valkosuklaa soufflé-juustokakkku

sunnuntai 15. maaliskuuta 2015

Hakiessani vinkkejä erilaisiin juustokakkuihin löysin kerran myös mielenkiintoisen kolmen raaka-aineen juustokakun.
Sain YesDeliltä kokeiluun paketin erilaisia hiilarittomia ja vähähiilarisia tuotteita. Paketti sisälsi myös sokeritonta Torras valkosuklaata ja Stevia+tomu Karppitomusokeria joten tuo löytämäni resepti piti heti laitttaa kokeiluun.
Kakku todellakin oli kokeilemisen arvoinen. Kuohkea, kostea ja ei liian makea. Tämä kakku pääsi kerralla yhdeksi suosikki kakuistamme. Sattuipa sopivasti vielä ystävia kylään ja kaikki tykkäsivät kakusta kovin.
Jotain pientä silti seuraavalla kerralla aion muuttaa tai paremminkin lisätä. Nimittäin päälle aion raastaa hieman luomusitruunankuorta. Muuten kunnioitan alkuperäistä reseptiä täysin.Kolnen raaka-aineen valkosuklaa soufflé-juustokakkku

Tarvitset:

  • 3 luomukananmunaa
  • 120 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 120 g sokeritonta valkosuklaata 

Erottele keltuaiset ja valkuaiset.
Vatkaa valkuaiset paksuksi marenkivaahdoksi sähkövatkaimella tai yleiskoneella, niin että kulhon voi kääntää ympäri eikä vaahto putoa alas. laita jääkaappiin odottamaan.

Sulata valkosuklaa vesihauteessa. Lisää suklaaseen tuorejuusto ja sekoita. Ota seos pois vesihauteesta ja lisää keltuaiset. Sekoita kunnolla.
Lisää valkuaisvaahtoa noin kolmessa osassa samalla hyvin sekoittaen valkosuklaaseoksen sekaan.Kostuta leivinpaperi ruokaöljyllä ja vuoraa sillä pienehkö kakkuvuoka tai pyöreä pieni uunivuoka. (tämä oli oikeastaan mielestäni se reseptin hankalin osio.) leikkaa leivin paperista puöreä pohjaosa ja asettele pitkä soiro reunoiksi.Kaada taikina vuokaan ja kolauta vuokaa hieman pöytää vasten niin että ilmakuplat lähtevät.
Aseta kakkuvuoka syvään uunivuokaan ja kaada isonpaan vuokaan kiehutettua kuumaa vettä.Paista 170 asteessa 15 min, sitten 160 asteessa 15 min. Lopuksi käännä lämpö nollille ja anna kakun paistua ”jälkilämmöissä” vielä 15 min.
Ota kakkuvuoka pois vedestä ja jäähdytä.

Poista reunapaperit ja kippaa kakku varovasti ympäri tarjoiluastiaan. Poista myös varovasti kakun päältä pohjapaperi
Ripottele kakun päälle Stevia+tomu Karppitomusokeria ja raasta hieman luomusitruunan kuorta.2 kommenttia