Retrohenkinen katkarapucocktail ja venetsialaisten viettoa

maanantai 15. elokuuta 2016


Elokuun viimeisenä viikonloppuna vietetään venetsialaisia. Venetsialaiset ovat ennen kaikkea veneily- ja mökkeilykauden päätösjuhla, mutta myös tulen, veden ja valon juhla.

Ovatko venetsialaiset sinulle tuttu ?

Venetsialaisia juhlitaan varsinkin Länsi-Suomen rannikkoalueilla josta se on levinnyt pikkuhiljaa muuallekin maahan.
Suomessa venetsialaisia on juhlittu jo jopa noin 100 vuotta ja ne juontavat juurensa Venetsian karnevaaleista.

Karnevaalitunnelmaa tulee olemaan myös kesäpaikassamme Jettesaaressa. Sytytämme kokon, (ainakin näillä näkymin se on metsäpalovaroituksen suhteen mahdollista) poltamme kynttilöitä lyhdyissä, syömme hyvin, skoolaamme hieman ja ammumme ehkä ilotulitusraketteja ja vietämme mukavaa iltaa ystävien kanssa.

Ruokalistakin alkaa jo pikkuhiljaa hahmottua. Alkupalaksi aion tarjoilla ainakin mukavan retrohenkiset katkarapucocktailit.

Katkarapucocktail sopii myös hienosti syksyn rapujuhlien tarjottavaksi.



Katkarapucocktail 4.lle


Tarvitset:
  • 400g kuorittuja katkarapuja (pakaste)
  • ½ keskikokoinen kurkku kuutioituna
  • n 6-8 jääsalaatin lehteä pieneksi revittynä
  • 1 vihreä omena kuutioituna
  • 1 iso avokado kuutioituna
  • 1-2 varhaissipulia silputtuna varsineen
  • hieman sitruunamehua

Koristeluun:
  • tilliä
Sulata katkaravut.
Purista avokadon ja omenakuutioiden päälle sitruunamehua jotteivat tummu.
Sekoita kaikki aineet sekaisin.
Nostele katkarapucocktail annosastioihin.
Valuta annoksille kastiketta ja koristele tillillä.

Majoneesipohjainen kastike
  • 1 dl majoneesia
  • 1 dl löysäksi vaahdotettua kermavaahtoa, kermaviiliä tai maidottomille esim. kasviohjaista kermaa vaahdotettuna
  • 1 valkosipulinkynsi murskattuna
  • 2 rkl makeaa chilikastiketta
  • ½ rkl konjakkia
  • 1-2 tl worcestershire kastiketta
  • hieman suolaa ja mustapippuria
Sekoita kaikki aineet keskenään ja anna maustua jääkaapissa ainakin puoli tuntia

Vinkki:
Voit tehdä majoneesipohjaisen kastikkeen sijasta myös raikkaan vinaigretten.

Vinaigrette
  • 1 dl öljyä
  • 5 rkl vaaleaa rypäle tai siideriviinietikkaa
  • 1 tl sinappia
  • 2 tl juoksevaa hunajaa
  • hieman suolaa ja mustapippuria myllystä
Laita kaikki aineet esim. kannelliseen lasipurkkiin ja ravista hyvin.

Syksyn pimeneviin iltoihin tunnelmaa tuovat ihanat merihenkiset tuikkulasit. Sisustus ja lahjatavaraliike Pussukka, Klaukkala


Juomasuositus:

Hardys VR Chardonnay.

Hardys VR Chardonnay on hyväntuulinen, puolikuiva valkoviini Australian lämmöstä. Tuoksussa voi aistia eksoottisia hedelmiä, kuten passionia, ananasta ja melonia. Maku on raikas, kypsän hedelmäinen ja lempeä. Siitä voi aistia sitrusten, vaalean persikan ja keltaisen nektariinin mehukkaan hedelmäisyyden sekä aavistuksen kiehtovaa mausteisuutta.
Rypäleet on kerätty eri puolilta Kaakkois-Australiaa. Viini on kypsynyt pääosin terässäiliöissä raikkauden takaamiseksi.

Hardys VR -tuoteperheen viinit ovat helposti lähestyttäviä yhden rypälelajikkeen viinejä, joiden ideana on tuoda rypäleen ominaispiirteet esille parhaalla mahdollisella tavalla. Saatavana myös hanapakkauksena.


Rakastan kommentteja, mutta kommentit juomasuosituksesta joudun valitettavasti Suomen lainsäädännön mukaan poistamaan.

Olisi silti mukava kuulla vaikka, että juhlitaanko teillä venetsialaisia ja onko teillä niihin jotain vakiintuneita perinteitä.

Ihania hämärtyviä ja toivottavasti lämpöisiä syysiltoja toivottelee:
Tinskun keittiön Tiina <3


*Viinilasit, kynttilät, tarjoilulautanen ja tuikkulasit: Sisustus ja lahjatavaraliike Pussukka, Klaukkala


Lähetä kommentti