Paistettua Fetaa – Ihana jälkiruoka

 

Saganaki eli paistettu juusto on kreikkalainen alkupala. 

Juusto leivitetään ja paistetaan pannulla pinnaltaan rapeaksi ja kullanruskeaksi. Rapea pinta kätkee sisälleen ihanan pehmeän ja lämpimän juuston, joka tyypillisesti tarjoillaan sitruunalohkojen, leivän ja salaatin kera.

 

Suolaisen ja makean uskomaton liitto

Suolainen ja makea yhdessä toimii aina. Saganaki siis taipuukin mainiosti myös jälkiruoaksi.

Jos kaapissa ei ole juuri fetaa niin kokeile vastaavaa, vaikka perus Edamista tai muusta suht miedosta ja kiinteästä juustosta.

Tässäpä siis älyttömän helppo ja mutkattoman mahtava jälkiruokavinkki.

Niin ja erityisen hyvää mustaherukkahillon kanssa!

 

Makea Saganaki

Tarvitset:

  • Fetaa tai muuta mietoa ja kiinteää juustoa
  • kananmunaa
  • vehnäjauhoja (tai gluteenitonta jauhoseosta)
  • panko- tai korppujauhoja (tai gluteenittomia korppujauhoja)
  • hieman öljyä paistamiseen

Tarjoiluun:

  • Esim. hilloa, marjoja, tomusokeria, siirappia tai hunajaa

Tee näin:

Kuivaa juusto ja leikkaa mieleisiäsi noin 2 cm. paksuisia tankoja tai paloja.

Riko kananmunan rakenne rikki.

Pyörittele juustopalat ensin vehnäjauhoissa, sitten kanamunassa ja lopuksi panko- tai korppujauhoissa.

Paista pannulla suht miedolla lämmöllä tilkassa öljyä pinnoiltaan kullan ruskeaksi.

Tarjoile heti.

Vinkki: Kokeile myös valuttaa kypsän juuston päälle hieman sitruunaa ja tarjoile hunajan ja tuoreen timjamin kanssa.

Maistuisko sulle? 

Ps. Seuraa Tinskun keittiötä myös:

FB:ssä  https://www.facebook.com/tinskunkeittiossa/

Instassa: https://www.instagram.com/tinskunkeittiossa/

YouTubessa Tinskunkeittiö

TikTokissa: @tinskuskitchen

PRINT RECIPE

2 kommenttia

  1. Oi, mikä resepti! Juustojen ystävänä nyt lähtee näiden teko lapasesta, niinkuin me käsitöiden tekoon hurahtaneet tapaamme sanoa 😊

    VastaaPoista

© Tinskun keittiössä ja Tyynen kaaMaira Gall