Uutuuskirja: Tinskun keittiössä – Helposti herkullista

Uutuuskirja: Tinskun keittiössä – Helposti herkullista
Esikoiskeittokirjani on nyt julkaistu! Kirja on rakkaudella koottu kokoelma reseptejä, jotka ovat mutkattomia, täynnä makua, helppoja toteuttaa ja muunneltavissa – juuri sellaisia, joita jaksaa ja ehtii tehdä arjen keskellä. Hanki nyt itselle tai lahjaksi. Pääset kuvaa klikkaamalla suoraa verkkokauppaan. Stressittömiä kokkaushetkiä just sulle toivotellen -Tinsku

Herkkusalaatti kesäkurpitsasta

sunnuntai 12. toukokuuta 2019



Kesä on tuloillaan ja varmasti jokainen grillin omistaja on jo korkannut grillauskauden.
Tässäpä mainio salaatti grillattujen ruokien kaveriksi. Menee ihan sen perus makkarankin kyytipoikana.

Salaatti vääntyy hienosti myös täysin vegaaniksi - mausta tinkimättä.
Vhh- tai maidotonta ruokavaliota noudattaville myös oiva perunasalaatin korvike.

Herkkusalaatti kesäkurpitsasta


Tarvitset:
  • n. 400 g kesäkurpitsaa pieninä kuutioina

Kastikkeeseen:
  • 2 kevätsipulin vartta silputtuna
  • ½ ruukkua tilliä silputtuna
  • 1 dl tavallista tai vegaanista majoneesia
  • 1 d paksua maustamatonta jogurttia tai vegaanista Greek Style -jogurttia esim. Fazer Yosa
  • 2 valkosipulinkynttä murskattuna
  • tilkka sitruunamehua
  • chilikastiketta tai tuoretta chiliä maun mukaan
  • mustapippuria muutama rouhaisu myllystä
  • hieman suolaa

Tee näin:
Pese ja pilko kesäkurpitsa.
Sekoita kastikeainekset keskenään ja sekoita kesäkurpitsan kanssa hyvin sekaisin.
Anna maustua jääkaapissa puolisen tuntia ennen tarjoilua

Vinkki: Tee vegaaninen majoneesi itse. Reseptin löydät klikkaamalla tästä.







3 kommenttia

  1. Ihanan kesäinen salaatti. Näin voisinkin kesäkurpitsaa syödä, en oikein tykkää siitä keitettynä tai paistettuna, mutta salaateissa se menee oikein hyvin :)

    VastaaPoista
  2. Kesäkurpitsa innostui vielä lokakuussa tekemään satoa, joten tein pienistä kurpitsoista tätä salaattia. Tulipas herkullista.

    VastaaPoista