Letitetty uuni- tai savulohi

maanantai 7. joulukuuta 2015



Tässä kiva vinkki miten saat ihan tavalisesta uunilohestakin astetta näyttävämpää. Letitetty lohi sopii hienosti vaikkapa joulupöytään.
Voit paistaa lohen uunissa tai savustaa sen.

Tee näin:
  • Valitse melko ohut ja mahdollisimman tasapaksu lohifilee, 
  • Poista lohifileestä selkäruodot. Vahvat pinsetit tai kärkipihdit ovat tässä loistava apu, mutta yleensä ruodot lähtevät ihan sorminkin. 
  • Leikkaa lohi kolmeen viipaleeseen niin, että palat jäävät häntäpäästä vielä kiinni toisiinsa.
  • Letitä lohi löyhälle letille ja kiinitä päät toisiinsa cocktailtikulla.
  • Nosta lohiletti leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan. Jos savustat lohen niin nosta lohi foliopalan päälle mikä on kevyesti öljytty, jottei nahaton kala tartu kiinni savustimeen.
  • Mausta lohi mielesi mukaan. Minä laitoin tälläkertaa suolaa, mustapippuria, savupaprikajauhetta ja koristelin pähkinöillä ja cojimarjoilla
  • Paista uunissa fileen koosta riippunen 180*C noin 25 min ja savustimessa savustimen ohjeiden mukaan.












9 kommenttia

  1. Hei wau näyttävää ja herkulliselta, ei kun tuumasta toimeen. Tosin mies kokkaa kalat, mutta osaa se letittää muksujen hiukset perusletille, joten eiköhän luonnistu. Kivaa päivää Tiina <3

    VastaaPoista
  2. Eikö tuossa ole vaarana, että jää paksuista kohdista raaáksi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa valita mahdollisimman "hoikka ja tasapaksu" lohi. Kirjolohi käy letitykseen hyvin. Lisäksi kannattaa paksuin kohta letittää vähän löyhästi niin kypsyy kyllä tasasesti.

      Poista
  3. Enpä ole koskaan nähnyt lohea noin kauniisti esille laitettuna.
    Mukavaa alkanutta viikkoa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos. Tämä on kyllä ihanan helppo toteuttaakin. Lisäksi kun nahka ja ruodot on poistettu niin on kivempi lastenkin syödä. Oikein mukavaa viikkoa myös sinulle Outi <3

      Poista
  4. Oi mikä idis! Tykkään jättää lohen hieman punertavaksi, varsinkin jos sen saa todella tuoreena. Silloin ei haittaa vaikka ei olisikaan tasapaksuinen...; ) Herkullista viikkoa tännekin keittiöön!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset Heli. Kaupan tiskiltä enää harvoin saa todella tuoretta. Minäkin pidän juuri sellaisesta kostean mehevästä lohesta. Tuoreen kalan kyllä huomaa. Ruotoja saa kiskoa lähes hampaat irvessä :) Herkullista viikkoa myös <3

      Poista