Pakuritee, voimaa ja vastustuskykyä

lauantai 14. maaliskuuta 2015

Meillä varsinkin isäntä on innokas luonnossa liikkuja. Vapaa-aikaamme kuuluu vahvasti sienestys ja marjastus.
Luonteeltamme luonossa olemme kylläkin hyvin erilaisia. Minä voin unohtaa itseni kannon nokkaan istumaan ja tiirailemaan lintuja pitkiksi ajoiksi. Isäntä taas vetää ämpärit ojossa isoilla harppauksilla kuin hirvi. Joskus ennen yritin pysyä perässä, mutta aika on opettanut. En yritä enää. Yleensä sovimmekin koska suurin piirtein ollaan takaisin kohtauspaikalla. Saaliin määrässä tuo pentele voittaa minut kuitenkin lähes aina :)

Lueskelin pakurikäävän terveyshyödyista ja muistelin sellaisia useammankin kerran metsäreissullamme nähneeni. En vain silloin tiennyt miten arvokas se mustahko möhkäle koivun runkossa onkaan,

Pakurikäävän käytöstä ja terveyshyödyistä löytyy googlettamalla valtavasti tietoa, joten en ala niitä tässä enenpää listaamaan.
Muista että pakurikäävän keruu ei kuulu jokamiehen oikeuksiin vaan siihen tarvitaan aina maanomistajan lupa.
Pakuriteetä, jauhetta ja muita pakurituotteita on viimeaikoina tullut hyvin saataville, isompiin kauppoihin, luontaistuoteliikkeeisiin ja verkkokauppohin.

Tänään keittelimme omasta pakurisaalista teetä ja en olisi ikinä uskonut kuinka hyvää se oikeasti on.


Kuivatettua pakuria voi jauhaa ihan rouhimalla sitä puukolla tai laittamalla piempiä palasia tehosekoittimeen,


Keittelimme teetä reseptillä noin 2 tl jauhetta litraan vettä. Teestä tuli tummaa ja todella pehmeän makuista. Suosittelen kokeilemaan!

Alla vielä kuva pakurikäävästä

Lähetä kommentti