Bonne Jellypupuja ja keväisiä ötökkänameja

keskiviikko 25. maaliskuuta 2015

Sain Bonnelta testiin ja reseptien ideointiin erilaisia lisäaineettomia hedelmäsoseita.
Osa soseista olikin jo tuttuja, joita olen käyttänyt ennenkin, kuten loistava mangosose. Bonnen mangososeesta tein myös blogissani olevan mangojuustokakun. Osa oli taas ihan uusia mitä en ole kaupojen hyllyillä ennen nähnyt. Kannattaa siis tutustua Bonnen valikoimaan ja vinkata kauppiaalle jos jotain kiinostavaa sosetta tai mehua ei lähikaupan hyllyltä löydy.

Ideoita soseista oli pää pullollaan, mutta näin pääsiäisen lähestyessä päätin kehitellä reseptin terveellisiin jellynameihin. Muutaman otoksen tuo vaati, että oli tyytyväinen namien kiinteyteen ja muotista iroittamisen helppouteen.
Mainittakoon myös, että loistavaa tässä reseptissä on se, ettei sosetta  tarvitse kuumentaa. Kuumennus tapahtuu ainoastaan hyydyttävälle aineelle eli gelatiinille, joten kaikki vitamiinit säilyvät 100 prosenttisesti.
Koska lopullinen jellyseos ei ole kuumaa ovat jellynamit hauskaa ja turvallista puuhastelua yhdessä perheen pienimpienkin kanssa.Reseptin tein tarkoituksella pienelle määrälle, jotta sitä on helppo muuntaa isommaksi.
Kannattaa myös kokeilla minimimäärällä eri soseita. Yhdistellä makuja kerroksittain jne.
Kuumenna tällöin myös jokaisen seoksen gelatiini erikseen, jotta suhteet säilyvät varmasti oikeina.

Jellystä saat myös mitä moninaisempia kakkujen tai muffinin koristeta.
Vain mielikuvitus on rajana.

Koska tein tämän reseptin vartavasten Bonnelle löydät reseptin heidän sivuiltaan klikkaamalla reseptiin TÄSTÄ

Kuulen mielelläni lisää ideoita ja palautetta kommenteissa.

Alla vielä lisää kuvia jellynameista.


4 kommenttia

 1. Mistä näitä soseita saa ostaa?

  VastaaPoista
 2. Ihan ainakin S ja K-ryhmien kaupoissa on ollut hillojen ja marmelaadien vieressä. Kannattaa kysyä myyjältä jos ei löydy.
  Meillä näitä kuluu paljon myös smoothieihin. Kivoja kun voi avaamattomina säilyttää huoneen lämmösä ja sitten avattuna siirtää vasta kylmään

  VastaaPoista
 3. Vihreä on päärynää mihin olen laittanut tipan väriä.

  VastaaPoista