Hedelmäinen suklaa- kinuski-friggskakku. Luontaisesti gluteeniton

keskiviikko 10. helmikuuta 2016



Tässä kakussa on valloittava suolaisen ja makean symbioosi jossa maistuvat kinuski, hedelmät ja marjat. Kaiken kruunaa suklaa ja suolaiset pähkinät johon riisikakut tuovat sopivasti keveyttä ja ilmavuutta.
Varoitus !!! Yksi pala ei todellakaan jää yhteen. Tähän jää koukkuun !
Vaikka kakku on luontaisesti gluteiiniton, niin vähähiilarista tai kalorista tästä tuskin saa mitenkään, enkä edes yrittänyt. Onneksi kakku katosti vieraiden suihin niin nopeasti, ettei itse tarvinnut monella murusella "uhrautua"

Osallistun tällä reseptillä Friggsin ja Ruoka.fi:n Tuunaa riisikakku upeaksi välipalaksi –kilpailuun.
Voit myös itse osallistua kilpailuun äänestämällä suosikkireseptiäsi.
Äänestämällä voit voittaa 100e lahjakortin ja vuoden riisikakut. Siinä sitä riittäisi tuunattavaa :)

Hedelmäinen suklaa- kinuski-friggskakku

Tarvitset:
  • friggs chiasiemenet & merisuola riisikakkuja murskattuna
  • 300 g suklaata (tarkista gluteenittomuus)
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 dl tummaa ruokosokeria tai fariinisokeria
  • ripaus aitoa vaniljaa tai 1 tl vaniljasokeria
  • 200 g kuivattuja hedelmiä ja marjoja esim.
  • ·         karpalo
  • ·         mango
  • ·         kookos
  • ·         ananas
  • ·         aprikoosi
  • ·         mansikat
  • 200 g suolattuja ja paahdettuja sekalaisia pähkinöitä 

Koristeluun:
  • valkosuklaata
  • kuivattuja marjoja
  • suolattuja pähkinöitä 

Laita ensin kinuski keittymään.
Kaada kattilaan kerma, sokeri ja vanilja. 
Keitä hiljaa kuplien ja välillä sekoittaen noin 20-30 min. kunnes kinuski selkeästi paksuuntuu.
Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa.
Vuoraa noin 1 litran pitkänomainen kakku- tai leipävuoka tuorekelmulla.
Ripottele pohjalle kuivattuja hedelmiä, marjoja ja suolattuja pähkinöitä.
Kaada päälle ohut kerros suklaata. seuraavaksi riisikakkumurskaa, kinuskia, pähkinöitä ja suklaata sekaisin ja kerroksittain, niin että viimeinen kerros on suklaata.
Laita kakku pakastimeen 1.5 tunniksi tai jääkaappiin vähintään 3 tunniksi. 
Kumoa kakku tarjoiluastiaan ja poista kakun päältä kelmu.
Sulata valkosuklaa vesihauteessa tai mikrossa ja valuttele kakun päälle raidoiksi.
Koristele vielä kuivatuilla hedelmillä, marjoilla ja pähkinöillä.
Jos jotain jäi, niin säilytä loppu viileässä.



Äänestä suosikkireseptiäsi ja osallistu kilpailuun klikkaamalla tästä
Tai klikkaamalla alla olevaa banneria



14 kommenttia

  1. Tätä herkkua kävin äänestämässä, aivan ihanan näköistä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset Outi <3 Sen muutaman murusen mitä itse ehdein maistamaan, niin voin sanoa, että myös ihan taivaallisen hyvää :)

      Poista
  2. Äänestetty on ja upea herkku taitaakin olla:)

    VastaaPoista
  3. Kivan näköinen kakku ^^ mutta minua häiritsee tuo jatkuva gluteiinittomuudn toistelu, se on gluteeniton :D t. Garammar nazi

    VastaaPoista
  4. Vau... tämä näyttää just siltä, että lähden heti äänestämään.

    VastaaPoista
  5. Ääni annettu ja nyt just kaffetta suuhun kaataessani, ottaisin niin mieluusti palan tätä herkkuu :)

    VastaaPoista
  6. Ai niin, sitähän mun piti viel sanoa, et ihanat nää sun uudet sivut, mii laik <3 <3

    VastaaPoista