Pikkelöity punasipuli on ihana ja helppo herkku mikä maistuu
ympäri vuoden. Parhaimmillaan liha- ja grilliruokien lisukkeena, sekä aivan
taivaallista burgerin välissä. Seuraavaksi kokeilen juustojen kanssa.
Pikkelöity punasipuli säilyy kylmässä hyvin ainakin viikon
verran. Tai noh, ei kyllä säily, kosta tähän tulee himo!
Pikkelöidyt punasipulit
Tarvitset:
- 4 punasipulia
- 1 dl balsamicoetikkaa
- 3 tl kookossokeria tai muuta tummaa sokeria. Jos käytät makeutusainetta niin tsekkaa, että se on kuumennukseen sopivaa. Jos ei niin lisää vasta jäähtyneeseen pikkeliin.
- ½ tl mustapippuriarouhetta
- ½ tl kanelia
- 4 kokonaista neilikkaa tai ¼ tl jauhettua
- ½ tl kokonaisia rosepippureita
- hieman suolaa
- ½ dl kasviöljyä
Kuori ja siivuta
punasipulit.
Irrota renkaat
toisistaan.
Laita kaikki muut
aineet paitsi öljy kattilaan ja anna kiehahtaa.
Hauduta hiljaa
poreillen ja välillä varovasti sekoitellen noin 7 min.
Ota kattila
liedeltä ja lisää öljy.
Anna jäähtyä ja
nauti!
Kokeile mausteena myös inkivääriä, rosmariinia tai timjamia.
Limenkuorestakin voisi tulla jännä oma vivahde.
Jos kanelia ja neilikkaa ei ole niin josko sieltä
kaapinperältä löytyisi vaikka piparkakkumaustetta? Laita sitä 1
teelusikallinen.
Ps. vaikka kovin suuri lätkäfani en olekaan niin onnea
Suomen tämäniltaiseen matsiin. Tämän pelin katson alusta loppuun. Suomi on
maailmanmestari ehdottomasti !
3 kommenttia
Punasipuli on niin hyvää! Marinoituna siitä tulee vielä upean väristäkin.
VastaaPoistarakastan punasipulia! Viimeksi eilen tein marinoitua punasipulia Krakovan Wojtek nakkien seuraksi hot dogien väliin! Olipas muuten hyviä nakkeja. Neilikkaa tai kanelia en ole sipuleihin vielä lisännyt, pitäneepä kokeilla : )
VastaaPoistaHyvä resepti, kauniit kuvat :)
VastaaPoistatoi makeutusaine ei toimi ton sokerin sijaan, sokerin olis tarkoitus tavallaan säilöä hiukan samalla tavalla kuin hillossa. Toisaalta jos pikkeli sipulit tulee syötyä parissa päivässä niin eikai sillä ole merkitystä käyttääkö sokeria vai makeutusainetta :)