niin saat tiiviimmän ja näyttävämmän kasvin jo heti pienestä lähtien. 

Tässä inkiväärin ja kurkuman juurakot. Nuo matomaisen näköiset pienemmät juurakot ovat kurkumaa.

Mitä kuuluu ananakselle?

Keväisessä Hedelmästä Huonekasvi -postauksessa juurrutin ananaksen lehtitupsua.

Kieltämättä minua vähän jännitteli miten se pärjää kesän, kun itse ”muutin” saareen kesäkuun alussa ja kotiuduin vasta pitkällä syyskuun puolta. Annoin kyllä tarkat ohjeet Nasulle miten kasveja hoidella ja aika-ajoin Nasu laitteli myös kuvia kasvun etenemisestä. Hyvin hoidettu. Kaikki olivat hengissä saapuessani.

Ilokseni huomasin, että ananas oli jopa saanut perheen lisäystä. Juurrutetun tupsun vierelle oli tullut pienen pieni uusi ananaksen alku. <3

Postauksen ananaksen kasvatuksesta pääset lukemaan klikkaamalla TÄSTÄ


Ananaksen juurelle on kasvanut uusi pieni alku.

Mitä kasveja sinä olet kasvattanut kaupan hedelmien siemenistä tai juurakoista?

Olisi mukavaa jos kertoisit niistä kommenttikentässä.

Mukavaa viikonloppua <3

//tiina

2 kommenttia

  1. Onpa tosiaan kaunis tuo kurkumakasvi. Pitää laittaa itsekin kokeiluun. Tähän saakka olen kasvattanut vain avokadoja ja yrttejä. Avokadot olleet myös helppoja kasvatettavia ja varsinkin alkuun kasvavat lähes silmissä.

    VastaaPoista
  2. Se upeasti punaisen eri sävuisin suojalene kukkiva kurkuma on sukua tälle kurkumalle mutta ei siis tämä maustekurkuma.

    VastaaPoista