Uutuuskirja: Tinskun keittiössä – Helposti herkullista

Uutuuskirja: Tinskun keittiössä – Helposti herkullista
Esikoiskeittokirjani on nyt julkaistu! Kirja on rakkaudella koottu kokoelma reseptejä, jotka ovat mutkattomia, täynnä makua, helppoja toteuttaa ja muunneltavissa – juuri sellaisia, joita jaksaa ja ehtii tehdä arjen keskellä. Hanki nyt itselle tai lahjaksi. Pääset kuvaa klikkaamalla suoraa verkkokauppaan. Stressittömiä kokkaushetkiä just sulle toivotellen -Tinsku

Tee itse leffaeväät. Helpot chili- ja wasabipähkinät sekä piparimantelit

keskiviikko 9. maaliskuuta 2016


Pähkinäpostaukset jatkuvat vol 2.
Viikonlopun kynnyksellä mietitään mitä ruokaa laitetaan? Mitä tehdään? Olisiko leffaa ja snacksejä villasukat jalassa rennosti kotisohvalla. 
Leffa ilman snacksejä ei ole leffailta joten niin helposti sitä kauppareissulla käsi halajaa sipsipussin suuntaan. Vähän chili-pähkinöitä, vähän nameja ja vähän sitä sun tätä. Tuttua?

Pähkinöistä saa helposti itsekin tehtyä suolaisia ja makeita naposteltavia.
Pähkinät voi valita ihan oman mielen mukaan, mutta näissä olen käyttänyt Meiran pekaanipähkinöitä ja kuorellisia manteleita

Wasabipähkinät


Tarvitset:
  • n 300g Meira kuorellisia manteleita tai pekaanipähkinöitä
  • 1 kananmunanvalkuainen
  • 1-2 rkl kookossokeria tai muuta tummaa sokeria
  • 2 tl tai maun mukaan wasabitahnaa/jauhetta
  • 1 tl suolaa


Chilipähkinät


Tarvitset:
  • n 300g Meira kuorellisia manteleita tai pekaanipähkinöitä
  • 1 kananmunanvalkuainen
  • 1-2 rkl kookossokeria tai muuta tummaa sokeria
  • 1 tl savupaprikajauhetta
  • 2-3 tl vahvaa chilikastiketta
  • 1 tl suolaa
  • ripaus jauhettua mustapippuria


Piparimantelit


Tarvitset:
  • n 300g Meira kuorellisia manteleita
  • 1 kananmunanvalkuainen
  • 3 rkl kookossokeria tai muuta tummaa sokeria
  • 1 rkl piparkakkumaustetta
  • 2 tl kanelia
  • hieman aitoa vaniljaa tai 1 tl vaniljasokeria


Tee näin:
Vatkaa valkuainen kovaksi vaahdoksi.
Sekoita mausteet valkuaisvaahdon joukkoon.
Lisää pähkinät/mantelit ja sekoita hyvin

Levitä pähkinät uunipellille leivinpaperin päälle
Paahda uunissa 160*C 15 min.
Kääntele ja irrottele pähkinöitä toisistaan ja jatka paahtamista vielä toiset 15 min
Ripottele vielä tarvittaessa kuumien pähkinöiden päälle suolaa tai sokeria.
Jäähdytä ja säilytä tiiviissä purkissa.

Vinkki:
Yksi vaahdotettu valkuainen riittää sitomaan maut noin puoleen kiloon pähkinöitä.
Jaa vaahdotettu valkuainen kahteen osaan ja tee vaikka suolaisia ja makeita pähkinöitä samalla kerralla eri pelleillä.
Vaihtele tarvittaessa peltien paikkoja uunissa paahtamisen aikana.


*Kaupallinen yhteistyö Meira/40+ blogit

Ps. lisää pähkinäisiä reseptejä löydät ihanasta Beach house kitchen -blogista


1 kommentti

  1. Wasabi-kuorruteiset natelit voisivat toimia akuuttiin sushinhimoon, pitää kokeilla. Ihan uusi juttu mulle!

    VastaaPoista