Crème brûlée, vhh ja maidoton

tiistai 31. maaliskuuta 2015

Maidoton ja vähähiilihydraattinen Crème brûlée. Noin 5 hiilaria per annos.
Käytin vanukkaaseen hiilaritonta karppisokeria. Kokeilin sitä myös kuorrutukseen, mutta en saanut siitä kauniin paahtunutta joten kuorrutukseen valitsin kookossokerin. Lisäksi lisäsin sokerin sekaan hieman vettä, jotta sain kauniimman värin. Ilman vettä sokeri paloi helposti paikoin ihan mustaksi.
Kokeilunhaluiset kokeilkoon vielä sekoittamalla osan karppia ja osan kookossokeria niin hiilareita saa nipsittyä vielä muutaman pois.
Ruoka-aine allergioiden yleistyessä myös maitoproteiiniallergia on nykyään melko yleinen ja toiset haluavat karsia syystä tai toisesta maitotuotteita ruokavaliostaan. Minulle onkin sähköpostiin ja Tinskun keittiön Fb-sivujen viesteihin tullut paljon kyselyitä täysin maidottomista vhh respteistä. Tässä yksi olkaa hyvä.Maidoton ja vähähiilihydraattinen Crème brûlée 6. lle

Tarvitset.
  • Noin 2 dl kookoskermaa
  • tölkki kookosmaitoa (400 g)
  • 6 munan keltuaista
  • 0.75 - 1 dl karppisokeria YesDeli
  • 3 puolen peukalon kokoista luomu sitruunankuoren palaa
  • 1 pieni vaniliatanko tai 3 tippaa vaniliauutetta.
  • kiehuvaa vettä
  • 3 rkl kookos- tai palmusokeria
  • 2tl vettä

Laita kookoskerma ja maito, sekä karppisokeri kattilaan.
Halkaise vaniljatanko ja vedä veitsen kärjellä siemenet irti ja lisää ne kattilaan. Lisää joukkoon myös loppu tanko. Pese sitruuna huolellisesti jos et käytä luomusitruunaa. Viillä kuoresta suikaleet ja lisää ne myös mukaan. Kuumenna seos kokoajan sekoitellen kiehuvaksi. Kiehauta mutta älä keitä.
Nosta kattila liedeltä.

Eroittele kananmunista keltuaiset ja vatkaa vispilällä rakenne hyvin rikki.
Poista kattilasta sitruunankuoret ja vaniliatanko.
Kaada tasaisena nauhana kuuma kookoskermaseos keltuaisten joukoon kokoajan vispilällä vatkaten.

Jaa seos uuninkestäviin annosvuokiin. Esim. kahvikuppeihin tai yhteen uunivuokaan. Voit myös käyttää silikoonisia muffinivuokia, mutta kokeilun jälkeen lähtisin kuitenkin mielummin kahvikuppilinjalle. Nosta vuoat uunivuokaan tai syvälle uunipellille, johon kaadat kiehuvaa vettä vuokien puoliväliin saakka.
Kypsennä uunin alatasolla 150*C noin 60 minuuttia, kunnes vanukas on hyytynyt. Jäähdytä ja ja laita vanukas astioissaan jääkaappiin odottamaan tarjoilua. Voit siis tehdä tähän saakka vaikka edellisenä päivänä.

Kuoruttaminen:
Sekoita kookos- tai palmusokeri veden kanssa ja levittele seos vanukkaiden päälle vuokiin.
Jos käytit muffinivuokia niin painele varovasti esim. lusikalla vanukasta irti reunoista ja kippaa ne varovasti ympäri tarjoilulautasille ja levitä sokeri- vesiseosta päälle

Jos onnekas sinä, omistat tohottimen tai liekittimen miten sitä nyt kukin haluaakin  kutsua, niin tohottele sokerista rapsakka kauniin ruskettunut kuori vanukaan päälle.

Jos et omista tohotinta niin:
Kuumenna uunin grillivastukset mahdollisimman kuumiksi. Laita creme bruleet uuniin mahdollisimman lähelle vastuksia. Tarkkaile kokoajan etteivät sokerit pääse palamaan. Kun sokeri on sulanut ja kauniin värinen, ota Crème brûléet uunista ja tarjoile välittömästi.


Lähetä kommentti