Mausteiset maapähkinävoikeksit

lauantai 4. helmikuuta 2017

Jos kaapinnurkassasi pölyttyy maapähkinävoipurkki ja et tiedä mitä siitä tekisit niin leivo siitä vaikka mausteisia pikkuleipiä.

Näihin pikkuleipiin et tarvitse edes jauhoja, joten ne sopivat myös keliaakikoille ja viljattoman ruokavalion noudattajille.

Jos käytät sokerina karppisokeria, niin pikkuleivistä tulee vielä erittäin matalahiilihydraattisia.


Mausteiset maapähkinävoikeksit


Tarvitset:
  • 500g sokeroimatonta maapähkinävoita
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl kermaa tai kasvikermaa
  • 3 dl kookossokeria, tavallista sokeria tai vhh-versioon karppisokeria.
  • 2 tl vaniljasokeria tai ½ tl aitoa vaniljaa jauhettuna
  • 2 rkl kanelia
  • ½ tl neilikkaa
  • 1 tl kardemummaa
  • 1 tl inkivääriä
  • ½ tl pomeranssia
  • (vaihtoehtoisesti korvaa kaikki mausteet paitsi vanilja 3 rkl piparkakkumausteella)

Tee näin:

Vatkaa maapähkinävoi, kanamunat ja kerma tasaiseksi.
Sekoita mausteet sokerin joukkoon ja vatkaa maapähkinävoiseoksen joukkoon.
Vinkki: Jos käytät karppisokeria niin jauha se hieman tomumaiseksi blenderissä.
Laita taikina pursotinpussiin ja pursota marenkimaisia pikkuleipiä tai nostele taikinaa nokareina leivinpaperin päälle lusikalla. Taikinasta tulee 2 pellillistä.
Jos haluat pikkuleivistä pehmeähköjä niin paista 180 *C noin 8 -10 min.
Rapeat pikkuleivät 150*C noin 40 min.
Malta antaa pikkuleipien jäähtyä rauhassa J

Voit koristella pikkuleivät vaikkapa sulatetulla suklaalla.
Suklaisen version saat lisäämällä taikinaan 1-2 rkl sokeritonta kaakaojauhetta.

Jaa-a. Kaapissa olisi muuten taateleitakin. Pitääkö hakea huomenna uusi purkki maapähkinävoita ja kokeilla onnistuisiko taateli- maapähkinävoikeksit J



Mukavaa ja rentouttavaa lauantaita <3

//tiina





5 kommenttia

  1. Onpa suorastaan upean näköisiä keksejä. Lämmintä keksiä ja lasi kylmää maitoa, ah, kyllä kiitos!

    VastaaPoista
  2. Nami, pitääkin testata tälläisiä!:)

    VastaaPoista
  3. Meinasin pökertyä kun näin kuvat kekseistä : ) NAMSKIS! Käytän maapähkinävoita lähinnä suolaisin aasialaisiin ruokiin, mutta tätä makeata reseptiä uskaltaisin kokeilla karppisokerilla!

    VastaaPoista
  4. Näitä mä taidankin tehdä ensi viikonloppuna kihlajaisiin :)

    VastaaPoista
  5. Kokeilin tehdä pehmeähköjä keksejä, mutta jäähtyneet keksit olivat lusikoitavaa mallia. Vaikuttaako koivusokeri tähän? Vai voisiko reseptissä olla liian lyhyt paistoaika? Vai onkohan meidän uunimme tullut tiensä päähän, se on kyllä aika vanha jo. ':D

    VastaaPoista