Täydellisen burgeripihvin anatomia

torstai 18. elokuuta 2016


Millainen on täydellinen burgeripihvi?
No sehän on täyttä lihaa! 

Unohda siis sipulikeittopussit ja muut härpäkkeet.
Jauheliha saa ja oikeastaan pitää olla melko rasvaista. Itse ostan burgeripihveihin rasvaisuudeltaan 17% naudanlihaa, mutta saatavavilla nykyään myös 20 prosenttista.

Jauhelihaa ei välttämättä sen kummemmin tarvitse vaivata eikä vääntää. Helpoin tapa on ottaa reilun sadan gramman paloja ja pyöritellä kämmenissä tiukka pallo joka sitten litistetään pihviksi. 
Tee mielummin hieman ohuempia pihvejä. Paistuessaan pihvi kutistuu ja samalla paksunee.
( Jos aletaan hifistelemään, niin sittenhän jauhelihaan veivataan kunnon "sitko". Paistetaan grillissä epäsuoralla lämmöllä jne. Jätän kuitenkin nämä postaukset niille jonka tuon homman oikeasti taitaa.)

Markkinoilla on nykyään myös jauhelihapötköjä joista voi sitten leikata suoraan sopivan kokoisia siivuja. 

Tuollainen pötkö tuli itsellekin tutuksi alkukesästä kun HK-Skan, Dieta ja Unilever järjestivät ryhmälle ruokabloggareita unohtumattoman Meat and Fire –grillauskurssin.


Nämä pihvit on tehty burgeriprässillä. 
Pihvit paistetaan kuumalla pannulla tai parilalla. Pannua ei isommin tarvitse rasvailla vaan lihan oma rasva hoitaa homman. Toki parilan tai valurautapannun voi pyyhkäistä öljyllä. Jos paistat pihvit suoraan grillin ritilällä niin silloin öljyäisin ritilän hyvin.

Jos haluat sisältä hieman punertavan pihvin niin käännä pihvit jo kun ne alkavat pinnastaan ”hikoilla” eli neste selvästi nousee hieman pihvin pintaan. Paista sitten taas niin kauan että kypsälle puolelle myös hieman "hiki" nousee pintaan.

Kypsäksi pihvi paistetaan noin 2-3 min per puoli pihvin paksuudesta riippuen.

Mausta paistettu pinta suolalla ja mustapippurilla. Myös Rub-mausteseokset toimivat hyvin.

Ei muuta kuin grillit ja pannut kuumiksi ja burgereita tekemään! Ai niin. Jos kuuluisat ABC:n "lehtipihvit" kiinnostavat niin löydät ne täältä: https://tinskunkeittiossa.blogspot.fi/2016/04/saiturin-lehtipihvit.html

Onko sinulla joku erityinen kikka tai tyyli miten paistat burgeripihvit?
Lukisin sen mielelläni kommenttikentästä.

3 kommenttia

  1. Namilta näyttää. Pihveissä ja lasagnessa pitää mun mielestä olla juuri tuota 17% naudan jauhelihaa.

    VastaaPoista
  2. Juuri nousi ruokapöydästä ja taas on nälkä kun katsoin nämä pihvit!

    VastaaPoista