Maailman helpoin Yorkshire pudding

Tässä on takuulla maailman helpoin ja nopein Yorshire pudding -resepti. Aineksetkin toden näköisesti näihin löytyvät kaapista aina.

Mikä ihmeen Yorkshire puddin?

Yorshire puddingia on tehty Englannissa varmasti satoja vuosia. Alkuperäinen tarkoitus on varmasti ollut täyttää vatsaa, mutta myöhemmin Yorshire puddin on kuulunut varsinkin sunnuntain paistiaterialle rakkaaksi kastikkeeseen kastettavaksi lisukkeeksi. Yorshire puddingin on maultaan aikalailla tuulihatun ja pannukakun väliltä, joten se sopii mainiosti myös kiireettömälle aamiaiselle tai brunssille täytettynä suolaisten tai makeiden täytteiden kanssa tuulihattujen tapaan.

Onnistuu myös gluteenittomasti

Kokeilin myös gluteenittoman version gluteenittomasta jauhoseoksesta. oma seokseni oli suht karkeaa ja vaati selkeästi pidemmän paistoajan. Tämä versio ei myöskään noussut vehnäjauhojen tavalla, mutta oli kyllä oikein herkullinen.

Summa suummaarum: mitä karkeampi jauho sitä pidempi paistoaika… jos taas käytät tosi hienoa gluteenitonta vehnäjauhoa, niin paistoaika on sama kuin perus vehnäjauhoilla, ja tämä myös nousee vastaavasti kuin tavallinen vehnäjauho

Maailman helpoin Yorshire pudding

(Annos: 6 isoa tai 12 normi muffinin kokoista)

Tarvitset:

  • 3 kananmunaa
  • 1 ½ dl maitoa (ei rasvaton)
  • 1 ½ dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
  • 2 rkl öljyä
  • hieman suolaa
  • Tee näin:

Laita uuni lämpenemään 220*C ja laita myös muffinipelti uuniin lämpiämään.

Laita kaikki ainekset blenderiin ja sekoita noin 1 min. (jos sinulla ei ole blenderiä niin niin vatkaa seosta voimakkaasti 2-3 min)

Voitele muffinipelti ja annostele seos koloihin.

Paista 15-20 min. Vähennä tarvittaessa lämpöä paiston loppupuolella 180*C. Älä avaa uuninluukkua kesken paiston.

 Katso TeeNäin video Youtube -kanavaltani 


Maistuisko sulle?

 

Ps. Seuraa Tinskun keittiötä myös:

FB:ssä  https://www.facebook.com/tinskunkeittiossa/

Instassa: https://www.instagram.com/tinskunkeittiossa/

YouTubessa Tinskunkeittiö

TikTokissa: @tinskuskitchen

  

//tiina

 

 

PRINT RECIPE

2 kommenttia

  1. Jopas jotakin - tämä herkkuhan tehdään varsin simppelistä raaka-aineista. Mielenkiintoista! Kiitos reseptistä. Tein tällä viikolla pullavanukasta. Siitä tuli melkein liian hyvää :) Aurinkoista viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pullavanukas on ollut mun Todoo listalla pitkään. Kiitos muistutuksesta.Pitääpä tarttua toimeen. Kiitos samoin <3

      Poista

© Tinskun keittiössä ja Tyynen kaaMaira Gall